Biografia Agathy Christie

- 2001-06-04
- 2001-06-04
- 83-7255-823-X
- Magdalena Pietrzak-Merta
Autorka książki prześledziła sumiennie dokumenty rodzinne, listy prywatne oraz korespondencję z wydawcami i wydobyła setki szczegółów dotyczących życia prywatnego Agathy Christie, a także źródeł pomysłów na jej książki. Przeprowadziła też wiele rozmów z krewnymi pisarki i ludźmi, którzy znali ją osobiście, dzięki czemu biografia jest wiarygodna, a ponadto okraszona zabawnymi anegdotami
[opis wydawcy]
Kup Biografia Agathy Christie w ulubionej księgarni
Oceny książki Biografia Agathy Christie
120 użytkowników ma tytuł Biografia Agathy Christie na półkach głównych- Chcę przeczytać 64
- Biografie 2
- 2012 1
- Biografia/Reportaż/Podróże 1
- 02 Agatha Christie 1
- 2018 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Biografia Agathy Christie
Barwne, bogate i do ostatnich dni twórcze życie „królowej kryminału”, ujęte w tak solidne ramy, gwarantuje ciekawą i wartościową, a przy tym rzetelną lekturę. Porządnie napisana biografia o zwyczajnym życiu niezwyczajnej kobiety.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBarwne, bogate i do ostatnich dni twórcze życie „królowej kryminału”, ujęte w tak solidne ramy, gwarantuje ciekawą i wartościową, a przy tym rzetelną...
👍👍👍👍👍👍👍
👍👍👍👍👍👍👍
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa historia niezwykłej pisarki. Nie tylko dla fanów Agathy Christy. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo upływu lat książki Agathy Christie nadal cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Pewnie jest to jakaś tęsknota za światem uporządkowanym, w którym zło zawsze w końcu jest ukarane, a detektyw - nawet mocno ekscentryczny - stoi po stronie dobra.
Tymczasem współczesna literatura kryminalna to albo grube księgi, w których dominują opisy i product placement, albo brutalne, wręcz nierealne historie, w których prowadzący śledztwo są równie źli jak przestępcy.
Brakuje nam umysłu Herculesa Poirota i nieco wścibskiej Panny Marple.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTymczasem współczesna literatura kryminalna to albo grube księgi, w których dominują opisy i product placement, albo brutalne,...
Trudno czytać tekst tak koszmarnie zredagowany i z licznymi literówkami i innymi usterkami. Na szczęście treść jest na tyle dobra, że osładza horror dziwacznego stylu tłumaczki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPorządnie napisana biografia o raczej zwyczajnym życiu niezwyczajnej kobiety.
Porządnie napisana biografia o raczej zwyczajnym życiu niezwyczajnej kobiety.