Dr House. Całkowicie bez autoryzacji

film, kino, telewizja
House Unauthorized
2009-01-01
2009-01-01
Zofia Łomnicka, Ewa Kaniowska, Mikołaj Gliński, Bartłomiej Reszuta, Elżbieta Kołodziej-Józefowicz, Magdalena Trzcińska
Zbiór szokujących, jak sam główny bohater, artykułów na temat popularnego serialu „Dr House”.

Autorzy esejów starają się zanalizować różne aspekty serialu, na przykład:
* Jak myśli House?
* Dlaczego House tak naprawdę zatrudnił Foremana, Cameron i Chase’a
* Dlaczego Wilson wciąż się z nim przyjaźni?
* Kim, w zamierzeniu scenarzystów, miał być początkowo House?
* Jak rozpoznać oszustwa w serialu, którego głównym mottem jest „wszyscy kłamią”?
* Dlaczego pomysły House’a są lepsze niż wszystkich innych?
* Czy dr House potrafi uczyć?
* Dlaczego House jest takim draniem?

Autorami poszczególnych esejów są: Nick Mamatas, Craig Derksen, Lois Winston, Karen Traviss, Glenn McDonald, Donna Andrews, Jill Winters, Joyce Millman, Shanna Swendson, Robert T. Jeschonek, Geoff Klock, Jillian Hancock, Steven Rubio, Brad Sinor, Virgina Baker, Susan Engel i Sam Levin, James Gilmer, Mikhail Lyubansky i Elaine Shpungin, Linda Heath, Nancy Franklin.

Kup Dr House. Całkowicie bez autoryzacji w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Dr House. Całkowicie bez autoryzacji

Opinie i dyskusje o książce Dr House. Całkowicie bez autoryzacji

Początek świetny, ale później coraz więcej streszczania odcinków i jest nudniej. Tematyka kolejnych artykułów pokrywa się wzajemnie, więc ma się wrażenie, że czyta się wciąż to samo (powtarzają się nawet te same przykłady).

Jedna z moich ulubionych pozycji... Śmiałam się do rozpuku, czytając ją.

Jedna z moich ulubionych pozycji... Śmiałam się do rozpuku, czytając ją.

"Wszyscy kłamią" - tak mógłbym opisać tę książkę. Nie tego oczekiwałem. Liczyłem na rzetelną anatomię poczynań tej postaci a nie na freudowską analizę w trybie moja prawda jest mojsza. W ogromnej większości nie zgadzam się z poglądami, które zostały przedstawione. I pewnie z moimi też wiele osób by się nie zgodziło. Autorzy niestety tego nie przyjęli do wiadomości, że ktoś może się z nimi nie zgodzić.

511 użytkowników ma tytuł Dr House. Całkowicie bez autoryzacji na półkach głównych
187 użytkowników ma tytuł Dr House. Całkowicie bez autoryzacji na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dr House. Całkowicie bez autoryzacji

Czytelnicy Dr House. Całkowicie bez autoryzacji przeczytali również

Dr House. Oficjalny przewodnik po serialu Ian Jackman
Dr House. Oficjalny przewodnik po serialu
Ian Jackman
Muszę przyznać, że do serialu "Dr House" podchodziłam przez długi czas sceptycznie. W czasie emisji telewizyjnej obejrzałam może 2 odcinki, pobieżnie, bez specjalnego zainteresowania. Kolejne podejście wyglądało już inaczej. Serial często wspominał i zachwalał mój kolega, postanowiłam więc spróbować obejrzeć kilka odcinków w skupieniu na tym co dzieje się na ekranie. I stało się! Opowieść o gburowatym lekarzu - detektywie w momencie podbiła moje serce, pochłonęła uwagę i cały czas wolny. Jak dobrze, że były wtedy wakacje! Dziś wspomniany wyżej kolega jest moim ukochanym i to właśnie od niego pożyczyłam tę książkę. Stanowi ona nie tyle przewodnik po serialu, co opowieść o tym jak powstawał "Dr House". Zawarto w niej rozmowy z twórcami, aktorami i innymi osobami, dzięki którym serial mógł zostać nakręcony. Nie pominięto żadnego aspektu - wypowiadają się nawet projektanci kostiumów i odpowiedzialni za wyżywienie pracowników. Mimo, że nie jestem przyzwyczajona do tego typu lektury (na co dzień sięgam raczej po powieści),książkę przeczytałam z przyjemnością. Jest napisana lekko, zabawnie i przede wszystkim ciekawie. Tekst zawiera wiele odniesień do przypadków medycznych występujących w serialu, do pacjentów, lekarzy. Opisuje bohaterów z punktu widzenia różnych osób. Jest też zbiorem wspaniałych cytatów - głównie wypowiedzi House'a, ale też innych postaci. A wisienką na torcie jest przedmowa napisana przez Hugh Laurie'go, wstęp do przygody. Polecam gorąco
Agata Chmielowska - awatar Agata Chmielowska
oceniła na811 lat temu

Cytaty z książki Dr House. Całkowicie bez autoryzacji

Możesz wierzyć w duchy i życie po śmierci, a nawet w piekło i niebo, ale jesli idzie o ten świat, nie bądź idiotą. Możesz mi mówić, że wiara pomaga ci przetrwać dzień, ale kiedy przechodzisz przez ulicę, to patrzysz uważnie w obie strony.

Rozwiń
Leah Wilson Dr House. Całkowicie bez autoryzacji Zobacz więcej

Nie umiem prowadzić zdawkowej rozmowy. Myślisz, że rozmawiacie na jakiś temat, i albo tak jest, co jest nieslychaie nudne, albo tak nie jest, bo chodzi wyłącznie o podtekst, do którego potrzebujesz dekodera.

Rozwiń
Leah Wilson Dr House. Całkowicie bez autoryzacji Zobacz więcej

Problem polega na tym, że jeśli nie mogę ci ufać, to nie mogę zaufać twojemu zapewnieniu, że mogę ci ufać.