Malorie

Filip Sporczyk

Kup Malorie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Malorie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Malorie

Nie jest to już tak dobra książka jak jej poprzedniczka (Bird Box). Nie jest też zła, lecz mi wystarczyłoby, gdyby cała sprawa zakończyła się po pierwszej części.

Zakończenie sporo podniosło moją ocenę o tym tomie. Pierwsza połowa książki trochę mnie denerwowała, bo miałam wrażenie, że wszystkie zasady, które zostały określone w poprzednim tomie, nagle zostały wrzucone do kosza. Okazało się jednak, że autor po prostu oszukał i główną bohaterkę i mnie. Dlatego też druga połowa podobała mi się już bardziej. Ostatecznie pierwszy tom był dużo lepszy, jednak i ten skończyłam z dobrymi wrażeniami. Zakończenie mi się podobało i bardzo mi się podobała postać Oliwii.

Ogólnie książka jest w porządku, jest w niej jednak trochę nieścisłości, ale powiedzmy że można przymknąć na to oko. Jest ciekawie, wartka akcja, wciągająca, jednak momentami historia robi wrażenie napisanej na siłę, albo na szybko…miło, że powstała, ale niektóre wątki są trochę naciągane…na pewno nie jest nudna, ale poziom niżej niż pierwsza część.

55 użytkowników ma tytuł Malorie na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Malorie na półkach dodatkowych

Okładka książki Christmas and Other Horrors: An Anthology of Solstice Horror Nadia Bulkin, Terry Dowling, Tananarive Due, Jeffrey Ford, Christopher Golden, Glen Hirshberg, Stephen Graham Jones, Richard Kadrey, Alma Katsu, Cassandra Khaw, John Langan, Josh Malerman, Nick Mamatas, Garth Nix, Benjamin Percy, M. Rickert, Kaaron Warren

Okładka książki Tachykardia Dagmara Adwentowska, Sylwia Błach, Łukasz Dubaniowski, Monika Fudali, Norbert Góra, Maciej Klimek, Jarosław Klonowski, Wojciech Kulawski, Dariusz Ludwinek, Graham Masterton, Ksawery Meister, Karolina Mogielska, Jarosław Adam Pankowski, Joanna Pypłacz, Rafał Grzegorz Sawicki, Hubert Smolarek, Flora Woźnica
Okładka książki Ugoszczone duchy. Antologia opowiadań grozy Gilbert Keith Chesterton, D.H. Lawrence, Richard Marsh, Rosa Mulholland

Cytaty z książki Malorie

Dodaj cytat z książki Malorie