Tajemnice pałacu prezydenckiego

Okładka książki Tajemnice pałacu prezydenckiego autora Dominika Długosz, 9788368401028
Okładka książki Tajemnice pałacu prezydenckiego
Dominika Długosz Wydawnictwo: Czerwone i Czarne reportaż
reportaż
2025-02-12
2025-02-12

Kup Tajemnice pałacu prezydenckiego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tajemnice pałacu prezydenckiego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajemnice pałacu prezydenckiego

Lekki zawód. Po takiej dziennikarce można się było spodziewać więcej. Wyszło czytadło. Jakby pisane w pośpiechu, pod wybory.

Bardzo ciekawa książka. Odkrywa różne pikantne smaczki. Godna polecenia.

Bardzo ciekawa książka. Odkrywa różne pikantne smaczki. Godna polecenia.

Uwielbiam Dominikę Długosz! Pewnie, że mam niedosyt, ale to, ogólnie rzecz biorąc, bardzo przyjemna lektura.

Nic specjalnego. Takie czytadło na jeden wieczór, które powtarza sporo plotek, historyjek z prasy brukowej i resztę wypełnia fragmentami memuarów gospodarzy pałacu prezydenckiego. No i im dalej w las, tym gorzej, bo najnowsi lokatorzy pałacu jeszcze owych memuarów nie zdążyli napisać. Zabrakło rzetelnej dziennikarskiej roboty, dzięki której czytelnik mógłby dowiedzieć się naprawdę czegoś nowego, a nie tylko tego, co już było znane i opisane wcześniej.

Śmieszą też starania wydawcy, żeby zrobić z tej krótkiej książeczki coś, co ma wyglądać na poważniejszą lekturę . Czcionka jest duża, marginesy wielkie, pomiędzy rozdziałami puste strony itp. itd. Jakby to wydać normalnie, mielibyśmy 100-150 stronicową broszurkę.

Zmarnowana szansa, niezłe czytadło.

Książka krótka, na jeden dłuższy wieczór, wyraźnie pisana do wydania przed wyborami.
Całość to przegląd plotek i historii na temat kolejnych prezydentów. Jeśli czytaliście coś w tym temacie, to nie dowiecie się niczego nowego, trudno tutaj nawet wyłuskać wkład autorki, oprócz może skompilowania wszystkiego w całość; jest nawet kilka bezpośrednich cytatów z innych książek. Ciekawe fragmenty o tym, jak wygląda pałac prezydencki od środka.

Szkoda, bo temat ciekawy, ale takie pulpiki go spalają.

No i nic o Jaruzelskim!

Zmarnowana szansa, niezłe czytadło.

Czytadło. Trochę jak fakt

Czytadło. Trochę jak fakt

Zła nie jest. Najbardziej rozbawiła mnie ocena stanu instalacji elektrycznej w pałacu królowej Elżbiety 😆👍

Plotki i wiadomości z mediów, nic odkrywczego. Widać, że autorka nie libi pisu, bo Jarosław Kaczyński jest tu najczęściej wspominaną osobą...

Tytułowe tajemnice sprowadzają się do garści plotek i pogłosek - tylko tyle i aż tyle. Mam wrażenie, że materiału było tutaj co najmniej na trylogie, a tak czuję pewien niedosyt.

Plotki, ploteczki o mieszkańcach pałacu prezydenckiego- co się dzieje na arenie politycznej, wiemy, co się dzieje zamkniętymi drzwiami- nie . Próba wybielenia niektórych prezydentów, pogrążenia innych - tych nielubianych . Czytałem jak plotki w kolorowych pisemkach, przyznaję napisane ciekawie, ale wiele już było opisanych. Może gdyby postacie były bardziej charyzmatyczne, wyszło by lepiej. Słowem co wybraliśmy to mamy.

587 użytkowników ma tytuł Tajemnice pałacu prezydenckiego na półkach głównych
135 użytkowników ma tytuł Tajemnice pałacu prezydenckiego na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Tajemnice pałacu prezydenckiego

Dominika Długosz Tajemnice pałacu prezydenckiego Zobacz więcej