- biznes, finanse
- GEOmancja (tom 1)
- SalesBot
- 2025-08-09
- 2025-08-09
GEOmancja: Generative Engine Optimization. Twoja marka w odpowiedziach AI — nie przypadkiem, lecz z planem.
Świat marketingu i sprzedaży zmienia się szybciej, niż zdążyliśmy przywyknąć. Wyszukiwarki ustępują miejsca generatywnym asystentom, a klienci coraz częściej nie „googlują” — lecz pytają sztuczną inteligencję. Generative Engine Optimization (GEO) to klucz do tego, by Twoje treści pojawiały się w tych odpowiedziach — cytowane, rekomendowane i konwertujące.
„Przewodnik GEO krok po kroku” to pierwsza na polskim rynku tak kompletna mapa wdrożenia GEO w realiach marketingu i sprzedaży. Znajdziesz w nim:
Podstawy GEO – czym różni się od SEO i jak działa ekosystem generatywnych modeli AI.
Techniczne fundamenty – od indeksowalności treści i danych strukturalnych po zgodność z RODO, wytycznymi UODO i nadchodzącym AI Act.
Redakcyjne praktyki GEO – jak pisać i formatować treści, by modele AI chętnie je cytowały.
Mapowanie intencji – jak łączyć pytania klientów z Twoimi odpowiedziami GEO-ready.
Strukturyzowane typy stron – 10 kluczowych formatów z celami, schematami i przykładami PL/EN.
Pomiar i optymalizacja – jak korzystać z wskaźników AI Reference Rate i GEO Share of Voice.
Wdrożenie i governance – polityki, zarządzanie ryzykiem i 6-tygodniowy program upskillingu zespołów.
Dodatkowo w Aneksach znajdziesz gotowe do użycia narzędzia: checklisty, briefy GEO, wzory dashboardów KPI, matryce jakości treści i słownik pojęć GEO w wersji PL/EN.
To książka dla liderek i liderów, którzy nie chcą biernie czekać, aż AI napisze narrację o ich branży bez nich. Jeśli chcesz, by Twoja marka stała się naturalnym źródłem odpowiedzi w świecie generatywnej sztucznej inteligencji, czas zacząć działać jest teraz.
Kup Przewodnik GEO krok po kroku. Generative Engine Optimization dla zespołów marketingu i sprzedaży w ulubionej księgarni
Oceny książki Przewodnik GEO krok po kroku. Generative Engine Optimization dla zespołów marketingu i sprzedaży
Tagi i tematy do książki Przewodnik GEO krok po kroku. Generative Engine Optimization dla zespołów marketingu i sprzedaży
Cytaty z książki Przewodnik GEO krok po kroku. Generative Engine Optimization dla zespołów marketingu i sprzedaży
Czym jest GEO? Generative Engine Optimization (GEO) to proces dostosowania treści cyfrowych tak, aby były one łatwo rozumiane, wydobywane i ...
RozwińW świecie Generative Engine Optimization (GEO) zaufanie i autorytet treści są równie ważne jak jej dostępność. Modele AI podczas generowania...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przewodnik GEO krok po kroku. Generative Engine Optimization dla zespołów marketingu i sprzedaży