ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu

Okładka książki ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu autora Kim Holderness, Penn Holderness, 74089048
Okładka książki ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu
Penn HoldernessKim Holderness Wydawnictwo: Sensus nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
ADHD is Awesome: A Guide To (Mostly) Thriving With ADHD
2025-07-02
2025-07-02

Kup ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu w ulubionej księgarnii

Oceny książki ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu

OPINIE i DYSKUSJE o książce ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu

Napisana w przyjemny sposób, bardzo płynnie się czyta. Dla mnie tylko trochę brakuje konkretnej treści- myślę, że tą samą treść można było przekazać w dużo krócej.

Mam mocno mieszane uczucia. Adhd to nie zabawa i życie na wypasie, a tak to trochę jest przedstawione. Mąż z adhd i wyrozumiała żona i śmieszne historyjki. Na początku jest trochę wiedzy merytorycznej, ale otoczka słodko-pierdząca... Sorry, ale nie jest to rzetelne przedstawienie sprawy. Pan bohater ma luźną pracę, wyrozumiałą żonę i to adhd to takie trochę urozmaicenie życia. Natomiast gdyby miał inny rodzaj pracy, żonę, które tego nie dźwignie to już nie byłoby to super mocą. Mam wrażenie, że Amerykanie wszystko posypują brokatem, co w tym przypadku jest szkodliwe i tworzy bardzo fałszywy obraz.

Dzień dobry, moje kochane Moliki! 💙

Przeczytałam naprawdę wiele artykułów oraz publikacji – głównie naukowych – dotyczących neuroróżnorodności. Przyznam, że im bardziej zagłębiam się w tę tematykę, tym silniejsza staje się moja potrzeba zrozumienia jej jeszcze lepiej. Tym razem szczególnie zainteresowała mnie perspektywa osoby z diagnozą ADHD, ponieważ zależało mi nie tyle na faktach naukowych, ile na subiektywnej percepcji i osobistym doświadczeniu. Oczywiście, mam świadomość, że każda osoba neuroróżnorodna funkcjonuje inaczej i doświadcza odmiennych trudności, jednak poznanie tej rzeczywistości „od środka”, oczami osoby z ADHD, było dla mnie niezwykle ciekawe i wartościowe. Uważam, że autor podszedł do tematu uczciwie – przedstawił ADHD z własnej perspektywy, nie koloryzując go, ale też nie skupiając się wyłącznie na negatywnych konsekwencjach.

Tytuł: „ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turnodoładowaniu"
Autorzy: Penn Holderness, Kim Holderness
Wydawnictwo: @wydawnictwo_sensus
Moja ocena: 9/10

Szczególnie podobały mi się komentarze jego żony, Kim, która nie jest osobą neuroróżnorodną. Jej głos pozwala bowiem lepiej zrozumieć, jak wygląda codzienne funkcjonowanie i relacje z osobą z ADHD. Penn dzieli się nie tylko własnymi doświadczeniami, lecz także przytacza liczne ciekawostki, wartościowe informacje i dane, co nadaje książce dodatkowy walor merytoryczny. Uważam, że siła tej publikacji tkwi w jej autentyczności. Zrozumienie, empatia i szczerość autora sprawiają, że ADHD staje się bardziej przystępne i zrozumiałe dla czytelnika. Obok ironii, humoru i akceptacji można w niej znaleźć również solidną dawkę wiedzy i refleksji. Polecam 🌸#współpracareklamowa #współpracabarterowa

Dzień dobry, moje kochane Moliki! 💙

114 użytkowników ma tytuł ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu na półkach dodatkowych

Cytaty z książki ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu

Dodaj cytat z książki ADHD jest super. Jak przeżyć życie na turbodoładowaniu