Sztuka gościnności. Jak zachwycać ludzi i dawać im więcej, niż się spodziewają

- biznes, finanse
- Power
- 2025-07-22
- 2025-07-22
- 2024-10-25
- Agnieszka Górczyńska
Bestseller New York Timesa!
To był eksperyment, który zmienił wszystko. Will Guidara wprowadził pewne zmiany w przeciętnej nowojorskiej brasserie. Wkrótce Eleven Madison Park stała się legendą. Otrzymała cztery gwiazdki od New York Timesa, trzy gwiazdki Michelin, a jedenaście lat później została uznana za najlepszą restaurację na świecie. Co właściwie zrobił Will Guidara? Na pozór nic wielkiego - zadbał o gościnność, tak niezapomnianą i niesamowitą, że aż nierozsądną.
Bądź nierozsądny i zainspiruj się!
Simon Sinek
Ta wyjątkowa książka pokaże Ci, jak wywierać ogromne wrażenie na drugim człowieku. Wystarczy, że zamiast zwykłej obsługi zaoferujesz mu gościnność. Dzięki temu poczuje się wyjątkowy. Ta idea pozwoli Ci zrozumieć, że prawdziwy sukces polega nie tylko na doskonałym produkcie czy świetnym wykonaniu, ale przede wszystkim na zapewnianiu niezapomnianych doświadczeń. Dowiesz się również, jak wyjść poza oczekiwania klientów, zrobić na nich piorunujące wrażenie niezależnie od branży i sprawiać, by ludzie wracali po więcej. Bez względu na to, czy prowadzisz restaurację, butik, hotel, czy zarządzasz zespołem - idee opisane w tej książce staną się Twoim kluczem do sukcesu.
Każda organizacja może czerpać korzyści z przemyśleń Willa Guidary!
Simon Sinek
Kup Sztuka gościnności. Jak zachwycać ludzi i dawać im więcej, niż się spodziewają w ulubionej księgarni
Oceny książki Sztuka gościnności. Jak zachwycać ludzi i dawać im więcej, niż się spodziewają
57 użytkowników ma tytuł Sztuka gościnności. Jak zachwycać ludzi i dawać im więcej, niż się spodziewają na półkach głównych- Chcę przeczytać 49
- Biznes/inwestowanie/rozwój osobisty 1
- Samodzielne 1
- Przeczytane w 2024. 1
- Po angielsku 1
- Kulinarne 1
- Ita 1
- 2025 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka gościnności. Jak zachwycać ludzi i dawać im więcej, niż się spodziewają
Niesamowite podejście do służenia ludziom z pasją, empatią i największym zaangażowaniem. Zainspirowała mnie do dawania z siebie więcej innym ludziom
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo nie jest kolejny poradnik
Will Guidara pokazuje, jak robić więcej niż wypada i jak dawać ludziom poczucie, że są naprawdę ważni 🤝
Komu polecam ta książkę?
👉 liderom i menedżerom - którzy chcą tworzyć wyjątkowe zespoły
👉 przedsiębiorcom i właścicielom firm - szukających przewagi dzięki obsłudze klienta
👉 osobom pracującym w usługach, gastronomii, hotelarstwie i HR - gdzie najważniejsze są relacje i doświadczenia
👉 pasjonatom rozwoju - którzy wierzą, że sukces zaczyna się od ludzi
🌍 W czym pomoże?
💬 w budowaniu kultury organizacyjnej opartej na empatii
💬 w tworzeniu relacji, które zostają na lata
💬 w odkryciu, że czasem warto być „nierozsądnym”, by naprawdę dotknąć serca 💖
To książka, która inspiruje, by stawiać ludzi ponad procedury.
To nie jest kolejny poradnik
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📖 Dla mnie jest jak ... hymn na cześć gościnności 💫 - tej prawdziwej, szczerej, która sprawia, że ktoś zapamięta cię na długo. A dosc czesto juz zapomnianej i takiej... nie wiem... passe? 🤔 a ja za taką formą szczerej gościnności.sprzed lat jednak tęsknię...