Nie bój się niczego
Odkryj w sobie moc, dzięki której wszystko zmienisz!
„Nie bój się niczego” to książka, która zainspiruje Cię do spełniania marzeń, nawet tych, które wydają się niemożliwe. Z każdą przeczytaną stroną poczujesz, jak rośnie Twoja wiara w siebie i w potęgę swoich pragnień. Przełam lęki, które blokują Twój sukces i daj się ponieść energii, która pomoże Ci osiągnąć cele, o których zawsze marzyłeś.
To poruszająca podróż ku wewnętrznemu spokojowi, wolności od lęku i życiu pełnemu sensu. Naucz się ufać sobie i swoim marzeniom – bo wszystko jest możliwe, jeśli tylko uwierzysz.
Jeśli kiedykolwiek wątpiłeś w to, co możesz osiągnąć – ta książka pokaże Ci, że wszystko jest możliwe, gdy uwierzysz w siebie. Zainspiruj się historią pełną nadziei, odwagą i magią realizowania marzeń. Twoje życie może zmienić się już teraz. Czy odważysz się żyć tak, jak pragniesz?
Kup Nie bój się niczego w ulubionej księgarni
Oceny książki Nie bój się niczego
30 użytkowników ma tytuł Nie bój się niczego na półkach głównych- Chcę przeczytać 22
- Samodzielne 1
- Przeczytam 52 książki w 2025 roku 1
- » depresja, nerwica, lęki 1
- RECENZJE PRZEDPREMIEROWE, egz. od wydawcy 1
- Must read 1
- Popularnonaukowe 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie bój się niczego
"W głębi zimy w końcu się nauczyłem, że wewnątrz mnie zamieszkiwało niezwyciężone lato.” Albert Camus
Kiedy uznałam, że najwyższy czas, aby wrócić do pracy nad poprawą duchowej jakości życia, wiedziałam, że będzie to wyzwanie trudne, wymagające i pracochłonne, a jednocześnie niemające końca, ale miałam też świadomość, że odniosę wielkie korzyści w różnych sferach mentalnych. W młodości było mi łatwiej, ponieważ nie zgromadziłam jeszcze wielu złych nawyków, toksycznych relacji i chaosu myśli. Teraz powinnam z większym spokojem i cierpliwością podchodzić do wybierania życiowych perspektyw, sposobie myślenia o sobie, i poprawie tożsamości. Nakręca mnie poczucie uzyskiwania wolności od zastawionych przez samą siebie pułapek, szkodliwie hamujących potencjał i satysfakcjonującą kreatywność. Absolutnie nie żałuję lat poświęconych najbliższym, w zwykłej codzienności i wynikłych potrzebach opiekuńczych, to była i jest moja duma, powód do życia, ikigai, który zawsze będzie nutą przewodnią w melodii spełnienia się i samorealizacji.
Nadal chcę kroczyć ścieżką szczęścia, lecz teraz oprócz intensywnego trzeciego etapu, dawania z siebie czegoś światu, pragnę większy nacisk położyć na materializację osobistych pragnień, pasji i marzeń. Oczywiście, drobne przestrzenie między nimi nadal pozwolę sobie wypełniać drobnymi przyjemnościami, tym bardziej, że w przedziale czterech lat, minimalnie mogłam się nimi cieszyć. Jednakże ze względu na ich tendencję do ulotności, roztoczę kontrolę nad ich dawkowaniem. Boleśnie odczuwam, że nie w pełni wykorzystuję drzemiący we mnie potencjał, co więcej, zamiast być dla siebie przyjacielem, stałam się surowym krytykiem. W dużym stopniu, wbrew pozorom, perfekcjonizm hamował moją kreatywność, radość z tworzenia, entuzjazm kumulowania wewnętrznej wiedzy i mądrości. Podobnie jak brak asertywności wobec siebie samej w stawianiu wyżej wypełnianie obowiązków wobec innych i ogarniania codzienności niż większego zaangażowania się w życie, w którym rytm wybijają pasje i skupienie na wnętrzu.
Bardzo się cieszę, że od wielu lat praktykuję szczęście tu i teraz, o którym pisze Curro Canete w książce „Nie bój się niczego”, chociaż nie ukrywam, że czasami korci mnie, aby kolejny raz poddać analizie przeszłość lub wyprzedzać myślami czas. Nauczyłam się to traktować w kategoriach narzędzi do pracy nad sobą niż w kategoriach stanu rzeczy. Uwalniam mózg od ograniczeń złych doświadczeń i spotkań z trującymi osobami, w zamian koncentruję się na pragnieniach i marzeniach. Cieszę się, że podążam ścieżką wskazywaną przez autora, szczerego dialogu samej z sobą, to bardzo dobrze rokuje na osiąganie, dzień po dniu, w nieustannym procesie, powodzeń i sukcesów. Dziennikarz kładzie nacisk na konieczność połączenia się z samym sobą, praktykowanie koncentracji, uprawianie wdzięczności, dbałości o zdrowie, budowanie pozytywnych relacji, sztukę wizualizacji i medytacji. Wszystko pod patronatem zabawy i radości, które u mnie stłumione były przez ciąg zwątpień i bolesnych strat.
Poradnik proponuje wiele praktycznych rad, wskazówek, metod, instrukcji i ćwiczeń. Treść okrasza fragmentami listów i licznymi cytatami. W kilku formach wyróżnia myśli przewodnie, wartościowe przekazy i mobilizujące do aktywności w pracy nad sobą przesłania. Publikacja opiera się na oczywistościach, rzeczach i faktach znanych każdemu, ale warto od czasu do czasu przypomnieć je sobie, zakotwiczyć się w teraźniejszości, poczuć większą energię do zawalczenia o siebie, wdrożyć techniki realizacji osobistych wizji, nie zaprzeczać sobie po to tylko, by być akceptowanym przez innych. Niekiedy wymogiem jest chwilowe odsunięcie się od świata, aby zrozumieć jego i siebie. Pozornie banał, że to my sami tworzymy siebie, szczęście, sukces i udane życie, ale jak często zapominamy o tym w pogoni za czymś mniej istotnym.
bookendorfina.pl
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy uznałam, że najwyższy czas, aby wrócić do pracy nad poprawą duchowej jakości życia, wiedziałam, że będzie to wyzwanie trudne, wymagające i pracochłonne, a jednocześnie niemające końca, ale miałam też świadomość, że odniosę wielkie korzyści w różnych sferach...
Poradnik "Nie bój się niczego" autorstwa Curro Canete to inspirująca i motywująca lektura, która zachęca do odważnego dążenia do marzeń, nawet tych najbardziej wydających się niemożliwymi do osiągnięcia. Książka stanowi świetne wsparcie dla osób pragnących przezwyciężyć własne lęki, które często blokują rozwój i sukces.
Curro Canete w swoim poradniku skupia się na potędze pragnień i wierze w siebie jako kluczowych elementach do osiągnięcia pełni życia. Autor przekonuje, że nauczenie się ufać sobie oraz swoim marzeniom jest fundamentem poczucia wewnętrznego spokoju i wolności od lęku. To nie tylko motywacja do działania, ale także głęboka refleksja nad tym, jak ważne jest by żyć zgodnie z własnymi pragnieniami i przekonaniami.
Książka prowadzi czytelnika w podróż ku samopoznaniu i wewnętrznej sile, pokazując, że wszystko jest możliwe, jeśli tylko uwierzymy w siebie. To świetny przewodnik dla tych, którzy chcą nauczyć się przełamywać bariery, które sami sobie stawiają, i zacząć żyć pełnią życia.
"Nie bój się niczego" to wartościowy i inspirujący poradnik dla każdego, kto pragnie pokonać własne lęki i odnaleźć w sobie odwagę do realizacji marzeń. Curro Canete w przystępny i motywujący sposób zachęca do zmiany myślenia i działania, pokazując, że prawdziwa wolność i szczęście są w zasięgu ręki, jeśli tylko odważymy się uwierzyć w siebie.
GORĄCO POLECAM!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCurro Canete w swoim poradniku skupia się na potędze...
To taki podręczny pomocnik, który pomoże uwierzyć w siebie i swoje własne możliwości.... Pomoże otworzyć oczy i zobaczyć, ze wszystko jest do zdobycia i to w zasięgu ręki .... Poradnik dla tych, którzy potrzebują odnaleźć swój wewnętrzny spokój i poczuć pełnię życia ....
Dla tych, którzy chcą wyzbyć się leku i ograniczeń ... dla tych co chcą sięgać po wymarzone marzenia ... ta książka zdecydowanie inspiruje ...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla tych, którzy chcą wyzbyć się leku i ograniczeń ... dla tych co chcą sięgać po wymarzone marzenia...