W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności

Okładka książki W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności autora Beata Pawlikowska, 9788397548909
Beata Pawlikowska Wydawnictwo: Adventure Unlimited Beata Pawlikowska reportaż
reportaż
2025-05-01
2025-05-01

Kup W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności w ulubionej księgarnii

Oceny książki W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności

OPINIE i DYSKUSJE o książce W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności

Na półkach: , , , ,

Czytając tą książkę człowiek uzmysławia sobie jak bardzo większość współczesnej żywności jest szkodliwa. Nie dziwi fakt tak wielu chorób współcześnie. Autorka przeanalizowała chyba wszystkie produkty i składniki do jedzenia pod kątem wpływu na zdrowie na podstawie badań naukowych.

Osobiście po tej książce wprowadziłam więcej warzyw w swojej diecie, rozsądniej wybieram produkty, np oliwę do surówki by witaminy się przyswoiły. Może nie mam dostępności do żywności bio czy ekologicznej w wielkich ilościach, ale rezygnacja z wielu przetworzonych produktów to i tak duży postęp. Cenna książka o tym by zadbać o zdrowie, a tym samym inwestować w przyszłość.

Nazwij mnie szaloną, ale ta książka jest na prawdę dobra. Cholernie dobra. Cały czas myślę nad tym, co by się musiało stać żeby była jeszcze lepsza i nie ma takie rzeczy. Na prawdę nie ma. Na początku sama wpadłam w stereotyp, że to jest przecież Pawlikowska czyli to będzie totalne gówno z tego tomiszcza. Fakty są takie, że:

1. Książka ma genialną szatę graficzną. Tutaj na prawdę czapki z głów. Zdjęcia i ich układ to mistrzostwo
2. Każda teoria jest poparta prawdziwymi badaniami (sama sprawdziłam prawie każdą)
3. Ogromna ilość stron w bardzo niskiej cenie jak na obecne czasy i standardy
4. Bardzo duża ilość dobrych przepisów z kodów QR
5. Gruby, mocny i lekki papier. Osobiście go uwielbiam, a książka dzięki niemu jest lekka
6. Zero opinii, same fakty. Nie znajdziesz tu kazań spod tytułu "Oj, oj, ale Wy źle jecie."
7. Prosty i zrozumiały język bez naukowych określeń

To co boli najbardziej, to fakt, że to wszystko jest prawdą. Jest źle z żywnością na całym świecie. Cholernie źle.

1. Książka ma genialną szatę graficzną. Tutaj na...

Według mnie warto przeczytać. Dobrze wiedzieć co mamy w naszym pożywieniu, co lepiej wybrać. Osobiście trochę się nie zgadzam z tym zastępowaniem produktów odzwierzęcych roślinnymi. Ale na pewno każdy sam zdecyduje zgodnie z sobą i z pomocą książki co jest dla niego najlepsze:)
Podobała mi się szata graficzna i prostu język.

Podobała mi się szata graficzna i prostu język.

59 użytkowników ma tytuł W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności

Cytaty z książki W dżungli jedzenia. Największe kłamstwa współcześnie wytwarzanej żywności