Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach

- poradniki dla rodziców
- 2025-01-01
- 1996-01-01
Reedycja bestsellerowej książki ks. Piotra Pawlukiewicza napisana z myślą o rodzicach, młodzieży i młodych dorosłych, która niesie pokój serca i nadzieję zbudowania dobrych rodzinnych relacji.
CZEGO KONKRETNIE DOWIESZ SIĘ Z KSIĄŻKI? JAKIE SĄ KLUCZOWE LEKCJE?
- Jak mieć dobre relacje w domu, gdy dzieci wchodzą w wiek nastoletni albo gdy samemu jest się nastolatkiem?
- Jak zwycięsko „przebrnąć” przez trudny i burzliwy czas dorastania i dojrzewania (swój, jeśli jest się nastolatkiem, albo swoich dzieci, jeśli jest się rodzicem)?
- Jak lepiej rozumieć dorastające dzieci / jak lepiej rozumieć swoich rodziców mimo różnic międzypokoleniowych?
- Jak nie zrywać rodzinnych więzi z nastolatkami / z rodzicami?
- Jak mimo trudów codzienności znaleźć czas na rozmowę z najbliższymi i budowanie rodziny?
- Jak rozmawiać o swoich odmiennych potrzebach i jak szanować swoją inność?
- Jak we współczesnym świecie budować rodzinę opartą na wartościach chrześcijańskich?
- Jak być świadkiem Chrystusa we własnym domu wobec swoich dzieci / wobec swoich rodziców?
Kup Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach w ulubionej księgarni
Oceny książki Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach
114 użytkowników ma tytuł Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach na półkach głównych- Chcę przeczytać 61
- Bardzo chcesz przeczytać 1
- Guidebooks 1
- Mlodziezowe 1
- Rozwój 1
- 2025 WRAP-UP 1
Tagi i tematy do książki Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach
Cytaty z książki Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach
Dodaj cytat z książki Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Z rodzicami spokojnie o młodzieży. Z młodzieżą spokojnie o rodzicach
Czytało się super, przykłady z życia wzięte dawały do myślenia. Przeczytałam oczywiście z obu stron! Pomimo tego,iż książeczka napisana kilkanaście lat temu to nie straciła na wartości zupełnie. Jestem fanką Ks. Piotra! Polecam jego kazania w Internecie!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSwietna lektura dla mlodych i starszych-polecam.
Swietna lektura dla mlodych i starszych-polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDostałam tę książkę od mojego przyjaciela - księdza, a właściwie dostała ją moja mama (o czym ksiądz nie omieszkał wspomnieć ;) ).
Moja mama - ze strachu chyba - na początku nie chciała jej przeczytać, a do księdza Pawlukiewicza bardzo sceptycznie podchodziła. Lecz gdy w końcu się przemogła i poszła na wykład, ukradła mi książkę i przeczytała dość szybko, a sama zaczęła nieco inaczej na mnie patrzeć. ;)
Polecam każdemu młodemu i każdemu, kto jest rodzicem i nie bardzo jest w stanie "ogarnąć" zachowanie swojego dorastającego dziecka ;).
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam obie "części" i dzięki niej zrozumiałam w końcu moich rodziców, uspokoiłam się i objęłam inną drogę niż bunt by się z nimi porozumieć.
Publikacja już nie pierwszej młodości, a mimo to tchnąca świeżością i aktualnością.
"Pokochać Mańka i Gienię" to mój ulubiony rozdział. :-)
No i te wszechobecne, rozwalające w mak rysunki - kwintesencja dystansu i dobrego poczucia humoru.
Serdecznie polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno już przestałam zastanawiać się, jakie kontakty uruchomił ks. Pawlukiewicz, żeby dowiedzieć się o konfliktach panujących w wielu polskich domach. Trafia "w punkt", próbuje rozbroić punkty zapalne, jest mediatorem pomiędzy obiema, często mocno zacietrzewionymi stronami.
"Pokochać...