Magia umysłu

Mind Magic: The Neuroscience of Manifestation and How It Changes Everything
2025-05-06
2025-05-06
Grażyna Skoczylas

Kup Magia umysłu w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Magia umysłui

Źródłem twojego sukcesu jest wyłącznie siła twojego umysłu

1196 105 33

Oceny książki Magia umysłu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Magia umysłu

Tak. Jest to bardzo dobra książka, ale jakże trudna. To nie jest lektura weekendowa. Też nie da jej się przeczytać w jednym ciągu. Tu niektóre zdania i myśli trzeba przeczytać po kilka razy i do nich wracać co jakiś czas. To też nie jest wg mnie poradnik z cyklu jak żyć by żyć dobrze.
Dorty jako naukowiec praktyk i teoretyk zabiera nas w podróż do naszego mózgu i jego zależności od wszystkiego.
Oprócz historii z jego życia i jego otoczenia mamy tu podane różne najnowsze naukowe opracowania dotyczące naszego mózgu. No i najważniejsze. Po każdym rozdziale mamy podane różne ćwiczenia praktyczne ćwiczące i doskonalące nasz "komputer".
Bardzo dobra pozycja polecam.

Magia umyslu, @dom_wydawniczy_rebis ogromnie dziękuję #współpraca❤️

🧲 Zdajesz sobie sprawę jakim potężnym narzędziem jest Twój mózg I że to TY masz na niego największy wpływ?
Wyobraź sobie świadome życie, pełne czułości i uwagi przede wszystkim dla samego siebie, co potem przełoży się na dar dla drugiego człowieka, bo nie można komuś dać czegoś czego się nie ma, czym się nie jest...

🧲 Autor - neurochirurg i jednocześnie badacz odsłania przed nami tajniki potęgi umysłu. Nie są to szybkie pro-tipy, tylko wytrwała, stała praca z samym sobą (wszystko opisane krok po kroku). Samo autor również manifestuje, dzieli się szczegółami z życia prywatnego czy nawet historią czeku Jima Carry...

🧲 Zaskakującą kwestią było ćwiczenie współczucia! Szczególnie dla samego siebie, a zwłaszcza dla świata - w którym jest go wciąż za mało, za mało!

#manifestacja #rebis #ćwiczenia #wizualizacja #zmianasiebietozmianaświata #myszaczyta @myszaczyta 💙

Magia umyslu, @dom_wydawniczy_rebis ogromnie dziękuję #współpraca❤️

🧠MAGIA UMYSŁU 🧠

Czytanie Magii Umysłu w zamyśle miało wywoływać poczucie sprawczości i głębokiej refleksji.
Doty zachęca czytelnika do porzucenia biernego marzycielstwa na rzecz aktywnego zaangażowania w realizację celów.
Podkreśla, że manifestacja nie polega na tym, że zewnętrzne siły spełniają nasze życzenia, lecz na wewnętrznym dopasowaniu myśli, emocji i działań, by kreować pożądane rezultaty.
Zgadzam się z autorem w pełni, uważam, że to, co oferuje poprzez udowodnienie, że wewnętrzny dialog ma sens może być transformujące,...ale 😀 Książka jest napisana przez amerykańskiego profesora i ten charakter nacji tak czuć w tekście! Wiecie, dużo superlatyw, napompowany optymizm, wyolbrzymianie - szczególnie na początku trochę zbiły mnie z pantałyku. Zarówno osobiste historie autora, jak i przykłady “zmagań” jego pacjentów były dla mnie bardziej dowodem na zepsucie jakie zachód wniósł do elementów praktyk czerpanych, że wschodu. Mimo zapewnień Dotiego, że nie chodzi o dobra materialne, problematyka bohaterów tej książki zazwyczaj u podstaw miała dobrobyt finansowy. Taka refleksja mnie naszła, że Doty pisze bardziej dla Juli Wieniawy niż dla Grażynki pracującej w banku w małym mieście. Jak to mówią myśliciele tik-toka: “wszyscy mamy te same 24h”, tylko zapomnieli dodać, żeśmy w różne zasoby wyposażeni 😉
Tam, gdzie Doty skupia się stricte na opowieści o nauce - jest bardzo dobrze, ale gawędziarstwo nieustannie powraca i wybija. Świetną stroną tej książki, prócz fragmentów naukowych są też ćwiczenia, konkretne punkty, które z pewnością można też wykonywać bez zapoznania się z treścią.

🙋‍♀️DLA KOGO🙋‍♂️

Czytelników pragnących praktycznych narzędzi do wprowadzania zmian w życiu, takich co bardziej są na etapie wykończenia wewnętrznego domu niż tych, co dopiero leją fundamenty.

M.

🧠MAGIA UMYSŁU 🧠

190 użytkowników ma tytuł Magia umysłu na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Magia umysłu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Magia umysłu

James R. Doty
James R. Doty
James Doty urodził się w Lancaster, małym mieście w Kalifornii, w ubogiej rodzinie. Ojciec był alkoholikiem, matka chorowała na przewlekłą depresję. Przyszłość dwunastoletniego Jamesa malowała się w czarnych barwach. Podczas wakacji w 1968 roku nagle wszystko się zmieniło, gdy przypadkiem wstąpił do sklepu z rekwizytami iluzjonistycznymi. Poznał tam Ruth, która przekazała mu magiczną umiejętność – nauczyła go radzić sobie z cierpieniem, określać swoje pragnienia i dążyć do ich spełnienia…

Cytaty z książki Magia umysłu

Dodaj cytat z książki Magia umysłu

Ciekawostki historyczne