Okładka książki Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę autora Brad Meltzer, Josh Mensch, 9788383910710
Josh MenschBrad Meltzer Wydawnictwo: Prószyński i S-ka historia
historia
Nazi Conspiracy: The Secret Plot to Kill Roosevelt, Stalin and Churchill
2025-02-20
2025-02-20
2023-01-10
Zbigniew Zawadzki

Kup Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę

Dość lekko, w dziennikarskim stylu napisana opowieść o niedoszłym zamachu na Wielką Trójkę podczas konferencji w Teheranie w listopadzie 1943 roku. Mamy tu do czynienia z ciekawą pajęczyną wątków takich jak działania SD w Iranie, operacje brytyjskiego wywiadu, działania Secret Service czy rzekome wykrycie przez NKWD niemieckich operacji mających na celu zamach na trzech przywódców w irańskiej stolicy. Książkę czyta się szybko i przyjemnie. Jedyne co denerwuje to notoryczne używanie przez autorów terminu 'nazistowskie' jako substytut słowa 'niemieckie' - sprawia to wrażenie, jakby wstydzili przyznać, że naziści to w zdecydowanej większości byli Niemcy. Polecam!

35 użytkowników ma tytuł Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę na półkach dodatkowych

Okładka książki The JFK Conspiracy Brad Meltzer, Josh Mensch
The JFK Conspiracy Brad Meltzer, Josh Mensch
Okładka książki JLA - Liga Sprawiedliwości: Saga o błyskawicy Ed Benes, Shane Davis, Dale Eaglesham, Gene Ha, Geoff Johns, Brad Meltzer, Fernando Pasarin
Okładka książki Liga Sprawiedliwości: Ścieżka Tornada Ed Benes, Brad Meltzer
Liga Sprawiedliwości: Ścieżka Tornada Ed Benes, Brad Meltzer
Okładka książki Batman: Nieopowiedziana legenda Jim Aparo, Alan Brennert, John Byrne, Dick Giordano, Bryan Hitch, Brad Meltzer, Denny O'Neil, Len Wein
Okładka książki Batman - Detective Comics: Gothtopia Neal Adams, Mike W. Barr, Jason Fabok, Francesco Francavilla, Bryan Hitch, Gregg Hurwitz, John Layman, Aaron Lopresti, Jorge Lucas, Guillem March, Brad Meltzer, Sean Murphy, Scott Snyder, Art Thibert, Peter J. Tomasi
Okładka książki Kryzys tożsamości Michael Bair, Brad Meltzer, Rags Morales, Alex Sinclair
Kryzys tożsamości Michael Bair, Brad Meltzer, Rags Morales, Alex Sinclair

Cytaty z książki Zabić Roosevelta, Stalina i Churchilla. Jak naziści planowali zamach na Wielką Trójkę

Ciekawostki historyczne