Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji

- filozofia, etyka
- Osoba i media
- 2024-01-01
- 2024-01-01
- 9788377208175
Formalnie rozprawa doktorska Pani mgr Kamili Rączy jest przygotowana starannie oraz poprawnie. Struktura pracy jest logiczna, spójna, wyrażająca skrupulatne nawiązywanie do tematu. Kompetentnie warsztatowo przygotowane są także poszczególne tytuły, nagłówki rozdziałów i podrozdziałów. Każdy rozdział rozpoczyna się od wprowadzenia, potem jest jego rozwinięcie i następnie poprawnie zredagowane zakończenie, zawierające istotne dla danej części wnioski. Wstęp oraz zakończenie to bardzo ważne części dla każdego naukowego opracowania, w tym rozprawy doktorskiej. Charakteryzują się one konkretnymi cechami i wytycznymi. Wszystkie wymagane elementy tych części pracy zostały uwzględnione i poprawnie zredagowane. Zwrócić tu należy szczególną uwagę na wnioski – umiejętność wnioskowania i przejrzystego prezentowania wniosków u Doktorantki, czego odzwierciedleniem jest przede wszystkim zakończenie, a szczególnie treść na stronach 406-407, na których bardzo konkretnie wypunktowała to, co wynika z przeprowadzonych badań. Zdania te są konkretne, błyskotliwie i logicznie sformułowane.
dr hab. Małgorzata Laskowska
Kup Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji w ulubionej księgarni
Oceny książki Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji
5 użytkowników ma tytuł Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji na półkach głównych- Przeczytane 5
Cytaty z książki Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji
Dodaj cytat z książki Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Medialne obrazowanie dylematów etycznych w serialach nowej generacji
Książka niezwykle interesująca i wnikliwa, która łączy analizę kultury popularnej z refleksją nad współczesną etyką. Autorka w przystępny, a zarazem naukowo rzetelny sposób pokazuje, jak seriale stały się przestrzenią do dyskusji o wartościach, wyborach moralnych i społecznych wyzwaniach. To lektura inspirująca zarówno dla badaczy mediów, jak i wszystkich pasjonatów seriali, którzy chcą spojrzeć na nie z nowej, głębszej perspektywy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZgadzam się z tezami zawartymi w tej książce, dodatkowo zostało jeszcze parę obszarów które można dodatkowo rozwinąć, więc czekam na drugą część