Donuty i nadgryziony księżyc #1

Okładka książki Donuty i nadgryziony księżyc #1 autora Shio Usui, 9788382575781
Okładka książki Donuty i nadgryziony księżyc #1
Shio Usui Wydawnictwo: Studio JG Cykl: Donuty i nadgryziony księżyc (tom 1) komiksy
komiksy
Donuty i nadgryziony księżyc (tom 1)
Kaketa Tsuki to Donuts
2024-11-08
2024-11-08
2021-02-23
Aleksandra Stawska

Kup Donuty i nadgryziony księżyc #1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Donuty i nadgryziony księżyc #1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Donuty i nadgryziony księżyc #1

Presja społeczeństwa, ma taką ogromną siłę. A ogrom odwagi potrzeba, żeby być sobą.

Jakkolwiek to jest sympatyczna opowiastka na jedno popołudnie nie myślałam, że będzie przy tym tak... Dorosle. Nie tylko dlatego, że bohaterki są dorosłymi i pracującymi kobietami, ale powaga z jaką traktuje się uleganie naciskom otoczenia, że sami bywamy dla siebie najbardziej krytycznymi sędziami, a miłość to może nie tyle przyspieszone bicie serca co wsparcie w sprawach mniejszych i większoszych. Związek miedzy Bohaterkami dopiero pączkuje, że łatwo pomylić czy to jest szczera przyjaźń czy już kochanie.

Będę wypatrywał kolejnych części

Porusza bardzo życiowe tematy i przyjemnie mi się czytało tę mangę, ale nie wiem... Polubiłam bohaterki, jednak mam poczucie, że czegoś mi zabrakło w ich kreacji. Może w kolejnych tomach się rozkręci!

Kapitalny 1 tom. Główne bohaterki (Uno i Sato) są świetne. Tak samo ich relacja i nie mogę się doczekać aż zostaną parą. Świetne też jest to , że Sato mimo , że jest starsza to czasami zachowuję się jak młodsza i często się zawstydza przy Uno. Np: jak prosiła Ją o numer telefonu albo jak się jarała , że bohaterka Jej odpisała i sama pisała wiadomość 30 minut:D Polubiłem również młodszą siostrą Sato i nie mogę się doczekać 2 tomu

Opinia w ramach Jesiennego Festiwalu Mangowego 2024 5/8

"Zrozum w końcu, że kogoś takiego jak ja nie można pokochać."

Ciekawie wykreowany świat przedstawiony, ukazanie przemyśleń i uczuć głównej bohaterki. Życie, kwestie postrzegania siebie i próby spełnienia ról powszechnie akceptowanych przez środowisko. Godnie uwagi rysy psychologiczne głównej bohaterki.

Sympatyczna kreska.

7.5/10

Opinia w ramach Jesiennego Festiwalu Mangowego 2024 5/8

"Zrozum w końcu, że kogoś takiego jak ja nie można pokochać."

Sympatyczna...

45 użytkowników ma tytuł Donuty i nadgryziony księżyc #1 na półkach głównych