Donuty i nadgryziony księżyc #1

- komiksy
- Donuty i nadgryziony księżyc (tom 1)
- Kaketa Tsuki to Donuts
- 2024-11-08
- 2024-11-08
- 2021-02-23
- Aleksandra Stawska
Hinako nieustannie stara się sprostać oczekiwaniom rodziny i przyjaciół. Nienaganny makijaż, markowe ciuchy i randkowanie tylko z obiecującymi kandydatami na męża dają jej nadzieję, że kiedyś to starannie wyreżyserowane życie w końcu przerodzi się w prawdziwe szczęście. Jednak mimo wielu prób Hinako nie jest w stanie się zakochać, a strach przed samotnością coraz bardziej ją przytłacza. Pewnego wieczoru przypadkowo spotyka Asahi, starszą koleżankę z pracy, która uświadamia jej, że to, co kobieta uważa za swoją niedoskonałość, może być jej największą zaletą…
Kup Donuty i nadgryziony księżyc #1 w ulubionej księgarni
Oceny książki Donuty i nadgryziony księżyc #1
45 użytkowników ma tytuł Donuty i nadgryziony księżyc #1 na półkach głównych- Przeczytane 32
- Manga 4
- Serie 2
- 2025 2
- Mangi 2
- Posiadam - komiks/manga 1
- LGBTQ 1
Tagi i tematy do książki Donuty i nadgryziony księżyc #1
Cytaty z książki Donuty i nadgryziony księżyc #1
Bo w donutach, dziura to zaleta.
Jeszcze tylko... uśmiech. To moja zbroja.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Donuty i nadgryziony księżyc #1
Presja społeczeństwa, ma taką ogromną siłę. A ogrom odwagi potrzeba, żeby być sobą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakkolwiek to jest sympatyczna opowiastka na jedno popołudnie nie myślałam, że będzie przy tym tak... Dorosle. Nie tylko dlatego, że bohaterki są dorosłymi i pracującymi kobietami, ale powaga z jaką traktuje się uleganie naciskom otoczenia, że sami bywamy dla siebie najbardziej krytycznymi sędziami, a miłość to może nie tyle przyspieszone bicie serca co wsparcie w sprawach mniejszych i większoszych. Związek miedzy Bohaterkami dopiero pączkuje, że łatwo pomylić czy to jest szczera przyjaźń czy już kochanie.
Będę wypatrywał kolejnych części
Jakkolwiek to jest sympatyczna opowiastka na jedno popołudnie nie myślałam, że będzie przy tym tak... Dorosle. Nie tylko dlatego, że bohaterki są dorosłymi i pracującymi kobietami, ale powaga z jaką traktuje się uleganie naciskom otoczenia, że sami bywamy dla siebie najbardziej krytycznymi sędziami, a miłość to może nie tyle przyspieszone bicie serca co wsparcie w sprawach...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPorusza bardzo życiowe tematy i przyjemnie mi się czytało tę mangę, ale nie wiem... Polubiłam bohaterki, jednak mam poczucie, że czegoś mi zabrakło w ich kreacji. Może w kolejnych tomach się rozkręci!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKapitalny 1 tom. Główne bohaterki (Uno i Sato) są świetne. Tak samo ich relacja i nie mogę się doczekać aż zostaną parą. Świetne też jest to , że Sato mimo , że jest starsza to czasami zachowuję się jak młodsza i często się zawstydza przy Uno. Np: jak prosiła Ją o numer telefonu albo jak się jarała , że bohaterka Jej odpisała i sama pisała wiadomość 30 minut:D Polubiłem również młodszą siostrą Sato i nie mogę się doczekać 2 tomu
Kapitalny 1 tom. Główne bohaterki (Uno i Sato) są świetne. Tak samo ich relacja i nie mogę się doczekać aż zostaną parą. Świetne też jest to , że Sato mimo , że jest starsza to czasami zachowuję się jak młodsza i często się zawstydza przy Uno. Np: jak prosiła Ją o numer telefonu albo jak się jarała , że bohaterka Jej odpisała i sama pisała wiadomość 30 minut:D Polubiłem...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpinia w ramach Jesiennego Festiwalu Mangowego 2024 5/8
"Zrozum w końcu, że kogoś takiego jak ja nie można pokochać."
Ciekawie wykreowany świat przedstawiony, ukazanie przemyśleń i uczuć głównej bohaterki. Życie, kwestie postrzegania siebie i próby spełnienia ról powszechnie akceptowanych przez środowisko. Godnie uwagi rysy psychologiczne głównej bohaterki.
Sympatyczna kreska.
7.5/10
Opinia w ramach Jesiennego Festiwalu Mangowego 2024 5/8
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Zrozum w końcu, że kogoś takiego jak ja nie można pokochać."
Sympatyczna...