Optimum. Inteligentne emocjonalnie zarządzanie pracą

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Optimal: How to Sustain Personal and Organizational Excellence Every Day
- 2024-11-13
- 2024-11-13
- Monika Popławska
Jak wyznaczyć realistyczny, osiągalny cel, jakim jest poczucie satysfakcji z produktywnego dnia? Jak konsekwentnie pracować na swoim „optymalnym” poziomie? Opierając się na setkach relacji dotyczących wewnętrznej struktury tak zwanych dobrych dni, kreślą obraz stanu optymalnego i pokazują, dlaczego inteligencja emocjonalna jest kluczem do naszej najwyższej wydajności.
Optimum to kwintesencja dziesięcioleci odkryć naukowych dotyczących tej dziedziny. Wyższy poziom inteligencji emocjonalnej skutkuje większym zaangażowaniem, lepszą produktywnością i odczuwaniem większej satysfakcji z każdego dnia. Z książki dowiemy się, jak zostać skutecznym liderem i zbudować kulturę organizacyjną, która umożliwi pracownikom osiąganie wysokich wyników.
Kup Optimum. Inteligentne emocjonalnie zarządzanie pracą w ulubionej księgarni
Oceny książki Optimum. Inteligentne emocjonalnie zarządzanie pracą
72 użytkowników ma tytuł Optimum. Inteligentne emocjonalnie zarządzanie pracą na półkach głównych- Chcę przeczytać 61
- Psychologia 2
- Popularnonaukowe 1
- Wishlist 1
- KUPIONE 1
- HRy 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Optimum. Inteligentne emocjonalnie zarządzanie pracą
Nie jestem zachwycona ani zainspirowana tą książką. W mojej ocenie jest typowo amerykańskim produktem, który wskazuje na to jak mógłby wyglądać świat idealny i z uśmiechem to zróbmy. Oczywiście, nie chce być niesprawiedliwa, widzę główne cele i badania wskazane w książce, uczulania na bycie uważnym na swoje odczucia, jak nasze działania wpływają na innych oraz na uczucia i zachowania innych, na empatię i próbę zrozumienia ich motywacji. Wszystko super ale mocno umniejszają te aspekty przykłady, np. wizyty dyr. Generalnego jednej z firm budowlanych na budowie i wrażliwe i pełne empatii rozmowy z pracownikami na owej budowie, którzy pełni entuzjazmu pojawiali się w pracy o godz. 6. Serio? Może to moje niezrozumienie kulturowe, może w Stanach ten entuzjazm jest naturalny ale w ogóle nie przemawia to do mnie w realiach polskich.