Komunikacja. Droga do zrozumienia siebie i innych
Najnowsza książka Agnieszki Stein, autorki bestsellerowych poradników dla rodziców. „Komunikacja” pomaga radzić sobie z własnymi emocjami, tak aby lepiej komunikować się z dziećmi i innymi dorosłymi. Autorka skupia się na trzech podstawowych aspektach komunikacji: komunikacji ze sobą, słuchaniu i mówieniu. Lektura „Komunikacji” wyjaśnia: • Kiedy warto mówić, a kiedy słuchać? • Dlaczego słuchanie bywa trudne i jak sobie możemy z tym radzić? • Co robić, jeśli ktoś nie chce mówić, a my chcemy słuchać? • Dlaczego innym może być trudno usłyszeć to, co mówimy, i co robić, żeby było łatwiej? • Jak nauczyć się prosić, odmawiać i radzić sobie z konfliktami? To książka, która pomoże uporządkować wiedzę o dobrej komunikacji, przede wszystkim zaś przekazuje narzędzia, które pomogą nam się lepiej komunikować ze sobą i z innymi.
Kup Komunikacja. Droga do zrozumienia siebie i innych w ulubionej księgarni
Oceny książki Komunikacja. Droga do zrozumienia siebie i innych
62 użytkowników ma tytuł Komunikacja. Droga do zrozumienia siebie i innych na półkach głównych- Chcę przeczytać 47
- Poradniki 3
- Psychologia, motywacja - poradniki 1
- :-) Mam 1
- Samodzielne 1
- ROO 1
- W kolejce do czytania 1
Cytaty z książki Komunikacja. Droga do zrozumienia siebie i innych
Uwaga jest latarką, którą możemy świadomie i intencjonalnie sterować po to, żeby zauważyć, co robimy, i uczyć się nowych rzeczy. Dzięki niej możemy odbierać więcej informacji i wybierać, co nadajemy.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Komunikacja. Droga do zrozumienia siebie i innych
Przebrnęłam, winie też popsute legimi bo mi zacinało książkę i to psuło przyjemności z czytania, ale dużo się nauczyłam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo, bardzo ciekawa książka, przede wszystkim poszerzająca naszą świadomość, skłaniająca nas, czytelników do refleksji: jak mówimy, jak chcemy mówić. Zaskoczyło mnie psychologiczne podejście autorki - zaznaczenie potrzeby troski o siebie, aby dobrze się komunikować. Bardzo ciekawe fragmenty o dobrym słuchaniu. Przystępny język, ciekawa metaforyka. "Często w komunikacji dzieje się tak, że kłopot z dogadaniem się wynika właśnie z chaosu, który panuje wokół nas. Z tego, że nie wiemy, gdzie ta uwaga jest skierowana i nie umiemy na to intencjonalnie wpłynąć". A przecież "uwaga jest latarką, którą możemy świadomie i intencjonalnie sterować po to, żeby zauważyć, co robimy, i uczyć się nowych rzeczy. Dzięki niej możemy odbierać więcej informacji i wybierać, co nadajemy." Po prostu dobra, mądra książka.
Bardzo, bardzo ciekawa książka, przede wszystkim poszerzająca naszą świadomość, skłaniająca nas, czytelników do refleksji: jak mówimy, jak chcemy mówić. Zaskoczyło mnie psychologiczne podejście autorki - zaznaczenie potrzeby troski o siebie, aby dobrze się komunikować. Bardzo ciekawe fragmenty o dobrym słuchaniu. Przystępny język, ciekawa metaforyka. "Często w komunikacji...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to1/12
W pełni zgadzam się z Agnieszką, że zaufanie i komunikacja są ze sobą bardzo ściśle związane. Zaufanie do siebie, wpływa na zaufanie do innych. Siłę do podejmowania prób komunikacji nawet wtedy gdy to niełatwe. Polecam jako kompleksowy przegląd technik dla wszystkich. Ludziom, którzy poszerzają wiedzę w tym obszarze, o paru rzeczach może przypomnieć, a dla tych którzy zaczynają przygodę z uważnością w komunikacji, stanowi bogactwo wiedzy.
1/12
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW pełni zgadzam się z Agnieszką, że zaufanie i komunikacja są ze sobą bardzo ściśle związane. Zaufanie do siebie, wpływa na zaufanie do innych. Siłę do podejmowania prób komunikacji nawet wtedy gdy to niełatwe. Polecam jako kompleksowy przegląd technik dla wszystkich. Ludziom, którzy poszerzają wiedzę w tym obszarze, o paru rzeczach może przypomnieć, a dla tych którzy...