Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino

Okładka książki Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino autora Adam Dylewski, 9788365808493
Okładka książki Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino
Adam Dylewski Wydawnictwo: Fenix hobby
hobby
2022-01-01
2022-01-01

Kup Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino w ulubionej księgarnii

Oceny książki Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino

6 użytkowników ma tytuł Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino na półkach głównych

Okładka książki Polska na weekend Wanda Bednarczuk-Rzepko, Marcin Biegluk, Michał Ciesielski, Marcin Czyżniewski, Krzysztof Dopierała, Adam Dylewski, Krzysztof Fedorowicz, Stanisław Figiel, Marcin Gołąbek, Paweł Klimek
Okładka książki Londyn Adam Dylewski, Marta Dziok-Kaczyńska
Londyn Adam Dylewski, Marta Dziok-Kaczyńska
Okładka książki Jerozolima Adam Dylewski, Karolina Mints, Karolina van Ede Tzenvirt
Jerozolima Adam Dylewski, Karolina Mints, Karolina van Ede Tzenvirt
Adam Dylewski
Adam Dylewski
Autor pionierskiej książki Śladami Żydów Polskich, kilkusetstronicowego przewodnika Warszawa, wielu pozycji poświęconych wielokulturowości ziem dawnej Rzeczpospolitej, zabytkom techniki oraz kilkudziesięciu przewodników turystycznych i albumów, w tym pierwszego współczesnego polskiego przewodnika po Ukrainie oraz przewodnika po Izraelu. Współpracował m.in. z wydawnictwami Pascal i Świat Książki, prowadził kącik varsavianistyczny w TVN Warszawa. W 2011 roku został nagrodzony Piórem Fredry za książkę Historia pieniądza w Polsce. Rodowity warszawiak z Pragi, kibic Polonii Warszawa, pracuje w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN w Warszawie.

Cytaty z książki Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino

Dodaj cytat z książki Historia kolei w Polsce. Od parowozu do pendolino