Konstrukcja apelacji karnej

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2023-03-06
- 2023-03-06
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszego środowiska, oddajemy na Państwa ręce - warszawskich aplikantek i aplikantów adwokackich - pierwszą publikacje przygotowaną z myślą o praktycznej nauce konstruowania apelacji karnej, z której będziecie mogli skorzystać także przygotowując się do kolokwium i egzaminu zawodowego.
To wyjątkowa książka adw. Marty Tomkiewicz-Januszewskiej. Powstała w oparciu o jej wiedzę praktyczną i wieloletnie doświadczenie jako wykładowczyni z zakresu konstrukcji apelacji karnej. To pierwsze tego rodzaju publikacja naszej izby poświęcona aplikantom i nie ostatnia.
Recenzje naukowe (bardzo pozytywne) sporządzali Dariusz Świecki, prof. UŁ, Sędziego Sądu Najwyższego i adw. dr Łukasz Chojniak, UW, członek ORA w Warszawie. Recenzenci podkreślili w nich poruszenie istotnych tematów z perspektywy praktyków prawa karnego. Wskazali także na nieceniony walor różnego rodzaju podpowiedzi, które Autorka z własnego doświadczenia jako egzaminator, kieruje do zdających. Docenili także pomysł zebrania i sformułowania najczęściej występujących wątpliwości osób zdających egzamin w formie pytań, na które Autorka udziela zwięzłych odpowiedzi popartych orzecznictwem oraz obrazowymi przykładami.
Kup Konstrukcja apelacji karnej w ulubionej księgarni
Oceny książki Konstrukcja apelacji karnej
5 użytkowników ma tytuł Konstrukcja apelacji karnej na półkach głównych- Przeczytane 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Konstrukcja apelacji karnej