Walcząc o odkupienie

2024-08-29
2013-12-03
2013-12-03
Klaudia Wyrwińska, Agnieszka Dibowska
Ryana Kendalla złamało życie. Mężczyzna wie, co to ból. Wie też, czym jest przemoc i utrata kogoś bliskiego. Wie, jakie to uczucie, gdy się kogoś zawodzi. Jednak nic nie może go powstrzymać przed pożądaniem jedynej kobiety, której nie może mieć – Finlay Tanner.

Jako dziewiętnastolatek Ryan wstępuje do Australian Army. Po latach intensywnych szkoleń staje się żołnierzem elitarnej jednostki SASR i zostaje wysłany do Afganistanu, gdzie wraz ze swoim oddziałem podejmuje się niebezpiecznych misji.

Jednak bez względu na to, jak daleko ucieknie albo jak zaciekle będzie walczył, myśl o Finlay stale go prześladuje.

Po sześcioletniej rozłące wystarczy zaledwie jedno spojrzenie, żeby zdał sobie sprawę, że nie może bez niej żyć. Niestety, czasem miłość to za mało, by wyleczyć wszystkie rany.

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia

Kup Walcząc o odkupienie w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Walcząc o odkupienie

Oceny książki Walcząc o odkupienie

Opinie i dyskusje o książce Walcząc o odkupienie

Nie każda książka trafia w emocje tak bezpośrednio i bez ostrzeżenia — a „Walcząc o odkupienie” zdecydowanie to robi. Już od pierwszych stron czułam, że to nie będzie lekka historia i że wejdzie mi trochę głębiej pod skórę, niż bym może chciała… ale jednocześnie dokładnie tego potrzebowałam.

To jedna z tych lektur, które czyta się z ciężarem na sercu, ale nie da się ich odłożyć. Emocje są tu surowe, momentami wręcz przytłaczające, ale właśnie przez to tak autentyczne. Miałam wrażenie, że wszystko jest tu odczuwane mocniej — ból, nadzieja, walka ze sobą i z przeszłością.

Styl autorki bardzo mi odpowiadał — prosty, ale uderzający w punkt. Bez zbędnych ozdobników, za to z ogromnym ładunkiem emocjonalnym. Są momenty, które naprawdę zostają w głowie i wracają jeszcze długo po odłożeniu książki.

Nie jest to łatwa historia i zdecydowanie nie dla każdego. Trzeba być gotową na intensywność i na to, że nie zawsze będzie komfortowo. Ale jeśli ktoś szuka książki, która coś w nim poruszy, zmusi do zatrzymania się i poczucia czegoś więcej — to zdecydowanie warto.

Dla mnie to była jedna z tych książek, które nie tylko się czyta, ale też przeżywa. I nawet jeśli momentami było to trudne, to właśnie dlatego mam poczucie, że było warto.

„Walcząc o odkupienie” autorstwa Kate McCarthy to książka, którą już dawno chciałam przeczytać.

Ta powieść to prawdziwy emocjonalny rollercoaster, który na długo pozostaje w pamięci. Historia wciąga od pierwszych stron i trzyma w napięciu aż do samego końca. Autorka porusza trudny motyw żołnierza oraz wojny w Afganistanie, ukazując jej konsekwencje czyli stratę, ból i walkę, która nie zawsze kończy się powrotem do domu.

W centrum fabuły znajduje się również romans, który jest pełen bólu i napięcia. Relacja głównych bohaterów rozwija się powoli i bardzo naturalnie, co sprawia, że staje się niezwykle autentyczna. Niestety momentami irytowało mnie zachowanie głównej bohaterki.

„Walcząc o odkupienie” to książka o miłości, stracie i traumie. Porusza, wzrusza i skłania do refleksji. Zdecydowanie polecam ją wszystkim, którzy lubią romanse poruszające trudne tematy. Książkę czytało się bardzo szybko, autorka ma bardzo lekkie pióro.

Zostaje w sercu i w pamięci na długo 🖤

Trudna do oceny. Dla mnie kontrowersyjna postać bohaterki. Kocha jednego a sypia z drugim... Książka wciąga ale wywołuje mieszane uczucia.

1321 użytkowników ma tytuł Walcząc o odkupienie na półkach głównych
256 użytkowników ma tytuł Walcząc o odkupienie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Walcząc o odkupienie

Czytelnicy Walcząc o odkupienie przeczytali również

Krople deszczu Kathryn Andrews
Krople deszczu
Kathryn Andrews
#Reread "Krople deszczu" 1 tom serii Bracia Hale Kathryn Andrews 9/10 "...człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy z wartości momentu, dopóki ten nie stanie się wspomnieniem." "Krople deszczu" to debiutancka powieść autorki z 2014, a która u nas wydana została na początku 2019, czyli spory czas temu. Książka opowiada historię 19letniej Ali Rain, która po śmierci mamy, wraz z ojcem przeprowadza się na wyspę Anna Maria na Florydzie. Pogrążona w żałobie dziewczyna nie zamierza zawierać nowych znajomości, chce trzymać się na uboczu i skupić na tańcu aby móc dostać się do prestiżowego Julliarda. W nowym miejscu zamieszkania poznaje Drew Hale'a, najpopularniejszego chłopaka na wyspie, pływaka, którego jedynym celem jest przetrwanie ostatniego roku i wyrwanie się z rodzinnego domu. "Przez dzie­więć­dzie­siąt pięć pro­cent dnia noszę na twa­rzy maskę, pod którą skry­wam praw­dę. Nikt nie chce jej po­znać. Praw­da jest obrzy­dli­wa i tak wła­śnie czuję się na co dzień – obrzy­dli­wie, ale nie pod wodą. Tam nie muszę uda­wać, mogę ob­na­żyć duszę i zła­ma­ne serce bez obawy, że ktoś się zo­rien­tu­je." "Krople deszczu" to wspaniała historia o pierwszej miłości, ale nie tylko. To też historia o radzeniu sobie z traumą, o zmaganiem się z przeciwnościami, samotnością, bólem, to historia w której to co wydaje się idealne wcale takie nie jest. Ale to też historia, która pokazuje, że nie można zamykać się przed światem, że warto podzielić się tym co boli najbardziej z drugą osobą, zaufać jej, że wiele przeszkód można pokonać. Opowiedziana jest z punktu widzenia zarówno Ali jak i Drew, a to dało możliwość dokładnego spojrzenia na wszystko co przechodzili oboje i jak odbierali siebie nawzajem. Autorka poprzez tą powieść wywołuje w czytelniku wiele szczerych, głębokich emocji, które pozwalają dokładnie poczuć to co czuli bohaterowie. Mimo, że posiada ona pewne mankamenty, do których pewnie możnaby się było doczepić, to mimo wszystko schodzą one na dalszy plan. Czytając ją ponownie, tak samo czułam wszystkie emocje jak za pierwszym razem, a może nawet te doświadczenia miały większy wydźwięk na mnie. Dla osób, które nie znają "Kropli deszczu" to jest to zamknięta historia, więc nie ma obawy o cliffangera, a kolejne dwa tomy dotyczą pozostałych braci Hale. Niestety jest jeden minus! Wydawnictwo NieZwykłe nie wydało kolejnych tomów ☹️ Mimo to bardzo Wam polecam historię Ali i Drew 🩵 Jeśli szukasz emocjonalnej książki z odrobiną napięcia, z motywem od nieznajomych poprzez przyjaciół do miłości, to jest to książka dla ciebie. [Książka pochodzi z mojej prywatnej kolekcji]
Nat_ka - awatar Nat_ka
oceniła na91 rok temu
Drive Kate Stewart
Drive
Kate Stewart
Jedna z najlepszych współczesnych powieści romantycznych, jakie przeczytałam. Historia Stelli wciąga od pierwszych stron i nie odpuszcza do końca. Największą siłą tej książki jest niezwykle trafne połączenie muzyki, emocji i napięcia — muzyczna playlista prowadzi czytelnika przez kolejne etapy życia bohaterki, a trójkąt miłosny sprawia, że trudno przestać „kibicować” wybranej stronie. Szczególnie spodobał mi się motyw rockmana z własnymi demonami, który zakochuje się bardziej, niż by chciał. Do tego dochodzi konflikt lojalności — przyszły szef Stelli darzy ją równie silnym uczuciem, co tylko zaostrza sytuację. Stella musi zdecydować, z kim chce dzielić przyszłość, a jej wybór okazał się dokładnie tym, na który po cichu liczyłam. Chętnie przeczytałabym kontynuację tej historii. Po drodze pojawia się też ciekawy wątek rodzinny — zwłaszcza konflikt Stelli z siostrą przez zakochanie się w Reidzie — który dodaje autentyczności i wywołuje dodatkowe emocje. Sceny namiętne są tutaj idealnie wyważone — czułe, powolne i ukazujące miłość, a nie tylko fizyczne zbliżenie. Nie ma ich ani za dużo, ani za mało, dzięki czemu podkreślają relację bohaterów zamiast ją przykrywać. To powieść zdecydowanie dla osób, które lubią czytać dla przyjemności, a przy okazji kochają muzykę i historie o uczuciach, które nie są oczywiste. Jako fanka romansów z muzykami w tle czuję się w pełni usatysfakcjonowana i z chęcią sięgnę po tę książkę ponownie.
danielka106 - awatar danielka106
Jesteś moim teraz M. Leighton
Jesteś moim teraz
M. Leighton
Brinkley mieszka z mamą i ojczymem, który wymaga od niej aby zadawała się z elitą, z młodzieżą z bogatych rodzin, póki co jakoś udaje jej się spełnić oczekiwania rodziców. Jednak kiedy poznaje Dana, chłopaka, który nie pochodzi z bogatej rodziny zakochuje się w nim ze wzajemnością. Rodzice kiedy odkrywają potajemne spotkania z Danem oraz ciążę Brinkley wyrzucają ją z domu. Dziewczyna wyjeżdża, choć nie ma pojęcia co ma ze sobą zrobić. Przez kolejne lata jakoś sobie radzi, wychowuje córkę, pracuje i nie utrzymuje kontaktu z matką. Jednak kiedy jej córka jest poważnie chora postanawia wrócić do rodzinnego domu. Jak potoczy się relacja z matką Brinkley? Czy córka Brinkley wyzdrowieje? Czy silne młodzieńcze uczucie może przetrwać przez lata? Autorka zachwyciła mnie już przy poprzedniej książce, więc spodziewałam się że będzie dużo emocji i wzruszeń. Oczywiście tak było, były momenty ogromnego wzruszenia, żalu, współczucia, złości, niesprawiedliwości, strachu, ale także radości, ekscytacji, miłości, uśmiechu i szczęścia. Choroba dziecka to jest bardzo trudny i bolesny temat i szczerze bałam się dokończyć tą historię, gdyż obawiałam się że zakończenie może potoczyć się inaczej niż ja bym chciała. Przepięknie opisana relacja Brinkley z córka, ich poczucie humoru całkowicie mnie urzekło. Wspaniała i bardzo wartościowa historia, którą polecam z całego serca.
Ksiazka_w_sercu - awatar Ksiazka_w_sercu
Hold You Close Corinne Michaels
Hold You Close
Corinne Michaels Melanie Harlow
„Hold You Close” – Corinne Michaels, Melanie Harlow O jezusieńki… co to była za książka! Powiem wam szczerze – podobała mi się, ale jednocześnie byłam wkurzona głównymi bohaterami… Sama nie wiem, co o tym do końca myśleć. To nie tak, że książka była zła – bo porusza naprawdę ważny temat: dawania drugiej szansy. Historia była ciekawa i ogólnie dobrze poprowadzona, ale ci główni bohaterowie… no po prostu mnie drażnili. Głównie przez to, że nie potrafili ze sobą szczerze rozmawiać! No dobra, pod koniec coś tam zaczęli, ale dla mnie to było za mało. Czytałam i dosłownie się wściekałam na ich zachowanie. A może właśnie o to chodziło – żeby wywołać emocje? Może to ja mam tak przez moją kochaną mamę, która od dzieciństwa tłukła mi do głowy, że normalni ludzie rozmawiają ze sobą, i że rozmowa – zarówno w życiu, jak i w związku – to fundament każdej relacji. No ale to ja, a bohaterowie swoje… Cóż. Książka opowiada historię London i Iana, którzy – przez splot tragicznych wydarzeń – mimo wzajemnej niechęci, muszą zawrzeć rozejm. Łączy ich jedno: są rodzicami chrzestnymi trójki dzieci siostry Iana. Gdy życie wywraca się im do góry nogami, muszą wspólnie zająć się wychowaniem dzieci, pogodzić się z niewyobrażalną stratą i zmierzyć się z rodzącym się między nimi pożądaniem. Polecam? Tak – ale ludziom o stalowych nerwach! Jeśli irytujące, emocjonalnie niedostępne postacie potrafią wyprowadzić cię z równowagi, przygotuj się na rollercoaster. Ta książka wciąga, wzrusza i wkurza – wszystko naraz.
Sandra Małasiewicz - awatar Sandra Małasiewicz
Zapisane w bliznach Adriana Locke
Zapisane w bliznach
Adriana Locke
"Zapisane w bliznach" Adriana Locke 8/10 "Zapisane w bliznach" zostało u nas wydane w 2019 roku przez wyd. Szósty Zmysł Motywy jakie znajdziecie w tej historii to - małe miasteczko, problemy małżeńskie, druga szansa, on jest górnikiem, wypadek, spora dawka emocji. Miałam w pamięci historię Elin i Ty'a odkąd przeczytałam ją parę lat temu i cieszę się że znów do niej wróciłam. Mimo, że nie przeżywałam jej już tak jak za pierwszym razem, to mimo wszystko nadal uważam, że jest to piękna historia ❤️ "Zapisane w bliznach" to historia, która pokazuje piękno i istotę miłości. Bohaterowie tej powieści są niezwykle autentyczni, jednocześnie idealnie niedoskonali, szczerzy do bólu, z sercami pełnymi miłości i współczucia, i wartościami których się trzymają. Rodzina jest tym co dla nich jest na pierwszym miejscu, lojalność, przyjaźń okazywana w najdrobniejszych gestach. Ta książka ma w sobie swego rodzaju magię, a dzięki temu jak autorka operuje słowem, czuć każdą wylewającą się z niej emocje. Historia Tylera i Elin pokazuje, że związek wystawiony na próbę może przetrwać wszelkie niedogodności, jeśli tylko zainteresowani pragną go naprawić. Miłość, cierpienie, smutek, nieporozumienia, bezinteresowność, niesprawiedliwość, szczęście, to wszystko tutaj znajdziesz, ale żeby to poczuć na własnej skórze, trzeba koniecznie przeczytać tą historię. Polecam każdemu kto nie miał okazji jej czytać ❤️
Nat_ka - awatar Nat_ka
oceniła na81 rok temu
Moja irlandzka piosenka Anna Olszewska
Moja irlandzka piosenka
Anna Olszewska
Od samego początku nie pokładałam zbyt wielkich nadziei w tej książce. Traktowałam ją raczej jako lekki przerywnik przed bardziej wymagającą lekturą. Ot tak przeczytać i zapomnieć. Z każdą kolejną przeczytaną stroną, co raz bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że ta książka zasługuje na siedem gwiazdek. Na sześć lub mniej zbyt dobrze jest napisana, ale do ośmiu brakuje jej polotu. No ale zakończenie zmieniło moje zdanie. Daję sześć gwiazdek, bo takiego zakończenia to ja nie spodziewałam się nawet po tej książce. To trochę wygląda tak, jakby autorka zapomniała o czym pisała. To jest romans, wszyscy czekaliśmy na jakieś zbliżenie między bohaterami, a dostaliśmy długą drogę do "czegokolwiek" między nimi, później jakaś nieporadna próba, później w sumie nic, a później to zakończenie, które sprawia wrażenie napisanego na siłę. To jakby obiecać komuś tort, a później pokazać tylko pustą paterę ubrudzoną masą i kazać obejść się smakiem. Zabieg bez sensu. To co najważniejsze w tej historii zostało pominięte. Mój główny zarzut, który miałam przez cały czas, to za mało chemii między bohaterami. Tam się nie działo nic, a nagle ona stwierdza, że go kocha. No nie. No i ten wątek kryminalny, który został skopany po całości. W ogóle, żadnych emocji, żadnego dreszczu. To jakby zrzucić bombę ale przy jej wybuchu, zabrakło siły rażenia. Myślę, że też dużo mogła uratować perspektywa Willa w książce, ale niestety nie było jej. Ogólnie fabuła nie była kiepska. Przynajmniej nie do końca oklepany schemat wrednego szefa w biurze i biednej asystentki, ale wykonanie słabe. Zabrakło dopracowania najważniejszych szczegółów, które mogły wiele zdziałać. 6/10
CzytamBoLubię - awatar CzytamBoLubię
Nigdy nie pozwolę ci odejść Katy Regnery
Nigdy nie pozwolę ci odejść
Katy Regnery
Jaka Bajka jest waszą ulubioną...??? Moją od dzieciństwa Kopciuszek ,a dziś mam gratkę dla dorosłych ,którzy uwielbiają "Piękną i Bestię ". Savannah uwielbia być dziennikarką, jednak zaufała mężczyźnie, który ją tej pracy pozbawił w najbardziej obrzydliwy sposób, a do tego zawiódł ogromnie jej zaufanie...Kiedy kobieta wraca do swojego rodzinnego miasteczka ,dostaje propozycję powrotu do branży. Musi napisać tylko reportaż o weteranie wojennym, który od ośmiu lat nie opuścił swojego domu... Asher został okrzyknięty samotnikiem i dziwakiem po tym jak wrócił okaleczony z wojny i zamknął się w domu.Gosposia to jedyna osoba ,która jest z nim codziennie i jako jedyna go ogląda.Jednak pewnego dnia na progu jego domu staje, piękna kobieta w letniej sukience i z talerzem ciasteczek... Wbrew samemu sobie mężczyzna zgadza się na jej propozycję na własnych zasadach ,nie spodziewając się, że te zwykłe wizyty odmienią jego życie... Czy Piękna może pokochać Bestię?? To była historia z tych ,po których nie umiesz do siebie dojść przez kilka dni po przeczytaniu... Bohaterowie są wykreowani fantastycznie,nie ma tu lukru ani różowych okularów. Jest za to powieść pełna bólu i smutku ukazująca ogromną stratę jaką poniósł ten wspaniały bohater...Savannah nie ukrywa emocji jakie towarzyszą jej od pierwszego spotkania Ashera ... Emocje jakie towarzyszyły mi przy czytaniu tej książki z pewnością były mocne. Jednak ma mały minus... Zdecydowanie to zbyt szybka relacja między bohaterami.Ale pamiętałam, że jest to wersja na podstawie baśni, więc nie czepiam się szczegółowo... To był piękny romans jak z bajki. Chemia między bohaterami jest mocno wyczuwalna i elektryzująca... Jak to w bajkach bywa jest słodko i różowo, chociaż z kilkoma bohaterami, których ma się ochotę ukatrupić.Ale i w baśniach musi być ktoś zły... Tak więc jeśli lubisz bajki ta na pewno Ci się spodoba....Polecam.
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem

Cytaty z książki Walcząc o odkupienie

W życiu nie ma pożegnań. Są tylko rozstania na chwilę.

W życiu nie ma pożegnań. Są tylko rozstania na chwilę.

Kate McCarthy Fighting Redemption Zobacz więcej

Czasami nie chodzi o to co chcesz, ale o to czego potrzebujesz.

Czasami nie chodzi o to co chcesz, ale o to czego potrzebujesz.

Kate McCarthy Walcząc o odkupienie Zobacz więcej

Jesteś najsilniejszą osobą, jaką znam, ale ktoś mądry i dzielny powiedział mi, że to właśnie najsilniejsi upadają najmocniej. Możesz mi zaufać, Ryan. Odpuść. Ja Ciebie złapię. Zawszę będę przy Tobie, aby Cię złapać.

Rozwiń
Kate McCarthy Fighting Redemption Zobacz więcej