Yaoi Market #3

Okładka książki Yaoi Market #3 autorstwa Akaa, Agnieszka Kamieńska
Okładka książki Yaoi Market #3 autorstwa Akaa, Agnieszka Kamieńska
AkaaAgnieszka Kamieńska Wydawnictwo: niezależne Cykl: Yaoi Market (tom 3) komiksy
komiksy
Yaoi Market (tom 3)
2024-06-14
2024-06-14
Trzecia część niedorzecznej parodii gatunku shōjo-manga, Boys Love i Yaoi. Głównymi bohaterami są spersonifikowane sklepy działające w Polsce, które uczęszczają do jednej szkoły, wchodzą ze sobą w interakcje oraz, co najważniejsze, zostają wplątane w najbardziej sztampowe wątki romantyczne.
Historia: Dzień po Festiwalu z okazji tygodnia azjatyckiego Lidla-senpaia Żabka-kun traci wspomnienia. Starając się je odzyskać, napotyka na wiele przeszkód (i nowych bohaterów). Jak się okazuje, jego relacja z Kaufland-sanem może być o wiele głębsza, niż się na początku wydawało. Ale czy przetrwa wszystko?

Kup Yaoi Market #3 w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Yaoi Market #3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Yaoi Market #3

Cool & good.

Cool & good.

Doskonały komiks, żeby poprawić sobie humor, odmóżczyć się, ale w takim lokalnym, polskim gronie. Żarty dla rodaków, nieprzetłumaczalne na insze języki. Jak dla mnie super!

Tom 3 wciąż bardzo bawi, choć czuć już nieco, że formuła powoli zaczyna się wyczerpywać. Liczę na piękne, wzruszające i skrajnie absurdalne zakończenie w niedalekiej przyszłości!!!

35 użytkowników ma tytuł Yaoi Market #3 na półkach głównych

Yaoi Market #1 Akaa, Agnieszka Kamieńska

Bless #2 Yukino Sonoyama
Bless #2
Yukino Sonoyama
POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Zasiadając do lektury Bless poznajemy ucznia szkoły średniej Aia Udagawe, który od swojego dzieciństwa zajmował się modelingiem. Nie jest to jednak spełnienie jego najskrytszych marzeń, od dawna pragnął on bowiem zostać wizażystą. Niestety pragnienie to jest marginalizowane przez ludzi z jego otoczenia, którzy traktują je jako mało poważne. Wszystko zmienia się jednak pewnego dnia, kiedy jego licealna klasa ma wziąć udział w konkursie artystycznym, a dwójka uczniów będzie działać jako model i wizażysta. Ze względu na głosy większości swojej klasy, Aia został obsadzony w roli modela, makijażem ma zaś zająć się skryta i nieśmiała Jun. Pomiędzy tą dwójką dochodzi do pewnego porozumienia i zamiany ról. Szybko okazuje się, że to doskonała decyzja. Jun ma bowiem naturalny talent do modelingu, a dzięki wiedzy kosmetycznej Aia udaje się wydobyć z niej skrywane piękno i potrzebną jej pewność siebie. Oboje zaczynają też rozumieć, że nie chcą unikać swoich marzeń i powinni oni je realizować niezależnie od oceny otoczenia. Historie o nastolatkach próbujących spełnić swoje marzenia nie są w świecie mangi niczym nowym. Yukino Sonoyama w swoim dziele sięga więc po pewne sprawdzone rozwiązania, które jednak potrafi odpowiednio dopasować do własnej wizji. Bardzo udanie splata ona tu narrację dwójki młodych ludzi, tworząc dynamiczną grę pomiędzy ich kontrastującymi osobowościami i doświadczeniami. Duże znaczenie ma tutaj również tematyka pogoni za pięknem. Wątek ten nie jest jednak demonizowany, a przeformułowany przez autorkę w taki sposób, aby podkreślić potencjał makijażu i mody jako jednego z narzędzi do wyrażania siebie i budowania pewności siebie. Scenariusz skupia się także na temacie presji społecznej, pewnych oczekiwań otoczenia i konieczności podjęcia własnych decyzji odnośnie przyszłości. Historia Aia jako wizażysty została przedstawiona z dbałością o szczegóły. Widzimy jego pasję do tego rzemiosła oraz przekształcanie pewnych wizji w rzeczywistość. Dotyczy to również postaci Jun. Jesteśmy świadkami jej początkowej nerwowości i niepewności, ale także jej rosnącej pewności siebie i determinacji w dążeniu do realizacji marzeń. Ponadto Bless w subtelny sposób nawiązuje do samej koncepcji „błogosławieństwa”. To nie jest po prostu słowo pojawiające się w tytule. To temat, który przewija się w całej narracji. Nakładanie makijażu w rękach Aia staje się bowiem formą błogosławieństwa, sposobem na docenienie i celebrowanie piękna, które kryje się w każdej osobie.... https://popkulturowykociolek.pl/szkola-nastolatki-marzenia-recenzja-mangi-bless-tom-1-2/
PopKulturowy - awatar PopKulturowy
Bless #1 Yukino Sonoyama
Bless #1
Yukino Sonoyama
PopKulturowy - awatar PopKulturowy
Sąsiedzka opowieść tom 1 Ai Yazawa
Sąsiedzka opowieść tom 1
Ai Yazawa
👡Sąsiedzka opowieść👡 4,5/5 Q - childhood friends to lovers - hot or not? Marząca o karierze projektantki mody Mikako to pilna uczennica Technikum Artystycznego Yazawa (potocznie nazywanego Yazagaku). Mieszkający po sąsiedzku Tsutomu to przyjaciel, z którym trzyma się praktycznie od urodzenia. Mikako nie potrafi ukryć smutku spowodowanego tym, że Tsutomu po rozpoczęciu nauki w Yazagaku poznaje nowy świat w pojedynkę… (Opis pochodzi od wydawcy) Sięgnęłam po tę mangę nie wiedząc o niej za wiele poza tym kim jest autorka oraz, że jest to prequel bardzo dobrego Paradise Kiss (główna bohaterka jest starszą siostrą Miwako z poprzednio wspomnianej serii). A, że uwielbiam mangi Yazawy, tak jej kolejny tytuł znowu pokochałam! Jest to niby kolejna typowa manga shoujo, ale cały ten tytuł jest w sobie perełką. Największym plusem jest na pewno Mikako, czyli nasza główna bohaterka. W Paradise Kiss ciężko mi było się o niej wypowiedzieć, z powodu zbyt krótkiej obecności postaci w tej mandze, ale nastoletnią Mikako nie da się nie lubić! Inne postaci poboczne też zostały świetnie nakreślone, każdy z nich ma w sobie coś wyjątkowego, dzięki czemu nie da się ich nie lubić! Nigdy nie przestanę się zachwycać kreską Yazawy. Mimo swej specyfiki, jest jak dla mnie oryginalna, designy postaci są świetne. Bohaterowie tej mangi wyglądają jak z gazet o modzie (chyba przez to, że większość z nich uczęszcza do technikum artystycznego). Co, co czytali inne mangi od osoby autorskiej, zapewne wiedzą, jak realistyczne są postaci Yazawy, tak w tej mandze jest identycznie. Jeżeli lubicie shoujo w oldschoolowym stylu oraz modę, śmiało można sięgnąć po ten tytuł. Jeżeli nawet lubicie mangi od Ai Yazawy - musicie „Sąsiedzkie opowieści” przeczytać! Czekam z niecierpliwością na wydanie kolejnych tomów (tak jak ParaKiss, manga jest zakończona na 5 tomach) #gokinjomonogatari #neighbourhoodstory #aiyazawa #aiyazawamanga #mikakokouda #manga #mangastagram #bookstagram #bookstagrampolska #2025 #may2025
Czytam_z_papugami - awatar Czytam_z_papugami

Cytaty z książki Yaoi Market #3