Wszystkie gwiazdy są twoje

- literatura obyczajowa, romans
- 2024-06-06
- 2024-06-06
Co dzieje się po tym, kiedy rzucasz wszystko i wyjeżdżasz w Bieszczady?
Na początku możesz walnąć pudełkiem maślanych ciastek w łeb gburowatego i przystojnego kowboja. Kowboja prosto z Bieszczad. I po sielankowej wizji, i po ciastkach, które były naprawdę niezłe.
Karolina ma 22 lata, kocha gotować i robić zdjęcia, a najbardziej żałuje tego, że w dzieciństwie sporo ją ominęło, bo musiała być „tą odpowiedzialną”. Dlatego postanawia rzucić swoją pierwszą pracę w korporacji, zwolnić tempo życia i posmakować beztroski. W końcu musi zaliczyć spanie pod namiotem, jazdę konną i parę innych rzeczy ze swojej bucket list.
Pensjonat w sercu Bieszczad, który akurat szuka kogoś do prowadzenia social mediów i kuchni wydaje się miejscem idealnym. Zdecydowanie mniej idealny jest Maciej, jego współwłaściciel, który ma silną alergie na dziewczyny ze stolicy, zwłaszcza te, które celują w niego aparatem.
Czy Maciej odpuści wreszcie Karolinie? Czy Karolina rozliczy się z przeszłością i uwierzy, że może ją spotkać coś dobrego?
Pikantna baśń dla dużych dziewczyn, nie tylko dla tych zakochanych w Bieszczadach.
Kup Wszystkie gwiazdy są twoje w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
Wszystkie gwiazdy są twoje
Książka „Wszystkie gwiazdy są twoje” Katarzyny Fiołek zabiera nas w urokliwe Bieszczady. Poznajemy Karolinę, która znajduje pracę w siedlisku u Zielińskich. Będzie zajmowała się social mediami i dodatkowo pomocą w kuchni. Na pierwsze spotkanie udała się z pysznymi ciasteczkami, które wytrącił jej Maciek. Od początku nie ufał dziewczynie ze stolicy, a napięcie między nimi ciągle rosło. Niestety brak szczerości sprawia, że Karolina będzie musiała wrócić do Warszawy i zmierzyć się z przeszłością. Niestety już oddała swoje serce Maćkowi, jednak zmierzenie się z traumą DDA jest priorytetem. Książka idealna na lato. Cudowny romans z trudnymi tematami dotyczącymi rodziny, alkoholizmu, skrywanych tajemnic, rywalizacją na rynku agroturystycznym oraz wiele innych.
Oceny książki Wszystkie gwiazdy są twoje
557 użytkowników ma tytuł Wszystkie gwiazdy są twoje na półkach głównych- Przeczytane 373
- 2024 19
- Legimi 8
- 2026 7
- 2025 5
- Ebook 4
Tagi i tematy do książki Wszystkie gwiazdy są twoje
Cytaty z książki Wszystkie gwiazdy są twoje
A jednak z Tobą jest inaczej. Z myślą o tobie zasypiam i z myślą o tobie się budzę. Chcę wiedzieć o tobie wszystko. Na jakich płaczesz filma...
RozwińNawijała wspomnienia na sznurek pamięci i starała się rozkoszować każdą chwilą.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystkie gwiazdy są twoje
Gorąco polecam — książkę czyta się bardzo szybko, a fabuła jest lekka i przyjemna, choć zdecydowanie nie jest to banalny romans. Autorka pisze w niezwykle przystępny, swobodny sposób, co sprawia, że lektura wciąga od pierwszych stron. Dodatkowym atutem jest ciekawy motyw „rzucam wszystko i wyjeżdżam w Bieszczady”, który nadaje historii wyjątkowego klimatu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystkie gwiazdy są twoje" to historia 23-letniej Karoliny, która kocha gotować i robić zdjęcia. Dzięki temu trafia na ofertę pracy w pensjonacie w Bieszczadach, który zachwyca swoim pięknem, jednak ma zaniedbane social media. Na miejscu poznaje współwłaściciela Macieja. Nie jest on delikatnie mówiąc fanem dziewczyn z Warszawy...
Tu znajdziemy ostatnio uwielbiamy motyw from enemies to lovers, który w tej książce znakomicie się czytało! Ogólnie w trakcie lektury wyobrażałam sobie filmowe sceny i jestem przekonana, że ta książka to doskonały materiał na bestsellerowy film! Przy okazji wypromowalibyśmy nasze piękne polskie Bieszczady, które zachwycają naturalnym pięknem!
Karolina to dziewczyna, która wiele przeżyla, ale konsekwentnie jest sobą i spełnia swoje cele. Ta jej odwaga życiową i szczerość bardzo mi się podobało i niezmiernie się ucieszyłam, że tak szybko zyskała sympatię Tamary, jej męża, syna teściowej,a z czasem i swojego wroga Macieja.
Parę pikantnych fragmentów podsycają buzujące od początku hormony i świetnie pasują do sielskiego obrazu Bieszczad. Oj działo się 🤭 Ciężko było mi się oderwać od lektury, bo tak bardzo wciagnelam się w historię, która mogła zdarzyć się niejednej z nas!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTu znajdziemy ostatnio uwielbiamy motyw...
Sięgałam po tę książkę z nastawieniem na lekki, dość banalny romans — taki do czytania na chwilę, bez większych oczekiwań. I w sumie dokładnie to dostałam. Ale nie tylko to.
Historia Karoliny to klasyczne „rzucam wszystko i wyjeżdżam w Bieszczady”, które już samo w sobie brzmi jak obietnica oddechu i spokoju. Jest pensjonat, jest surowy, nieco gburowaty bohater, jest zmiana tempa życia i próba odnalezienia siebie. Brzmi znajomo? Pewnie tak. Ale ta opowieść ma w sobie coś więcej niż tylko schemat.
Najbardziej podobało mi się to, że Karolina nie jest jedynie dziewczyną uciekającą od korporacyjnej codzienności. Skrywa tajemnicę, która stopniowo wychodzi na światło dzienne i nadaje tej historii głębi. To właśnie ten element sprawia, że książka przestaje być wyłącznie lekkim romansem, a zaczyna opowieścią o mierzeniu się z przeszłością i o dawaniu sobie prawa do szczęścia.
Relacja między bohaterami rozwija się spokojnie, bez przesadnego dramatyzmu. Jest naturalnie, momentami zabawnie, momentami ciepło. To taka historia, która nie męczy emocjonalnie, a raczej daje chwilę wytchnienia. Idealna jako oderwanie od codzienności, po cięższych lekturach albo po prostu wtedy, gdy ma się ochotę na coś lżejszego, ale nie zupełnie pustego.
8/10 — bo to przyjemna, ciepła książka, która mimo pozornej banalności potrafi czymś zaskoczyć i zostawić po sobie dobre wrażenie. Idealna na reset głowy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria Karoliny to klasyczne „rzucam wszystko i wyjeżdżam w Bieszczady”, które już samo w sobie brzmi jak obietnica oddechu i spokoju. Jest pensjonat, jest surowy, nieco gburowaty bohater, jest...
Karolina ma 23 lata, kocha gotować i robić zdjęcia, a najbardziej żałuje tego, że w dzieciństwie sporo ją ominęło, bo musiała być '' tą odpowiedzialną ''. Dlatego postanawia porzucić wielkomiejskie życie. Zwolnić tempo i posmakować beztroski. Przecież musi zaliczyć spanie pod namiotem, jazdę konną i parę innych rzeczy ze swojej bucket list.
Pensjonat w sercu Bieszczad, który akurat szuka kogoś do prowadzenia social mediów i kuchni, wydaje się miejscem idealnym . Zdecydowanie mniej idealny jest Maciej, jego współwłaściciel, który ma silną alergię na dziewczyny ze stolicy, zwłaszcza te, które celują w niego aparatem.
Czy Karolina rozliczy się wreszcie z przeszłością i uwierzy, że ona też zasługuje na coś dobrego ?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPensjonat w sercu Bieszczad,...
To była bardzo bardzo dobra książka. Historia trzymała w napięciu do samego końca. Kibicowałam głównym bohaterom. Czytałam strony jedna za drugą. Brawo dla autorki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to✨Twórczość Katarzyny Fiołek ma w sobie coś, co niezmiennie mnie zachwyca. Cykl „Druga szansa” pochłonęłam z ogromną przyjemnością i teraz nie mogę się doczekać kolejnej powieści. Książki autorki tak pięknie do mnie przemawiają, że nie mogłam oprzeć się pokusie, aby cofnąć się do początku jej literackiej drogi i sięgnąć po debiut – opowieść, od której wszystko się zaczęło.
✨ Powieść „Wszystkie gwiazdy są twoje” różni się nieco od późniejszych książek pisarki, ale bez trudu odnalazłam w niej to, co w prozie Kasi jest tak urzekające i charakterystyczne. Akcja ponownie przenosi nas w Bieszczady – krainę ciszy, magii i nieskończonych pejzaży – a opisy natury utkane są z niezwykłej subtelności i czułości. To historia o wielkim uczuciu, które rozkwita w oddechu górskich wiatrów, pod bezkresem gwiaździstego nieba.
✨ Karolina to wrażliwa młoda kobieta z aparatem przewieszonym przez ramię, pasjonatka fotografii, która potrafi zatrzymać ulotne chwile w kadrze. Kiedy natrafia na ogłoszenie o pracę, ma wrażenie, że los podsunął je w idealnym momencie. Szukając wytchnienia i uciekając przed bolesnymi wspomnieniami z dzieciństwa, trafia do Leska, do gospodarstwa „Cztery Podkowy”, prowadzonego przez rodzinę Zielińskich. Jej zadaniem jest pomaganie w codziennych obowiązkach oraz uchwycenie magii tego miejsca i wypromowanie go w mediach społecznościowych.
✨ To właśnie tam spotyka Macieja – niemal prawdziwego kowboja, pozornie surowego, zbyt bezpośredniego, chwilami wręcz odpychającego, a jednak pełnego pasji mężczyznę, dla którego konie i stadnina są całym światem.
✨ Coś niewidzialnego nieustannie przyciąga ich ku sobie, jakby losy tej dwójki dawno temu zapisano w gwiazdach. Czy można uciec przed uczuciem, które rodzi się wbrew rozsądkowi? Czy nocne niebo, konne przejażdżki i chwile spędzone na łonie natury pozwolą sercom odnaleźć wspólny rytm?
✨ W tę pozorną idyllę wkracza wpływowy i niebezpieczny mężczyzna, którego obecność kładzie cień na szczęście bohaterów. Marczak bez skrupułów dąży do celu, nie cofając się przed niczym. Jego pojawienie się potęguje napięcie i budzi niepokój – jak daleko będzie gotów się posunąć, by zdobyć to, czego pragnie?
✨ Najbardziej urzekły mnie w tej powieści opisy krajobrazu – tak barwne, że miałam wrażenie, iż sama stałam się częścią tej przestrzeni. Autorka z wyjątkową czułością odmalowała choćby Połoninę Wetlińską.
„To było miejsce, gdzie zieleń trawy mieszała się z błękitem nieba, tworząc harmonijny pejzaż, który zdawał się niemal nierealny. Kolorowe kwiaty kontrastowały z trawą, tworząc paletę barw, które ożywiały krajobraz. Stojąc na szczycie, podziwiała panoramę, miejsce, gdzie góry zdawały się spotykać z niebem, a doliny układały się w malownicze wzory. Leżała w wysokiej trawie, patrzyła na przesuwające się chmury i marzyła, by te dni trwały jak najdłużej, by to lato nigdy się nie kończyło”.
To właśnie takie fragmenty sprawiają, że książki Kasi Fiołek chłonie się wszystkimi zmysłami, a Bieszczady stają się miejscem, do którego chce się wracać.
✨„Wszystkie gwiazdy są twoje” to nastrojowa, pełna uczuć opowieść o miłości, poszukiwaniu swojego miejsca na ziemi i o tym, że czasem warto zaufać losowi. To książka, która rozgrzewa serce i pozwala na chwilę oderwać się od codzienności, by w pełni zanurzyć się w bieszczadzkim klimacie.
✨Twórczość Katarzyny Fiołek ma w sobie coś, co niezmiennie mnie zachwyca. Cykl „Druga szansa” pochłonęłam z ogromną przyjemnością i teraz nie mogę się doczekać kolejnej powieści. Książki autorki tak pięknie do mnie przemawiają, że nie mogłam oprzeć się pokusie, aby cofnąć się do początku jej literackiej drogi i sięgnąć po debiut – opowieść, od której wszystko się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKarolina jest młodą kobietą, która postanawia porzucić życie w Warszawie i ubiega się o pracę w pensjonacie w Bieszczadach. "Cztery Podkowy" to miejsce z klimatem, lecz potrzebuje ono pomocy w kuchni i reklamy w socjal mediach. Tym ma się właśnie zajmować Karolina. Dziewczyna dostaje tą pracę i jest z niej bardzo zadowolona, bowiem kocha gotować i fotografować, więc praca w pensjonacie jest dla niej czysta przyjemnością. Niestety, jeden ze współwłaścicieli Maciej nie jest przekonany do Karoliny, zwłaszcza, że ich pierwsze spotkanie było klapą. Czy Maciej zmieni zdanie i jaki wpływ na niego będzie mieć pojawienie się nowej pracownicy?
Znacie zapewne powiedzenie "A gdyby tak rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady"? Główna bohaterka niejako właśnie to robi. Porzuca Warszawę i chce na kilka miesięcy osiedlić się w pięknych Bieszczadach. Jest dziewczyną, która od samego początku budzi sympatię, czego nie można powiedzieć o głównym bohaterze. Ona delikatna, skrzywdzona i z sercem na dłoni, a on nieufny, hardy i jasno stawiający granice. Obojgu jednak nie można odmówić jednego: pasji. W to co robili wkładali całe swoje serca i nie traktowali swoich zajęć jako żmudnej pracy, lecz wręcz przeciwnie: uwielbiali to i nie wyobrażali sobie życia bez tego.
"Wszystkie gwiazdy są twoje" to kolejny debiut, który u mnie gości i powiem wam jedno: jestem nim zachwycona! Ta historia mnie po prostu oczarowała swoimi bohaterami (nie wszystkimi oczywiście 😅) i tym, jak ich relacja się rozwijała. Uwielbiam książki, w których podczas czytania czuć to przyciągnie i chemie między kobietą i mężczyzną - tu ona ewidentnie jest! Poza tym klimat Bieszczad robi tu swoją robote😍. Gdy było tu wspomnienie Leska (w którym tak na marginesie kilka dni temu był mój syn),to aż mi się na serduchu zrobiło miło🥹❤️. W tej komedii romantycznej nie zabraknie też czarnego charakteru i jego mącenia. Szczerze i gorąco zachęcam do przeczytania tej historii - jest idealna na wakacyjny czas 😍(choć nie tylko). Z mojej strony mogę jedynie zapewnić, że czekam na kolejną historię od autorki 🙂.
Karolina jest młodą kobietą, która postanawia porzucić życie w Warszawie i ubiega się o pracę w pensjonacie w Bieszczadach. "Cztery Podkowy" to miejsce z klimatem, lecz potrzebuje ono pomocy w kuchni i reklamy w socjal mediach. Tym ma się właśnie zajmować Karolina. Dziewczyna dostaje tą pracę i jest z niej bardzo zadowolona, bowiem kocha gotować i fotografować, więc praca w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka to idealne połączenie cozy romansu ze spicy scenami!
No i równie świetnie czytało mi się jej debiutancką książkę! Bawiłam się super, a gdy tylko mrugnęłam, uciekały kolejne strony. Serio czyta się to bardzo lekko! Była to przyjemna wycieczka w Bieszczady i chociaż nieczęsto sięgam po romanse, ten naprawdę mnie porwał i nie mogę się doczekać kolejnych książek tej autorki (a na mojej półce czekają jeszcze dwie).
Karolina, główna bohaterka wyjeżdża w Bieszczady w poszukiwaniu spokoju, oddechu i nowej pracy. Połączenie jej zdolności kulinarnych i umiejętności nabytych podczas studiów z zakresu Fotografii idealnie wpasowuje się w rolę, którą ma odgrywać na gospodarstwie. Jednak tym, czego dziewczyna się nie spodziewa, jest tajemnicze przyciąganie ze strony Macieja. Totalnie musicie przeczytać tę książkę!
Muszę też podziękować wydawnictwu MUZA za wysłanie mi egzemplarzy do recenzji, bo bardzo chciałam sprawdzić baśnie dla dorosłych dziewczyn od Katarzyny Fiołek i się nie zawiodłam!
Oceniam ją na 8/10 i proszę o więcej takich romansów!
-Neerdie
Ta książka to idealne połączenie cozy romansu ze spicy scenami!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMuszę przyznać, że do przeczytania tej książki skłoniła mnie autorka, poprzez treści, które tworzy na swoich social mediach. Kurcze, Pani KASI słucha się świetnie!
Rzućcie wszystko i wyruszcie wraz z Karoliną w Bieszczady!
Karolina ma zaledwie dwadzieścia trzy lata, gdy znajduje ogłoszenie o pracę, które wygląda, jakby było stworzone specjalnie dla niej. Ma przez kilka miesięcy pomagać w pensjonacie przy przygotowywaniu śniadań, a przecież gotowanie to jej pasja. Drugim jej zajęciem ma być robienie zdjęć i prowadzenie socjal mediów "Czterech podków". Dziewczyna nie rozstaje się z aparatem, na który wydała prawie wszystkie oszczędności. Jest zdeterminowana, żeby zdobyć tą pracę. Wyjeżdża z rodzinnej Warszawy w Bieszczady. Na rozmowę kwalifikacyjną przygotowuje ciasteczka, które w większości ulegają zniszczeniu, przy zderzeniu się w drzwiach z pewnym gburowatym przystojniakiem.
Karo dostaje tą pracę wraz z noclegiem i szybko okazuje się, że starszy od niej o kilka lat mężczyzna, z którym zderzyła się w drzwiach restauracji, jest jednym ze współwłaścicieli "Czterech podków". Od początku Maciej i Karolina nie darzą się zbytnią sympatią, ale obydwoje wyczuwają podskórnie, jak bardzo na siebie działają. Czy te kilka miesięcy spędzone obok siebie przeniesie jakaś zmianę w ich relacji? Przekonajcie się sami.
Od samego początku rzuciło mi się w oczy to, że w romansach znacznie bardziej leży mi narracja pierwszoosobowa. Niemniej do trzecioosobowej idzie się po jakimś czasie przyzwyczaić. Ciężko za to było mi poczuć sympatię do głównego bohatera. Jego sposób bycia i odzywki działały na mnie przez długi czas drażniąco. Nie podobało mi się typowo samcze podejście do Karoliny. Na szczęście z czasem Maciej zyskał więcej mojej przychylności, ale na książkowego męża bym go nie wybrała. 🫣 Za to postać Karoliny jest bardzo ciekawie wykreowana. Jej nie da się nie lubić. Dziewczyna skrzywdzona życiem, ale mimo wszystko pełna dobroci serca, bezinteresowna, lojalna, oddana.
Książkę czyta się szybko i przyjemnie, choć początkowo niektóre dialogi wydawały mi się nieco sztuczne. Z czasem jednak ta granica się zaciera i można z tą współczesną historią Kopciuszka miło spędzić czas. Jeśli macie ochotę, to polecam. 🤗
Rzućcie wszystko i wyruszcie wraz z Karoliną w Bieszczady!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKarolina ma zaledwie dwadzieścia trzy lata, gdy znajduje ogłoszenie o pracę, które wygląda, jakby było stworzone specjalnie dla niej. Ma przez kilka miesięcy pomagać w pensjonacie przy przygotowywaniu śniadań, a przecież gotowanie to jej pasja. Drugim jej zajęciem ma być robienie zdjęć i prowadzenie socjal mediów...
"Wszystkie gwiazdy są twoje" to debiut pani Kasi, po który… w końcu sięgnęłam!
A magia to słowo-klucz, bo to, co robi pani Kasia, to czysta literacka alchemia. Czarodziejka słów, która z każdą książką potrafi zachwycić jeszcze bardziej! I choć zwykle jestem wyczulona na niedociągnięcia, tutaj historia pochłonęła mnie bez reszty. Znów przeniosłam się w Bieszczady – te malownicze, piękne pejzaże, które autorka opisuje tak plastycznie, że aż zapragnęłam tam zamieszkać! (Kto wie, może kiedyś to zrobię? 😉)
Ale… nie wszystko było idealne. Dialogi momentami brzmiały nienaturalnie – czy naprawdę ludzie tak rozmawiają? Może to tylko moje odczucie, ale trochę wybijało mnie z rytmu. Do tego literówki, które irytowały. Mimo to książkę połknęłam w ekspresowym tempie – to prosta, ale urzekająco wciągająca opowieść, która zostaje w sercu.
A sama Karolina? Ach, ta Karolina! Młoda, pełna marzeń, ale też niepewna siebie dziewczyna, która dostaje szansę, by się sprawdzić. Umie w social media, gotuje, robi zdjęcia – wydawałoby się, że idealna kandydatka dla rodziny Zielińskich. Ale nikt jej nie uprzedził, że w pakiecie dostanie też… jego. Macieja. Frustrata, który od pierwszej chwili patrzy na nią z pogardą. Bo jest "z Warszafki". Bo jest inna. Bo po prostu jest.
I wiecie co? Takich historii jest mnóstwo, ale ta… ta porwała mnie całkowicie! To nie tylko romans, to opowieść o walce z własnymi demonami, o poszukiwaniu siebie, o rodzinie, która daje ciepło, ale też o ranach, które nie chcą się zabliźnić.
Karolina, zraniona przez życie, nie wierzy, że zasługuje na miłość.
Maciej – wybuchowy, nieprzewidywalny, ale pod tą twardą skorupą ma serce, które mimo wszystko czeka na tę jedyną.
Ich relacja to huśtawka emocji: od nienawiści, przez pożądanie, po czułość, która wykluwa się nieśmiało, jak pierwsze wiosenne pąki.
A w tle? Ktoś chce odebrać Zielińskim ich agroturystykę, rozpętując czarny PR i podkupując ludzi. I wtedy Karolina… No właśnie! Nie spodziewałam się po niej takiego ruchu. Głupi? Może. Ale też odważny. I w końcu – czy oni mają szansę?
Czy miłość może pokonać przeszłość, która ciągnie się jak przeklęty cień?
Polecam z całego serca – to historia, która wzrusza, denerwuje, rozgrzewa serce, a potem zostawia z pytaniem: "Dlaczego tak szybko się skończyła?" 💔
"Wszystkie gwiazdy są twoje" to debiut pani Kasi, po który… w końcu sięgnęłam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI co? Żałuję, że tak późno! Mimo że autorka ma już na koncie dwie inne historie, jakoś wcześniej nie ciągnął mnie ten tytuł. Ale teraz, tuż przed premierą jej kolejnej książki, uznałam – koniec zwlekania, czas na magię!
A magia to słowo-klucz, bo to, co robi pani Kasia, to czysta literacka...