Zatańcz ze mną

Okładka książki Zatańcz ze mną autora Klaudia Bianek, 9788368045499
Okładka książki Zatańcz ze mną
Klaudia Bianek Wydawnictwo: Czwarta Strona Seria: Bezwstydna literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Bezwstydna
2024-04-10
2024-04-10

Kup Zatańcz ze mną w ulubionej księgarnii

Zatańcz ze mną

Oceny książki Zatańcz ze mną

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zatańcz ze mną

📖 Zatańcz ze mną – Klaudia Bianek
To lekka, ciepła opowieść o uczuciach, które zostały przerwane zbyt wcześnie. Powrót do przeszłości, jedno spotkanie i jeden taniec wystarczą, by obudzić emocje, o których bohaterowie próbowali zapomnieć. Historia o drugiej szansie, odwadze i miłości, która potrafi przetrwać próbę czasu. Idealna lektura na spokojny wieczór ✨💃

📖 Zatańcz ze mną – Klaudia Bianek

Świetna historia i lekkie pióro to przepis na smakowitą rozrywkę! Bohaterowie są wiarygodni, brak niekończących się rozterek i mimo, że sceny erotyczne występują, to naprawdę nie ma się wrażenia, że Wiktorii i Oskarowi odebrało rozum

Przez zbliżoną historię miłosną do mojej bardzo polubiłam tę książkę. Odezwało się wiele dawnych emocji
Dałabym 9/10⭐️, ale za wspomnienie piosenki K.A.S.A „Piękniejsza” należy się dodatkowa gwiazdka!

Oo! Jeśli lubisz film „Love, Rosie” to koniecznie to przeczytaj! 🙌🏻❤️

Oo! Jeśli lubisz film „Love, Rosie” to koniecznie to przeczytaj! 🙌🏻❤️

513 użytkowników ma tytuł Zatańcz ze mną na półkach głównych
95 użytkowników ma tytuł Zatańcz ze mną na półkach dodatkowych

Klaudia Bianek
Klaudia Bianek
Weganka i opiekunka czterech kotek, z którymi mieszka w książkowym zaciszu. Jest bezgranicznie zakochana w muzyce zespołu Daughtry, inspirującej ją do tworzenia kolejnych, miłosnych historii. Wierzy w istnienie przeznaczenia i nigdy nie rozstaje się ze swoim notatnikiem. Gdy już cały dom śpi, zamienia zebrane fragmenty rozmów, myśli oraz życiowych doświadczeń w ucztę dla serca i wyobraźni.

Nigdy za ciebie nie wyjdę Magdalena Krauze
Nigdy za ciebie nie wyjdę
Magdalena Krauze
Liwia pracuje na stacji benzynowej, pewnego dnia pojawia się na niej pewien Adonis, który znajduje napoje, które tracą termin ważności. A później rządzi się na niej chce wchodzić na zaplecze, dziewczyna oczywiście go upomina oraz każe zapłacić za hot doga. Okazuje się, że tym mężczyzna jest ich nowy szef. Babcia dziewczyny i zdanie, że przepraszać za kłamstwo nie za prawdę. Livia przejmuje się zwolnieniem, przyjaciółka pociesza ją, mówiąc że jest wyzwaniem dla szefa. Babcia i Marysia w tej książce wymiatały tarabanisz hahaha. Z tą słabością szefa coś może być na rzeczy, bo szef się dobija hahaha. Szczera rozmowa z babcią ta książka była urocza. Ach rozmowa trzech kobiet o facetach hahaha. Pan Henio w tej książce też wymiatał. Czy będą nowe lokum szefa sprzątać razem? Na pewno jeden dzień będą pracować razem, Mateusz zastąpi Kaśkę. Agentka tak go przetyrała tego jednego dnia. Czy na pewno nigdy za niego nie wyjdziesz? Z tym aktorem z wiecznej miłości to trafiła, przystojniak -wiem, bo oglądałam. Po wygranym zakładzie i kolacji Mateusz miał nadzieję, a tu kosz. Chłop robi identycznie jak ja odcina się i nie odbiera, Ewa nie wytrzymała i się wkurzyła. Kiedy Mateusz rozmawia z dziadkiem o sanatorium, a on komentuje go sodomą i gomorią. Ale dziadek to jak mówi o Liwie, że trafiła się porządną dziewczyna. 🥲♥️♥️. Rozmowa babci głównej bohaterki i Mani to było tak dobre hahaha płakałam ze śmiechu. Ta kosiarka, Mateusz i babcia i jeszcze temat o dzieciach to takie kombo. Kiedy tych dwoje siedzi pod sklepem i obserwuje ludzi, wypatrują małżeństwo, ale to była akcja. No Mati pulsował dla głównej bohaterki i dla mnie też, kiedy wymyślił scenariusz wieczoru innej pary, te wątki były gorące. Kiedy Mati trochę przesadza z zazdrością, Liwia sprowadza go na ziemię, ale lwica. Kiedy pojawia się wspólny temat, może Mati odpokutuje i kobieta trochę mu wybaczy. Czy ona będzie jego nauczycielką? Tak kibicowałem głównemu bohaterowi, oby tego nie schrzanił, ta książka jest za dobra. Uwaga innych kobiet, pokłony, słodkość i imbir szyfr tych dwoje dość zabawny. Lęk wysokości i bliskość Matiego to mieszanka wybuchowa dla naszej głównej bohaterki. Rozmowa o kfc i maku tych kwiatuszków była bardzo interesująca. Mateusz przedstawił się dla Liwi 3 twarzą dość dobitnie, ale był szczery i dziewczyna sama się prosiła. Pierwsza lekcja tańca, a pani instruktor to urocza kobieta 😉. Nigdy za Ciebie nie wyjdę i czas pokaże hahaha. Siostry w tej książce to najlepiej pokazana relacja dogryzają sobie, ale również się kochają. W tej książce pojawia się film purpurowe serce, który kocham całym sercem. No i niestety się wali, bo wpada gość, ale wiedziałam że tak będzie. Mateusz jest wytrwały i po całej akcji przyjeżdża do głównej bohaterki. Kiedy do Mateusza ma przyjechać dziadek wiedziałam, że rozpozna babcię... Nie powiem relacja głównej bohaterki z babcią trochę testowała moje serce, chyba najbardziej prosiła moje serce, kiedy gówno bohaterka cofa się do dzieciństwa. Czytając to wiedziałam, że mi to już nie będzie dane 🥲🥲🥲🥲🥲. Rozbawiło mnie, że dobra herbatka jest tylko u Matiego w domu hahaha. Jak dziadek zobaczył jak Mateusz się urządził, ''aleś odwalił tą ruderę.'' Babcią głównej bohaterki chce ją spakować i wywieść do Władza, co takiego kobieta przeskrobie? Ta książka była urocza uwielbiam podwójne zakochania i spotkania po latach.
Gąbcia - awatar Gąbcia
oceniła na1028 dni temu
Heterochromia serca Agata Czykierda-Grabowska
Heterochromia serca
Agata Czykierda-Grabowska
„Heterochromia serca” to opowieść o dwójce młodych ludzi, których losy splatają się w dość nietypowy sposób. Ona wrażliwa, trochę pogubiona, z bagażem trudnych doświadczeń. On tajemniczy, z pozoru pewny siebie, ale również niosący swoje rany. Tytułowa heterochromia (różny kolor oczu) jest nie tylko fizyczną cechą, ale też symbolicznym motywem, pokazuje, że każdy z bohaterów jest pełen kontrastów, sprzeczności i ukrytych emocji. Książka prowadzi nas przez ich spotkanie, rodzące się uczucie i trudności, które muszą pokonać, żeby naprawdę się zrozumieć. Historia, w której główną rolę odgrywa miłość, emocje i życiowe wybory. Autorka prowadzi nas przez losy bohaterów uwikłanych w relację pełną wzlotów, upadków i prób zrozumienia siebie nawzajem. To opowieść o uczuciach, które potrafią zaskoczyć, ale też skomplikować codzienność. Pod względem fabularnym książka nie wybija się jakoś szczególnie oryginalnością, mamy klasyczny romans, pełen uniesień i dramatów, ale też chwil ciepła. Styl autorki jest lekki, a dialogi naturalne, więc całość płynie szybko i nie nuży. To jedna z tych historii, które można „pochłonąć” bez większego wysiłku, bo nie wymaga od czytelnika ciągłego skupienia czy analizowania każdego detalu. Książka idealna na momenty, gdy nie szuka się literackiego fajerwerku, tylko przyjemnej historii, która potrafi wciągnąć na kilka godzin. Nie ma tu wielkich zwrotów akcji ani szokujących rozwiązań, ale jest spójna, lekka i ma swoje urocze momenty. „Heterochromia serca” była dla mnie dobrym towarzyszem w formie audiobooka podczas sprzątania. Nie wciągnęła mnie tak, bym czekała na kolejne rozdziały z wypiekami na twarzy, ale też ani przez chwilę nie żałowałam, że po nią sięgnęłam. Była jak przyjemne tło, umilała czas, dawała kilka emocji, ale nie zostawiła po sobie wielkiego „wow”. Czasem jednak właśnie o to chodzi, o lekką, nienachalną historię, która pasuje do codziennych zajęć.
VViolla - awatar VViolla
oceniła na76 miesięcy temu
Zdejmij z nieba księżyc Kristan Higgins
Zdejmij z nieba księżyc
Kristan Higgins
Joshua Park nigdy nie planował zostać wdowcem. A na pewno nie tak szybko... W pracy uchodzi za geniusza, ale w życiu prywatnym jest raczej nieporadny i zamknięty w sobie. Kiedy traci ukochaną żonę, jego świat rozsypuje się na kawałki. Zostaje z bólem, samotnością i listą rzeczy, które jego żona chciała, żeby zrobił po jej śmierci. Każdy z tych punktów staje się dla niego krokiem w stronę nowego początku, choć droga do niego jest długa, trudna i pełna wzruszeń. Od pierwszych stron wiedziałam, że ta książka będzie łamała mi serce kawałek po kawałku. Kristan Higgins potrafi pisać tak, że człowiek czuje emocje bohaterów niemal fizycznie, każdą stratę, każdy mały promyk nadziei, każdą próbę podniesienia się po upadku. Fabuła jest napisana z ogromnym wyczuciem, a postacie są tak prawdziwe, że trudno o nich zapomnieć. To nie jest tylko historia o żałobie, ale też o sile, przyjaźni i o tym, że nawet w najciemniejszym momencie życia można odnaleźć światło. Dla mnie „Zdejmij z nieba księżyc” to książka, która naprawdę zostaje w sercu na długo. Wzrusza, boli, ale też daje nadzieję. Płakałam przy niej nie raz, ale to były te dobre łzy, oczyszczające. To jedna z tych historii, które przypominają, że choć życie potrafi być okrutne, to z czasem, powoli, można zbudować je na nowo. I że czasem właśnie wtedy, gdy myślimy, że już nie damy rady, okazuje się, że jesteśmy silniejsi, niż nam się wydaje. Ta książka wylała ze mnie morze łez ale było warto.
VViolla - awatar VViolla
oceniła na95 miesięcy temu
Do zobaczenia za rok Joanna Szarańska
Do zobaczenia za rok
Joanna Szarańska
Uwielbiam książki Joanny Szarańskiej, tutaj też przepadłam, aczkolwiek jest nieco inna. Bardzo trudne tematy są tu poruszone, mianowicie przemoc psychiczna i fizyczna, toksyczna teściowa, nieudany związek. Ale to też książka o przyjaźni, która powoli zmienia się w miłość. Daria wraz z przyszłą szwagierką i koleżankami wyjeżdża w Tatry, tam miał być zorganizowany jej wieczór panieński. Ale już w pociągu Daria czuła, że nie pasuje jej takie spędzanie czasu, alkohol, głośne zachowanie i chęć zabawy wręcz ją frustrowały, dlatego przed imprezą odczuła potrzebę wyjścia w góry na szlak. Tam dopadła ją burza, potknęła się i byłaby spadła gdyby nie nagle wyciągnięta dłoń młodego mężczyzny. Chcąc przeczekać na lepszą pogodę spędzili razem trochę czasu w schronisku, miło im się rozmawiało, od razu każde z nich wyczuło bratnią duszę. Obiecali sobie wtedy, że spotkają się w tym samym miejscu za rok. I tak spotykali się raz w roku na szlaku. Daria wyszła za mąż i tak się składało, że te spotkania zawsze następowały w rocznicę ślubu. Bo w związku niestety się nie układało, Daria gasnęła w oczach, a Dawid coraz bardziej się martwił, bo ona nie chciała dzielić się swoimi problemami, a on nie mógł jej pomóc. Historia napisana na przestrzeni lat, przepiękne opisy górskich krajobrazów i wędrówek po górach. Choć były momenty, że miałabym ochotę niektórymi osobami tam mocno potrząsnąć, to przez książkę się miło płynie. Polecam tę i resztę twórczości tej autorki.
Małgorzata S - awatar Małgorzata S
ocenił na828 dni temu
Dałaś plamę, Lena Martyna Pustelnik
Dałaś plamę, Lena
Martyna Pustelnik
„Dałaś plamę, Lena” to trzeci tom z serii „Mikołajczykowie”, w której w każdym tomie poznajemy historię miłosną jednego z rodzeństwa. Dwa pierwsze wspominam dość średnio, jednak już samo wejście do rodziny Mikołajczyków daje mi tyle ciepła i komfortu, że postanowiłam sięgnąć po kolejny. To książka o najbardziej artystycznej duszy spośród sióstr, która próbuje odnaleźć swojego biologicznego ojca. Wyrusza w podróż po całej Polsce - do miejsc, które wraz z pewnym barmanem udało jej się odszyfrować ze starych dzienników swojej biologicznej matki. To dla Leny podróż w przeszłość, ale też w głąb samej siebie. Tomy o Florze i Meli były w porządku, ale bez większego zachwytu, więc nawet nie wiedziałam, czy chcę kontynuować tę serię. Jak dobrze, że to zrobiłam! Lena jest prawdziwym huraganem - i dokładnie taki huragan emocji we mnie wywołała. Nie płaczę często przy książkach, a tutaj pół powieści przepłakałam ze wzruszenia!😂❤️ Wątek romantyczny bardzo mi się podobał i stanowi świetne dopełnienie całej emocjonalnej warstwy obyczajowej, która tym razem wyraźnie wybija się na pierwszy plan. Poprzednie dwa tomy były głównie romansami, a ten oferuje nam coś więcej, dzięki czemu zdecydowanie je przewyższa. Uwielbiam ten tom i bardzo chciałabym, żeby autorka kontynuowała serię, abyśmy mogli poznać losy kolejnych członków rodzeństwa!
Otulonaksiazkami - awatar Otulonaksiazkami
ocenił na91 miesiąc temu
Powiedz, żebym został Hannah Bonam-Young
Powiedz, żebym został
Hannah Bonam-Young
To była naprawdę kreatywna historia. Chloe i Warren mają wiele wspólnego – oboje dorastali bez wsparcia rodziców, którzy wypadli z ich życia z powodu uzależnień lub porzucenia. Wychowani w systemie opieki zastępczej, teraz starają się zapewnić lepszą przyszłość młodszemu rodzeństwu. Problem polega na tym, że każde z nich nie spełnia formalnych wymagań do samodzielnej opieki. Razem jednak chcą stworzyć bezpieczne i pełne miłości środowisko dla swoich młodszych bliskich. Chloe, choć młoda, bez wahania decyduje się przejąć opiekę nad Willow i dać jej dom pełen ciepła. Podobało mi się, że nie udaje bohaterki, która poradzi sobie ze wszystkim sama – gdy potrzebuje wsparcia, potrafi o nie poprosić. Chloe zachwyca tym, jak stopniowo otwiera się na innych, gdy wreszcie czuje się bezpieczna. Jej rozwój jest naturalny i wiarygodny. Warren to postać warta uwagi. Chodzi na terapię, pracuje nad sobą i potrafi przyznać się do błędów, przepraszając bez wymówek. Już pierwsze spotkanie Chloe i Warrena wywołało uśmiech na mojej twarzy. Warren początkowo trzyma dystans, ale Chloe powoli przełamuje jego rezerwę. Początkowo oboje nie wiedzą, jak odnaleźć się w tej nietypowej sytuacji – szczególnie Warren, który stara się ustalać granice, by nie przywiązać się zbyt mocno. Para świetnie się uzupełnia – ona wnosi spokój, on burzę. Ich kontrast działa idealnie. Nawzajem dają sobie to, czego całe życie im brakowało, tworząc przestrzeń, w której można pokazać zarówno swoje piękne, jak i trudne strony. To książka, która naprawdę chwyta za serce. Sprawia, że czytelnikowi robi się cieplej na duszy. Mogła być idealną pięciogwiazdkową lekturą, gdyby tempo było nieco lepsze, a całość trochę mniej przesłodzona. Głównym problemem była zbyt szybka dynamika – relacja Chloe i Warrena rozwijała się nagle, a wyznania miłości pojawiły się niemal znikąd. Choć były drobne gesty i cicha miłość, głębokie deklaracje po kilku tygodniach znajomości brzmiały odrobinę niewiarygodnie. Chciałam też poznać więcej szczegółów dotyczących adopcji, prawdziwej matki Chloe oraz wychowania Luke’a i Warrena – niestety te wątki nie pozostały wystarczająco rozwinięte. Chciałam pokochać tę książkę, bo pomysł był naprawdę ciekawy i uroczy, ale wyszło trochę zbyt ckliwie i kompletnie nierealistycznie. tempo opowieści zupełnie nie pasowało, przez co nie poczułam żadnego prawdziwego połączenia z bohaterami. Gdyby autorka poświęciła więcej czasu na rozwinięcie bohaterów i logiki wątków, a relacje między postaciami budowała stopniowo, książka mogłaby być dużo lepsza.
ztejstronyksiazka - awatar ztejstronyksiazka
oceniła na62 miesiące temu
Glass Hills Anna Szczypczyńska
Glass Hills
Anna Szczypczyńska
Glass Hills" opowiada o Mili mieszkającej w Szklarskiej Porębie. Uwielbia ona swojego beagle'a Zakładkę , pracę w księgarni i kategorycznie odmawia używania smartfona, aby nie stać się więźniem technologii. I tak samo sprzeciwia się ekskluzywnym apartamentowcom, które niszczą prawdziwą naturę Szklarskiej Poręby. W ten sposób poznaje Alexa, rodowitego Warszawiaka, który pracuje w firmie deweloperskiej swojego ojca. Dostał zadanie, aby poprowadzić duży projekt w Szklarskiej, jednak na jego drodze staje wojownicza Mila. Czy przeciwieństwa się przyciągają? Ta książka jest bardzo humorystyczna. Uwielbiam lekkość dowcipów płynących z m.in. ust Ali, przyjaciółki Mili czy też dużo zabawnych scen. Przyjemnie się czytało. Za grubą warstwą humoru ukrywają się jednak ważne tematy, czyli dyskusja na temat stawiania granic w nowym budownictwie w historycznie - geograficznie ważnych miejscach w Polsce czy problem relacji rodzinnych. Co do tego pierwszego tematu, zmusił mnie on do głębszej analizy, że autorka ma rację: coraz częściej nad morzem lub w górach stawiane są hotele czy apartamentowce, które odbiegają od tradycji i ludzie nie doceniają wartości tego miejsca. Smutne, ale oby takich wojowniczej jak Mila było więcej ❤️ Z uśmiechem czytałam o miejscach w Szklarskiej Porębie, o których pisała autorka. Byłam tu w zeszły weekend! Jako dowód załączam zdjęcie z księgarni (czyżby to była księgarnia, gdzie pracowały Ala i Mila) i zdjęcie spod pomnika Liczyrzepy przy głównym deptaku.
Katarzynaa97 Kupijaj - awatar Katarzynaa97 Kupijaj
Wyrok namiętności Natalia Sońska
Wyrok namiętności
Natalia Sońska
"Zbliżyliśmy się do siebie jeszcze bardziej, a wspólny cel, a raczej wróg, zjednoczył nas nie tylko w działaniu, ale także w zrozumieniu, co liczyło się w życiu najbardziej." Judyta i Piotr powoli zaczynają budować własny team, nie tylko w sferze zawodowej. I choć wciąż pojawiają się między nimi zgrzyty, oboje starają się nie dopuścić do głosu emocji. Niestety ale wszystko ma swoje granice. Sprawa w którą oboje zostali wmieszani sprawia, iż to właśnie emocje zaczynają nimi rządzić. Judyta od zawsze była impulsywna, a obecna sprawa obudziła w niej jeszcze większą chęć walki, a przy tym samodzielne działanie. Co przekłada się nad to, iż w sprawę zaczyna wciągać ludzi, z którymi nigdy nie chciała mieć doczynienia. Mimo, iż to uderza w jej przekonania i dumę, zrobi wszystko, by wyrok w sprawie został wydany sprawiedliwie, a przestępcy osądzeni. Czy tak się stanie? Ehhh.... po przeczytaniu tych trzech tomów z ręką na sercu stwierdzam, że kocham tę serię, miłością czystą i niezaprzeczalnie wielką. Od samego początku historia Judyty i Piotra wydała mi się ciekawa, ekscytująca i wciągająca do tego stopnia, iż cieszyłam się z tego, że mam całą serię na półce. Świat prawa karnego i gospodarczego totalnie mnie pochłonął i śmiało mogę stwierdzić, iż z przyjemnością obejrzałabym ekranizację. Zapewne wielu już jest po lekturze, natomiast tym którzy się wahają powiem jedno: BIERZCIE W CIEMNO.
do_zaczytania - awatar do_zaczytania
oceniła na89 miesięcy temu
W rękach boga Monika Magoska-Suchar
W rękach boga
Monika Magoska-Suchar
Nie ma nic lepszego nic mocny początek, zaciekawienie czytelnika, czy też pokazanie tajemniczego bohatera bez uczuć. Tak właśnie zaczęła się ta historia. Od pierwszych stron zostajemy porwani w wir tej historii. Autorka zaserwowała nam bardzo krótkie rozdziały, dzięki pokazywaniu na przemian historii z obu perspektyw bohaterów. Dla mnie taki zabieg jest niezwykłą zaletą, ponieważ nie jestem fanką długich rozdziałów. Nim się zorientowałam to byłam już w połowie tej książki. Historia jest intrygująca, pełna zwrotów akcji i ciągłej tajemniczości. Chemia i napięcie między głównymi bohaterami jest na wysokim poziomie i nie zanika z czasem. Tak jak i również tajemniczość głównego bohatera. Dopiero pod koniec książki zyskujemy więcej odpowiedzi, jednak nie wystarczająco wiele, żeby móc poznać całą prawdę. Co tym bardziej zachęca do kontynuacji tej historii w drugim tomie. Celia i Ralph to dwoje ludzi mocno poranionych przez przeszłość. Na pozór nic ich nie łączy. Ona biedna, szukająca ukojenia w zemście, a on bogaty, egoistyczny doktor wybierający tych co przeżyją i dyskryminujący kobiety, a także nazywany Bogiem. Jak bardzo pozory mogą mylić? Każda kolejna strona tej historii pokazuje co kryje się pod maską. Każde z nich zostało zranione w przeszłości i okazuje się, że mają więcej wspólnego niż można byłoby sądzić. Ralph zaczyna się zmieniać. Zaczyna coś czuć do kobiety, ale momentami znów pokazuje dawną wersje siebie. Obiecuje i kłamie pod przysięgą. Nie wiem jakie poczynania będą dalej, ale z pewnością będzie musiał wybrać. Celia podobnie ma przed sobą pewne decyzje, już niby je podjęła, ale zapewne wszystko się zmieni gdy odkryje prawdę. Na ten moment nie wiem jeszcze jak potoczą się ich losy ale mocno im kibicuję i mam nadzieję, że autorka zaplanowała dla nich szczęśliwe zakończenie. Czy podobała mi się ta książka? Tak i już lecę czytać dalszą część tej historii. Coś czuję, że autorka zaplanowała jeszcze wiele zwrotów akcji. A każdemu z was gorąco polecam tę historię!
frezjaksiążki - awatar frezjaksiążki

Cytaty z książki Zatańcz ze mną