- ezoteryka, senniki, horoskopy
- High Magick: A Guide to the Spiritual Practices That Saved My Life on Death Row
- 2023-09-20
- 2023-09-20
- Izabela Nietupska
Czym jest magia i czy każdy z nas może poznać jej tajniki? Czy istnieją magiczne sposoby, aby uchronić się przed zagrożeniami otaczającego świata? Damien Echols, niesłusznie skazany na wyrok śmierci i po prawie 20 latach oczyszczony z zarzutów, przechodzi przemianę duchową. Z jego bestsellerowej książki dowiesz się, czym jest wyższa magia i dlaczego wyróżnia się na tle innych sztuk magicznych. Poznasz rytuały, zaklęcia i czary, które pomogą ci w trudnych momentach. Nauczysz się wykorzystywać moc magicznych symboli i zaklęć ochronnych, które skutecznie wzmocnią twoje praktyki duchowe. Ponadto znajdziesz tu proste metody na oczyszczanie energetyczne i zaznajomisz się z symbolami w formie amuletów. Odkryj moc i potęgę wyższej magii!
Kup Wyższa Magia. Przewodnik po skutecznych rytuałach, zaklęciach i praktykach duchowych, które pomogą ci w najtrudniejszych momentach w twoim życiu w ulubionej księgarni
Oceny książki Wyższa Magia. Przewodnik po skutecznych rytuałach, zaklęciach i praktykach duchowych, które pomogą ci w najtrudniejszych momentach w twoim życiu
14 użytkowników ma tytuł Wyższa Magia. Przewodnik po skutecznych rytuałach, zaklęciach i praktykach duchowych, które pomogą ci w najtrudniejszych momentach w twoim życiu na półkach głównych- Chcę przeczytać 8
- 🔮 Okultyzm, magia, ezoteryka itp. 1
Cytaty z książki Wyższa Magia. Przewodnik po skutecznych rytuałach, zaklęciach i praktykach duchowych, które pomogą ci w najtrudniejszych momentach w twoim życiu
Dodaj cytat z książki Wyższa Magia. Przewodnik po skutecznych rytuałach, zaklęciach i praktykach duchowych, które pomogą ci w najtrudniejszych momentach w twoim życiu
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wyższa Magia. Przewodnik po skutecznych rytuałach, zaklęciach i praktykach duchowych, które pomogą ci w najtrudniejszych momentach w twoim życiu
Bardzo fajna książka. Napisana jest bardzo prostym językiem bez żadnego niepotrzebnego patetyzmu.
Jak najbardziej polecam pozycję, ale muszę podkreślić, że zawiera ona jedynie wprowadzenie w dany temat. Zaprezentowane są tylko podstawowe techniki/medytacje/rytuały, ale taki właśnie był zamysł autora.
Nie ma co się za dużo rozpisywać, gorąco polecam :)
Na koniec dodam jeszcze (dla osób niemających dostępu do oryginalnej wersji językowej książki),że słowo „wróżbiarstwo” w podrozdziale o tarocie brzmi „divination”, ale autor, jak można się przekonać z treści tego podrozdziału nie definiuje różnicy pomiędzy „divination” a „fortune-telling” tak klarownie, jak robi to D. M. Kraig w „Magii współczesnej”.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ książką po raz pierwszy zetknąłem się na amazonie, gdzie zakupiłem ją w postaci ebooka w oryginalnej wersji językowej. Bardzo się ucieszyłem, kiedy podczas wizyty w jednej z moich ulubionych krakowskich księgarni odkryłem, że dostępna jest wersja po polsku.
Jak najbardziej...