Escape room. Największa sprawa Sherlocka

Okładka książki Escape room. Największa sprawa Sherlocka autora Alex Wolf, 9788382994094
Okładka książki Escape room. Największa sprawa Sherlocka
Magdalena Gołdanowska

Kup Escape room. Największa sprawa Sherlocka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Escape room. Największa sprawa Sherlocka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Escape room. Największa sprawa Sherlocka

📝 Interaktywna książka-zagadka inspirowana światem Sherlocka Holmesa, w której czytelnik wciela się w uczestnika śledztwa. Każda strona to nowe wyzwania: łamigłówki, szyfry i zadania logiczne, które trzeba rozwiązać, by posuwać się dalej w historii. Książka łączy elementy fabularne z formułą escape roomu, angażując do wspólnej zabawy i rozwijając spostrzegawczość oraz logiczne myślenie.

💭 Moja opinia:
Pierwszy raz miałam do czynienia z książką typu escape i duże zaskoczenie. Nie jest to zwykłe czytanie, tylko bardziej wspólna akcja: kombinowanie, główkowanie, sprawdzanie, czy na pewno dobrze myślisz. Idealna opcja do czytania z dzieckiem, bo można się w to wciągnąć razem i trochę pościgać na pomysły. Motyw Sherlocka robi robotę – od razu jest klimat detektywistyczny i chęć „rozgryzienia sprawy”. Jak na pierwszy kontakt z takim formatem, poprzeczka ustawiona naprawdę wysoko.

⭐ 7/10

Z Sherlock Holmeswyruszyliśmy w pościg, żeby odzyskać skradziony brylant! Z Londynu przemierzyliśmy kawałek Europy i tropiliśmy przestępcę rozwiązując mnóstwo arcyciekawych zagadek. Lataliśmy balonem, zjeżdżaliśmy na nartach, rozbrajaliśmy bombę, ledwo uchodząc z życiem! Łamaliśmy kody, szukaliśmy sekretnych przejść...Oj działo się! Podczas poszukiwań przydała się m.in.znajomość tabliczki mnożenia 💪 Wspaniała zabawa z dużą dozą dreszczyku emocji!
Polecamy na rodzinne wieczory!

"...w czasie deszczu dzieci się nudzą..." Otóż z tą książką nie! Zabawa wciąga i zapewnia rozrywkę przynajmniej na godzinę. Polecam!

35 użytkowników ma tytuł Escape room. Największa sprawa Sherlocka na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Escape room. Największa sprawa Sherlocka na półkach dodatkowych

Okładka książki Christmas Playboy Sloane Howell, Alex Wolf
Christmas Playboy Sloane Howell, Alex Wolf
Okładka książki Zaborczy playboy Sloane Howell, Alex Wolf
Zaborczy playboy Sloane Howell, Alex Wolf
Okładka książki Zarozumiały playboy Sloane Howell, Alex Wolf
Zarozumiały playboy Sloane Howell, Alex Wolf

Okładka książki Factfulness Rosling-Ronnlund Anna, Rosling Ola, Hans Rosling
Factfulness Rosling-Ronnlund Anna, Rosling Ola, Hans Rosling
Okładka książki HISTORIA POLSKI pytania i odpowiedzi Piotr Kwiatkiewicz, Maciej Leszczyński
HISTORIA POLSKI pytania i odpowiedzi Piotr Kwiatkiewicz, Maciej Leszczyński

Cytaty z książki Escape room. Największa sprawa Sherlocka