Pomiędzy nami tajemnice

- literatura obyczajowa, romans
- 2024-02-13
- 2024-02-13
W labiryncie ludzkich losów.
Rok 1950. Do małej wioski na południu Polski przyjeżdża kino objazdowe. Podczas seansu wybucha pożar, podczas którego ginie większość osób na widowni. Wśród ofiar są rodzice małego chłopca. O jego narodzinach nie wie nikt poza miejscową akuszerką. Decyzja o jego dalszym losie uruchamia lawinę nieprzewidzianych zdarzeń.
Rok 2022, Warszawa. Marcelina, młoda dziennikarka, ma napisać wywiad rzekę z legendą kolarstwa i triathlonu Mateuszem Jurewiczem. Wyjeżdża na Podkarpacie, gdzie zamieszkał okryty złą sławą sportowiec. Wyprawa obfituje w niespodzianki, bo Marcelinę zaskakuje i Mateusz, i tajemnicze informacje, na które trafia, a które dotyczą jej własnej rodziny.
Rok 2022, Nowy Jork. Światowej sławy reżyser otrzymuje zaskakującą wiadomość. Początkowo chce ją zignorować, ale nie daje mu to spokoju.
Ludzie z trzech różnych światów, trzech różnych rzeczywistości, a jednak jest coś, co ich łączy. Poznanie prawdy wymagać będzie jednak od wszystkich wiele determinacji i odwagi.
Kup Pomiędzy nami tajemnice w ulubionej księgarni
Oceny książki Pomiędzy nami tajemnice
170 użytkowników ma tytuł Pomiędzy nami tajemnice na półkach głównych- Przeczytane 112
- 2024 10
- Przeczytane w 2024 3
- Legimi 2
- Przeczytane 2024 2
- Sagi Rodzinne # Rodzinne problemy # Sekrety rodzinne # 1
Tagi i tematy do książki Pomiędzy nami tajemnice
Cytaty z książki Pomiędzy nami tajemnice
W związku trzeba stawiać granice, nawet jesli wydaje się nam, że jest to największa miłość.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pomiędzy nami tajemnice
28/2026 Lubię takie historie.
28/2026 Lubię takie historie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorce udało się tak zaciekawić mnie fabułą, że czytałam od pierwszej do ostatniej strony praktycznie bez odkładania. Jedyny zarzut, jaki mam, to że ta historia powinna być bardziej obszerna:-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja ulubiona powieść z ubiegłego roku. Nie jest przegadana, brak tu taniego romansu i oczywistych zbiegów okoliczności, akcja płynie wartko, czytelnik pochłania stronę za stroną. Książkę dostałam w prezencie i był to bardzo trafiony prezent.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSkuszona pozytywnymi opiniami sięgnęłam po tę książkę. Wielkie rozczarowanie. Fabuła może i ciekawa, autorka całkiem poprawnie posługuje się słowem, ale całość jakoś taka szkolna, poprawna, bez polotu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka godna polecenia, bo zawiera wszystko co dobra powieść zawierać powinna.
Książka godna polecenia, bo zawiera wszystko co dobra powieść zawierać powinna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietny debiut, wciągający, o przemyślanej konstrukcji, zaskakujących zwrotach akcji, wyrazistych bohaterach i ciekawym zakończeniu. W opiniach o książce widziałam, że niektórych to zakończenie trochę rozczarowało, ale moim zdaniem jest kapitalne. Prawdopodobnie zamierzeniem autorki było, aby czytelnik sam dopisał ciąg dalszy tej historii. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSą tajemnice, które zabierzemy ze sobą do grobu…
Jest rok 1950 roku. Do małej miejscowości na południu Polski przyjeżdża objazdowe. Podczas seansu dochodzi do pożaru, podczas którego ginie większość osób przebywających na seansie. Wśród ofiar są rodzice małego chłopca, który dostaje się pod opiekę przyjaciół rodziny. Ich decyzja o zaopiekowaniu się chłopcem, będzie miała swoje konsekwencje w przyszłości.
Jest rok 2022. Młoda dziennikarka Marcelina dostaje propozycję nie do odrzucenia – napisanie wywiadu z legendą kolarstwa i triathlonu Mateuszem Jurewiczem. Wyruszając z Warszawy na Podkarpacie, nie wie jeszcze, że na miejscu trafi na informację, które mogą doprowadzić ją do rozwiązania rodzinnej tajemnicy sprzed lat.
Na takie debiuty literackie czekam. Pani Katarzyna bardzo wysoko postawiła sobie poprzeczkę, zarówno pod kątem literackim, jak i fabularnym, trzymam kciuki za to by, kontynuowała swoją pisarską przygodę, bo choć od jej debiutu minął dopiero rok, to mam nadzieję, że nie porzuciła swojej pasji i nadal coś tworzy.
Choć historię obu osób dzieli ponad 70 lat, miło było obserwować, jak wszystkie wątki się ze sobą ładnie połączyły. Czułam lekki niedosyt po zakończeniu, bo brakuje mi przysłowiowej kropki nad i, ale może czasem trzeba czytelnikowi zafundować i takie odczucia, by sam dopisał własne zakończenie. Gdybym się miała do czegoś doczepić, to myślę, że wspominanie o rodzącym się uczuciu między rodzeństwem, które w rzeczywistości nim nie było (to jedna z tajemnic) nie było potrzebne. Ode mnie 9/10.
Są tajemnice, które zabierzemy ze sobą do grobu…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest rok 1950 roku. Do małej miejscowości na południu Polski przyjeżdża objazdowe. Podczas seansu dochodzi do pożaru, podczas którego ginie większość osób przebywających na seansie. Wśród ofiar są rodzice małego chłopca, który dostaje się pod opiekę przyjaciół rodziny. Ich decyzja o zaopiekowaniu się chłopcem, będzie miała...
Poukładana akcja, wciągająca fabuła, wyraziści bohaterowie i piękny język to główne wartości tej książki. Do tego piękna okładka, która od razu wpadła mi w oko - od początku wiedziałam, że przedstawiona historia nie będzie przeciętna. Polecam wszystkim, którzy lubią powieści z wątkiem historycznym. Po przeczytaniu kupiłam kilka egzemplarzy i podarowałam bliskim.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam z polecenia, więc polecam dalej! Piękna historia. Gratuluję autorce!