Kukulinka

43 str. 43 min.
- opowieści dla młodszych dzieci
- 2024-01-11
- 2024-01-11
- 43 min.
W opowiadaniu, które oddaję w Wasze ręce znajdziecie przede wszystkim miłość i wsparcie.
Poznacie muzykalny duet mamy i córki.
Z każdą przeczytaną stroną będziecie zagłębiać się w historię Luli, Leszka oraz odkryjecie tajemnicę ruchomej kieszonki.
Dowiecie się, jak to jest być samotnym i czy da się temu zaradzić.
Trio psotnych kotków: Grażynka, Apsik i Staś sprawi, że będziecie się świetnie bawić.
Mam nadzieję, że historia, którą Wam opowiem zostanie z Wami na dłużej i że będziecie do niej chętnie wracać.
Kup Kukulinka w ulubionej księgarni
Oceny książki Kukulinka
24 użytkowników ma tytuł Kukulinka na półkach głównych- Przeczytane 24

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kukulinka
Urocza książka która skradnie serca zarówno dzieci jak i dorosłych a już w szczególności miłośników kotów, opowiada o samotnej starszej osobie i o nadzieji która ostatecznie prowadzi do szczęścia. "Kukulinka" to bardzo ciepła krótka opowieść którą zdecydowanie warto przeczytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna książka dla dzieci i dorosłych pisana językiem zrozumiałym dla każdego. Porusza temat samotności i empatii, uwielbienia do muzyki i miłości do zwierząt . Czytając ta książkę poczułam spokój , wyciszenie , wiarę w miłość nadzieje i wsparcie. Będę wracać często do tej książki czytając ja wnukom ale nie mogłam się powstrzymać , aby od razu najpierw samej ja przeczytać . Szczerze polecam.
Cudowna książka dla dzieci i dorosłych pisana językiem zrozumiałym dla każdego. Porusza temat samotności i empatii, uwielbienia do muzyki i miłości do zwierząt . Czytając ta książkę poczułam spokój , wyciszenie , wiarę w miłość nadzieje i wsparcie. Będę wracać często do tej książki czytając ja wnukom ale nie mogłam się powstrzymać , aby od razu najpierw samej ja przeczytać...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mądra książka dla dzieci, zmuszająca do refleksji zarówno dzieci jak i dorosłych. Napisana językiem przystępnym dla najmłodszych. Piękne ilustracje.
Polecam, Krystyna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam, Krystyna
Książka warta uwagi dzieci jak i dorosłych. Napisana prostym językiem, daje mądre przesłanie. Zostaje u Nas na top liście książeczek do czytania na dobranoc i na pewno będziemy polecać znajomym.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBajka, która skradła serca moich córek, które nie mogły doczekać się kolejnych stron tej wyjątkowej historii, słuchały z zapartym tchem i dyskutowały o każdej stronie co się tam wydarzylo. Bardzo mnie to uciszyło.
A przypadek sprawił, że podczas mojej pracy i luźnej rozmowie, poznałam Panią, która mówi, że piszę książki dla dzieci i będzie w przedszkolu, okazało się że u moich córek w przedszkolu. I tak los sprawił, że miałam szczęście poznać osobiście Panią Autorkę, która jest niezwykle miłą i wrażliwą osobą. Dlatego dla mnie te bajki mają głębszy sens.
Czytałyśmy też "Jastusia"
Polecam! Bo ileż można czytać baśnie Andersena ;)
Ściskam Pani Zuzanno,
Joasia z Ustronia :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMnie też wciągnęła ta historia i czytanie tej książeczki sprawiło mi dużo radości i poczułam się znów jak mała dziewczynka. Dziękuję!
A przypadek sprawił, że...
Bardzo miła uwrażliwiają bajka z pięknymi obrazkami.
Bardzo miła uwrażliwiają bajka z pięknymi obrazkami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKukulinka to opowieść dla młodszych dzieci. Autorka ma dar do ładnych opisów zwierząt jak i ludzi. Lekturę szczególnie polecam do wspólnego czytania z dzieckiem, tak jak my to robimy w Dziecięcej Świetlicy Środowiskowej w Kamiennej Górze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała książka , pięknie ilustrowana , pisana językiem który z pewnością przypadnie najmłodszym do gustu....Świetna i przesympatyczna autorka ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWzruszająca opowieść o uczuciach i potrzebie zauważenia wzajemnych potrzeb emocjonalnych. O tym jak nie wiele potrzeba aby uszczęśliwić się wzajemnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejne wspaniale opowiadanie Autorki Zuzanny Trojnackiej- Dasiak, które skłania do refleksji i wzbudza wiele emocji. W prostych słowach nie tylko bawi ale przede wszystkim edukuje Najmłodszych.
Naprawdę warto przeczytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę warto przeczytać.