W brzozowym zagajniku: Jeż Hubert

- opowieści dla młodszych dzieci
- W brzozowym zagajniku
- 2025-11-27
- 2025-11-27
- 36 min.
W brzozowym zagajniku to seria opowieści, które pomagają dzieciom lepiej rozumieć siebie i innych. Każda książka przedstawia codzienne sytuacje w przepięknej leśnej scenerii.
Czytając te historie razem z dziećmi, rodzice znajdą praktyczne wsparcie w:
• nazywaniu uczuć i potrzeb,
• budowaniu uważnych relacji,
• redukowaniu napięć i nieporozumień,
• wspieraniu rodzeństwa w rozwiązywaniu konfliktów.
To książki, które wspierają rodziców w wychowaniu w duchu szacunku, bliskości i dialogu. Dzięki nim dzieci uczą się słów, które pozwalają im mówić o tym, co dla nich ważne, nazywać swoje potrzeby – zamiast działać pod wpływem złości czy frustracji.
W obliczu nowej sytuacji potrzeby Huberta nie zostają od razu zaspokojone. Bohater wpada w złość i pakuje się tarapaty. Czy uda mu się wrócić do domu? Czy znajdzie tam zrozumienie i wsparcie? Czy w nowej sytuacji nadal jest ważny dla swoich bliskich? Tego dowiecie się, czytając część Jeż Hubert.
Przeczytałam tę poruszającą opowieść w mgnieniu oka.
Historia o małym jeżyku, któremu rodzi się młodsza siostrzyczka, w niezwykle subtelny sposób ukazuje świat dziecięcych emocji. To opowieść o potrzebie bliskości, zauważenia i miłości – o tym, co dzieje się w sercu dziecka, gdy w rodzinie pojawia się nowy członek.
Kup W brzozowym zagajniku: Jeż Hubert w ulubionej księgarni
Oceny książki W brzozowym zagajniku: Jeż Hubert
13 użytkowników ma tytuł W brzozowym zagajniku: Jeż Hubert na półkach głównych- Chcę przeczytać 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce W brzozowym zagajniku: Jeż Hubert
Cudowna i ciepła historia, pięknie zilustrowana książka, napisana językiem miłości do najbliższych. Porusza kwestię zagrożonego bezpieczeństwa pojawiającego się w głowie małej istoty, kiedy to w życiu rodziny pojawią się nowy członek. Pytania na końcu dopełniają wrażenia czytelników, byłam zaskoczona odpowiedziami starszego dziecka a nawet uśmiałam się, kreatywność dzieci nie ma granic :) polecam młodszym i starszym podróż do brzozowego zagajnika!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPięknie zilustrowana książeczka zachęca by nieraz przeżyc z Hubertem podróż po świecie emocji i potrzeb, by znaleźć z powrotem swoja jeżykową rodzine.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna książeczka dla przedszkolaków. W krainie bezpiecznego dzieciństwa. Naprawdę ładne ilustracje. Napisana językiem akceptacji potrzeb i uczuć, oswaja trudne sytuacje i uczy jak się dobrze komunikować z dziećmi. Jedyny mankament to to, że wszyscy wiedzą,że jeże tuptają nocą a nie za dnia :)