Świąteczna magia miłości

e-book
2023-12-01
2023-12-01
51 min.

Kup Świąteczna magia miłości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Świąteczna magia miłości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świąteczna magia miłości

To była prawdziwa "świąteczna magia miłości"...

Polecam ❤️. W sam raz do popołudniowej kawy 🙂.

To była prawdziwa "świąteczna magia miłości"...

Polecam ❤️. W sam raz do popołudniowej kawy 🙂.

Super opowiadanie!

Super opowiadanie!

Na półkach: , , , , , , ,

Przyjaciele z dzieciństwa, spotkanie po latach, dokuczająca rodzinka że zbereznym dziadkiem na czele i nie wciągająca historia. Na szczę­ście krótka.

28 użytkowników ma tytuł Świąteczna magia miłości na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł Świąteczna magia miłości na półkach dodatkowych

Gwiazdka drugich szans Ewa Bassa-Rudnicka
Gwiazdka drugich szans
Ewa Bassa-Rudnicka
Bylibyście skłonni dać komuś drugą szansę ? Oliwia pracuje jako projektantka ubrań dziecięcych w znanej łódzkiej firmie odzieżowej. Jako samotna mama trzyletniej Natalki nie ma zbyt wiele czasu, aby wyjechać gdzieś i "naładować akumulatory". Jednak wszystko się zmienia, kiedy to podczas firmowego spotkania świątecznego Oliwia dostaje jako prezent voucher na pobyt w jednym z pensjonatów w Zakopanem... Na spotkaniu firmowym kobieta spotyka również tajemniczego mężczyznę, Dawida. Między nimi zaczyna iskrzeć. Niestety po tym jak Oliwka wyznaje prawdę na swój temat, że ma córeczkę i jest po rozwodzie, mężczyzna przestaje się odzywać... Dziwnym trafem "Gwiazdkę drugich szans" zaczęłam czytać jak jeszcze byłam w Łodzi. Nie dowierzałam, że fabuła tego opowiadania osadzona jest akurat w tym mieście... Zbieg okoliczności czy przeznaczenie ? 🤭 Przyznam, że fajnie jest czytać o miejscach, w których się było, ponieważ oczami wyobraźni można zobrazować sobie dany moment opisany w opowiadaniu. Kiedyś również miałam przyjemność być gościem łódzkiego Grand Hotelu, lecz niestety nie poznałam przystojnego Dawida😅 Jeśli chodzi o historię bohaterów to... była zbyt krótka! Choć bardzo polubiłam opowiadania, to nie lubię tego, że są takie krótkie. Chętnie dowiedziałabym się jak potoczyłyby się dalsze losy Oliwki i Dawida. Cudownie było się również przenieść z Łodzi do zaśnieżonego Zakopanego i poczuć ten świąteczny klimat. Choć było to bardziej miłosne opowiadanie to zaskoczeniem była dla mnie ta jedna chwila grozy. Oczywiście było pozytywne zaskoczenie 😉 POLECAM "Gwiazdkę drugich szans" i mam nadzieję, że kiedyś ta historia zostanie rozbudowana 💙
grzelka_czyta - awatar grzelka_czyta
oceniła na92 lata temu
Świątecznie przechwycony Katarzyna Amber
Świątecznie przechwycony
Katarzyna Amber
Świąteczna aura sprzyja do tego, by nasze dotychczasowe postępowanie stało się łagodniejsze, bardziej otwarte na innych ludzi. Dzięki czemu łatwiej jest poznać kogoś interesującego, z kim być może uda się zbudować jakąś trwałą relację. Ten magiczny czas sprawia, że nasze krzywdy z przeszłości stają się bardziej odległe i łatwiejsze do przepracowania, zwłaszcza z nowo poznaną sympatią. Zarys fabuły W książce spotykamy Polę, która będąc doktorem nauk ścisłych pracowała na uczelni, a prywatnie poczuła już magię zbliżających się ukochanych świąt, przez co energia coraz bardziej ją rozpierała i wpadała na nietuzinkowe pomysły. Pewnego dnia miała podrzucić do pracy swemu bratu Piotrkowi jedzenie od ich mamy. Na miejscu okazało się, że Piotr remontujący mieszkanie nie słyszy swej siostry, więc postanowiła wejść na rusztowanie, szczęśliwie w ostatniej chwili, jakiś mężczyzna ściągnął ją z niego i uchronił przed wypadkiem. W międzyczasie brat wyszedł, a ona nie zdążyła podziękować wybawcy, gdyż ten gdzieś poszedł. Niedługo później Pola zdecydowała się biec po parku za znanym jej bezdomnym psem, którego chciała przygarnąć, niestety poślizgnęła się i o mały włos wpadłaby do wody, a nie stało się tak, gdyż została uratowana przez Mikołaja, który był prawnikiem, a jak się później okazało był tym samym wybawcą z placu remontowego. Jak potoczy się dalsza relacja dwojga ludzi? Jaki sekret skrywa Mikołaj? Co dalej z bezdomnym psem Newtonem? Skąd Piotr zna Mikołaja? Jak zakończy się ta historia? O tym w książce „Świątecznie przechwycony” autorstwa Katarzyny Amber. Szansa Autorka ukazała w swej książce szansę, jaka pojawiła się u obojga bohaterów, bowiem każde z nich miało jakąś przeszłość uniemożliwiająca bezproblemowe wkroczenie w nowy związek. Jednakże świąteczny klimat sprawił, iż łatwiej było im zaryzykować i otworzyć się na siebie z wzajemnością, choć widać było, że Mikołaj musiał przeżyć coś tragicznego i dopiero towarzystwo Poli, chociażby na chwilę sprawiało, iż jego poważne oblicze stawało się weselsze. Jak potoczy się relacja Poli i Mikołaja już sami doczytacie, niemniej zawsze mogli pozostać w swoich kokonach goryczy i bólu, a jednak zdecydowali się wyjść z tego i spróbować pomimo obaw, które mieli i to jest doskonały przykład dla nas, jak powinniśmy postępować w takich przypadkach, gdyż okazja do zmiany zawsze może się pojawić, tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy. Podsumowanie Książkę czytało mi się z przyjemnością, gdyż trafiały się zabawne i niespodziewane sytuacje, a pewne smutne wspomnienie sprzed lat było wisienką na torcie. W tym przypadku mamy delikatną komedię romantyczną, która z pewnością umili szare i nudne wieczory. Myślę, że wato podkreślić, iż owa historia w pełni nawiązuje do świąt, których elementy spotykamy w każdym rozdziale, co niestety nie zawsze występuje w pozycjach innych autorów. Na końcu pozycji znajdziemy przepis na pierniczki, które piekła bohaterka, a także na przyprawę do nich. Okładka pasuje do Poli i Mikołaja i zdecydowanie oddaje świąteczny klimat, dzięki czemu przykuwa wzrok potencjalnego odbiorcy. Gorąco polecam książkę wszystkim lubiącym święta pełne śniegu i miłości z dużą dawką humoru w tle.
Grzechuczyta - awatar Grzechuczyta
oceniła na101 rok temu
Miłość zesłana z nieba Nana Bekher
Miłość zesłana z nieba
Nana Bekher
Opowiadanie "Miłość zesłana z nieba" dostarczyło mi wielu romantycznych emocji i wprowadziło w magiczny, świąteczny nastrój. Elizabeth, owdowiała matka małego Liama, która zakochała się w bracie swojego zmarłego męża, wzbudziła moją sympatię od samego początku. Choć historia jest krótka, autorce udało się stworzyć pełną ciepła i emocji opowieść, od której trudno się oderwać. Elizabeth to kobieta gotowa poświęcić swoje szczęście w imię dobra rodziny. Gdy matka jej zmarłego męża, Matthew, jasno daje do zrozumienia, że nie zaakceptuje jej związku z jego bratem, Colinem, Elizabeth, chcąc zachować dobre relacje dla dobra syna, decyduje się na rozstanie. Wychowywana jedynie przez matkę, zdaje sobie sprawę, jak ważny jest kontakt Liama z dziadkami. Podczas wspólnie spędzonej Wigilii Elizabeth i Colin spotykają się ponownie, a dawne uczucia odżywają. Colin nie zamierza odpuścić i postanawia przekonać Elizabeth, by zawalczyła o ich miłość. Niezwykle poruszający jest moment, w którym dziadek Liama staje w obronie młodych, racjonalnie przekonując swoją żonę, by dała im szansę na wspólne szczęście. Magii tej opowieści dodaje pojawienie się ducha Matthew. Scena, w której Elizabeth znów może zobaczyć swojego męża, jest wzruszająca i pełna emocji, pozostawiając czytelnika z pytaniem – czy to była prawdziwa interwencja z zaświatów, czy jedynie projekcja jej tęsknoty? "Miłość zesłana z nieba" to ciepłe, świąteczne opowiadanie o drugich szansach, miłości i sile rodziny. Idealne na zimowe wieczory, szczególnie dla tych, którzy wierzą w świąteczne cuda.
Andarielka - awatar Andarielka
oceniła na81 rok temu
Makowiec na zgodę M. F. Mosquito
Makowiec na zgodę
M. F. Mosquito
Amelia spełnia się zawodowo. I to właśnie praca jest jej wymówką, by nie spędzać świąt i innych uroczystości z rodziną. Ale czy to prawdziwy powód? W tym roku Melka postanawia zaskoczyć rodziców i bez zapowiedzi przyjeżdża na święta. Jakie jest jej zaskoczenie, gdy okazuje się, że jest tam i Bruno. Kim jest ten mężczyzna? Amelia świetnie się bawiła na weselu siostry w towarzystwie Bruna. Po wspólnej nocy jednak dziewczyna zaczęła go unikać. Co takiego wtedy się wydarzyło? Teraz, gdy los znów skrzyżował ich drogi czy wszystko sobie wyjaśnią? Ta historia jest krótka, ale bardzo przyjemna. Autorka stworzyła świąteczny klimat z zapachem makowca w tle. Pokazuje, że warto wyjaśniać sprawy do końca. Niedopowiedzenia i domysły tylko komplikują życie. Pokazuje także, że święta to magiczny czas, kiedy to zdarzają się nieoczekiwane rzeczy. To czas rodzinny i radosny. Jednak nie wszyscy mają takie święta. Są osoby, które spędzają je w domu opieki. Inni natomiast wspominają bliskich po których pozostało puste miejsce przy stole już na zawsze. Patrząc na przykład Amelii pamiętajmy, że nie samą pracą człowiek żyje. Warto też przełamać swój upór i dać drugiej osobie dojść do słowa. Czasem jedno wyjaśnienie może całkowicie odmienić bieg wydarzeń. Mi osobiście ta historia przypadła do gustu i chętnie przeczytała bym ją w dłuższej formie. Polecam!
Katarzyna - awatar Katarzyna
oceniła na83 miesiące temu
Tajemnice Kiliana Anna Szafrańska
Tajemnice Kiliana
Anna Szafrańska
Jest to recenzja audiobooka, ale fani książki papierowej, też się nie zawiodą! 🎧Skusił mnie opis – lekka, romantyczna historia z nutką tajemnicy, a także chęć sprawdzenia interpretacji lektorki. Oczywiście chciałam też sprawdzić czy rekomendacje tej historii są prawdziwe. Nie będę trzymać was w niepewności są! 📚Historia Neli i Kiliana to pełna humoru, ale i tajemnic opowieść o ponownych szansach i przeznaczeniu. Nela – artystyczna dusza, roztrzepana ilustratorka, która nie potrafi zapamiętać imion, oraz Kilian – perfekcyjnie zorganizowany biznesmen z sekretną przeszłością, tworzą duet, który bawi, intryguje i wzrusza. Fabuła jest lekka, pełna zabawnych dialogów i ciepłych momentów, ale nie brakuje też poważniejszych wątków. Audiobook dobrze oddaje ten klimat, sprawiając, że historia wciąga od pierwszych minut. 🎙️Klara Małgorzata świetnie poradziła sobie z interpretacją. Jej głos jest przyjemny w odbiorze, a sposób, w jaki oddaje emocje bohaterów, pasuje do klimatu powieści. Ale czy może być inaczej? Nie w przypadku tak dobrze wykreowanych bohaterów i zastosowanych proporcji między humorem, a wątkami refleksyjnymi? 💬Jeśli szukasz audiobooka, który poprawi Ci humor i pozwoli oderwać się od codzienności, ta historia będzie strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdzi się zarówno na relaksujący wieczór, jak i w podróży. Polecam 😊
kdmybooknow Dziuba - awatar kdmybooknow Dziuba
oceniła na71 rok temu
Świąteczny tatuaż Magdalena Jachnik
Świąteczny tatuaż
Magdalena Jachnik Paula Ciulak
Nie mogę uwierzyć, że w tak szybkim tempie przeczytałam książkę autorstwa Magdaleny Jachnik i Pauli Ciulak pod tytułem „Świąteczny tatuaż”. Głównymi bohaterami tej cudownej powieści są Amber oraz Colden. Gdzie poznają się postacie pierwszoplanowe? Jaka tajemnica wyjdzie na jaw, kiedy Amber przyjedzie do rodzinnego domu? Kim jest narzeczony jej siostry, Alison? Czy Colden poradzi sobie z własnymi uczuciami do Amber w trakcie świąt u rodziców dziewczyny? Jak bardzo zdezorientowani będą zarówno różowowłosa śnieżynka, jak i mikołaj? Czy oboje zrozumieją swoje uczucia? Jak długo będą udawać niechęć do siebie podczas świąt? Dlaczego mężczyzna jest tak zazdrosny o siostrę swojej narzeczonej? Czy Colden będzie potrafił zdecydować, kogo wybiera – Alison czy Amber? Czy Amber wybaczy mężczyźnie ucieczkę z rodzinnego domu bez słowa wyjaśnienia? Czy Alison pogodzi się z zerwanymi zaręczynami? Czy śnieżynka i mikołaj będą razem? Nie mogę uwierzyć, że tak szybko przeczytałam „Świąteczny tatuaż” – lektura, z przerwą na sen, zajęła mi zaledwie jeden dzień, co bardzo mnie cieszy. Autorki napisały tę powieść bardzo lekkim i przyjemnym językiem, dzięki któremu nie można było oderwać się od treści. Czytało się ją z zapartym tchem i naprawdę nie mogłam się doczekać, aż poznam zakończenie. Trochę żałuję, że nie ma drugiego tomu tej opowieści, bo jestem bardzo ciekawa dalszych losów Amber i Coldena. Z całego serca zachęcam, byście zapoznali się z tą cudowną książką!
Weronika Walasek - awatar Weronika Walasek

Cytaty z książki Świąteczna magia miłości

Dodaj cytat z książki Świąteczna magia miłości