Najnowsze artykuły

- The Modern Gentleman
- 2024-02-14
- 2024-02-14
- 2020-06-06
Wes to prawdziwy współczesny dżentelmen. Jako felietonista w poczytnym magazynie dla panów udziela czytelnikom rad w kwestii życia, mody i - przede wszystkim - związków.
Gdy poznaje piękną June Lacy, większość z jego wskazówek okazuje się bezużyteczna.
Wes musi zrewidować własne przekonania. Wikła się w intrygę, wskutek której może odnieść zawodowy sukces, ale także stracić miłość życia...
Kup Współczesny dżentelmen w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Współczesny dżentelmen
Świetny, lekki i zabawny romans. Wes, współczesny dżentelmen szuka dziewczyny, a odnajduje miłość życia... Niestety, dziewczyna ma swoje zasady i dżentelmen musi posłużyć się wyobraźnią, by zasłużyć... np. na numer telefonu ukochanej:) Jest jeszcze szef i jego zwariowane wymagania co do nowego projektu, w który odgórnie zostaje zaangażowana, nieświadoma tego, ukochana June.
Oceny książki Współczesny dżentelmen
162 użytkowników ma tytuł Współczesny dżentelmen na półkach głównych- Przeczytane 124
- 2024 18
- Legimi 6
- Audiobooki 4
- 2025 2
- Ebook 2

Meghan Quinn
When I was in high school I occasionally read books but was consumed by other teenage things so I didn't take the time to appreciate a good book on a cloudy day, wrapped up in a blanket on the couch. It wasn't until I received a Kindle for Christmas one year that my world completely flipped upside down. When looking for books I came across the Contemporary Romance genre and was sold and I haven't turned back since.
You can either find my head buried in my Kindle, listening to inspiring heart ripping music or typing away on the computer twisting and turning the lives of my characters while driving my readers crazy with anticipation.
I currently reside in beautiful Colorado Springs where the sun is always shining and there is a trail waiting to be hiked on every corner. I share a lovely and warm home with the love of my life and my five, four-legged children.

Opinie i dyskusje o książce Współczesny dżentelmen
Krótka, zabawna książka. To naprawdę niby proste czytadło, ale daję 7, ponieważ rozśmieszała mnie głosem Filipa Kosiora przez 5 godzin w dzień poprzedzający wigilię. I to był strzał w dychę. Polecam tym, którzy chcą się posmiać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, poprawna opowieść na długie wieczory. Szału nie ma!
Lekka, poprawna opowieść na długie wieczory. Szału nie ma!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekkie czytadło. Przewidywalna, ale miła odskocznia od kryminalnych zagadek :)
Lekkie czytadło. Przewidywalna, ale miła odskocznia od kryminalnych zagadek :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek książki wskazywał, że będzie zabawnie i tak rzeczywiście było. Dużo humoru słownego i sytuacyjnego gwarantuje dobrą zabawę, bo fabuła jest taka sobie. Facet, który w radiu prowadzi porady prawdziwego dżentelmena otrzymuje za zadanie poderwać dziewczynę. Jakimś sposobem pada na dziewczynę bez telefonu, która wyprowadza psa sąsiadki.- Musi wokół niej roztoczyć swój urok dżentelmenta, a kiedy już mu to się udaje, zakochując się po drodze, prawda wychodzi na jaw.
Początek książki wskazywał, że będzie zabawnie i tak rzeczywiście było. Dużo humoru słownego i sytuacyjnego gwarantuje dobrą zabawę, bo fabuła jest taka sobie. Facet, który w radiu prowadzi porady prawdziwego dżentelmena otrzymuje za zadanie poderwać dziewczynę. Jakimś sposobem pada na dziewczynę bez telefonu, która wyprowadza psa sąsiadki.- Musi wokół niej roztoczyć swój...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna, zabawna historia ;)
Przyjemna, zabawna historia ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak na historie ok 200 stron dobrze mi się czytało i naprawdę świetnie się przy niej ubawiłam. Lubię takie komedia romantyczne z dużą dawką humoru. A już dawno nie miałam okazje czytać coś, co powoduję że cały czas się śmieje i to prawie przy każdej stronie. Może nie jest to nowelka jakąś wow, ale polecam, jeśli chcemy dobrze bawić przez kilka chwil.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChoć rzadko sięgam po obyczajówki, to skusił mnie ciekawy opis tej powieści i nie żałuję. Uśmiałam się niesamowicie. Lekka i przyjemna opowieść, okraszona dużą dawką humoru, z fajnymi bohaterami, krótkim kryzysem i happy end'em. Czego chcieć więcej?🙃
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWes pisze felietony w pewnym magazynie dla panów. Doradza tam w sprawach związku, kobiet, życia i wszystkiego co z faceta na zrobić dżentelmena. Jest zadowolony ze swojego życia. Dopóki jego szef nie wpada na genialny pomysł. Wes ma zastosować swoje rady w praktyce i znaleźć sobie kobietę. To nie może się udać.
Choć wszystko idzie nie tak mężczyzna w końcu poznaje June Lacy. Jest jeden problem - z tą kobietą wszystkie jego rady się nie sprawdzają.
Autorka stworzyła historię, która rozbawiła mnie nie raz. Opowiedziana większości z jego perspektywy historia napisana w konwencji komedii romantycznej. Jest słodko, śmiesznie i uroczo. Nie ma większych dramatów ani życiowych przemyśleń za to jest para nietypowych bohaterów.
Bardzo podobają mi się mężczyźni napisani przez autorkę. To już mówiłam przy "Zjazdzie rodzinnym". Nie tworzy macho, nie próbuje nikogo na siłę utwardzać. W jej książkach mężczyźni też płaczą, czują się niepewni, słabi czy zagubieni. Taki obraz sprawia, że jeszcze bardziej wierzę w bohaterów i im kibicuję.
Sięgnęłam po tą książkę, bo bardzo lubię "Zjazd rodzinny" tej autorki. "Współczesny dżentelmen" okazał się jednak nie aż tak wspaniały, choć miło spędziłam z nim czas.
Jest to książka krótka, napisana lekkim stylem. Jeśli szukacie czegoś na jeden wieczór, co nie koniecznie zapadnie wam w pamięć na dłużej - będzie idealne.
Można też słuchać. Audiobooka czyta Filip Kosior i powiem wam, że to mój ulubiony głos. 🥰
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChoć wszystko idzie nie tak mężczyzna w końcu poznaje June...
Po „Współczesnego dżentelmena” sięgnęłam z czystą przyjemnością i ciekawością co autorka zaprezentowała w innej historii. Tak mocno byłam oczarowana „Zjazdem rodzinnym”, że nie mogłam pozostać obojętna na inne książki Meghan Quinn i nadal nie jestem 😉
Tym razem przenosimy się do Nowego Jorku, do agencji HYPE, w której pracuje przystojny Wes Woldorf – felietonista występujący pod pseudonimem tytułowego Współczesnego dżentelmena. Dziennikarz dostaje zadanie, aby napisać swego rodzaju poradnik, jak rozkochać w sobie kobietę. Los sprawia, że Wes przypadkiem poznaje June. Niesamowicie komiczne spotkanie przy psiej kupie sprawia, że Wes chce za wszelką cenę poznać bliżej dziewczynę, jednak z biegiem czasu priorytety w znajomości z June July się zmieniają, a Wes zaczyna zakochiwać się w swojej przypadkowo poznanej kobiecie.
Musicie przeczytać całą książkę, żeby przeżyć wszystkie perypetie Wes-a. Czytając dosłownie przeniosłam się z bohaterami na ulice Nowego Jorku, a każdą przygodę przeżywałam razem z nimi. Postać June totalnie skradła całe show. Niesamowicie zabawna, inteligentna i oryginalna osoba, która sprawia, że mamy ochotę ją poznać. Moc komicznych sytuacji powodowała, że czytając nie mogłam powstrzymać się od śmiechu, ale też współczułam Weso-owi jego kontuzji, których doznawał próbując zaimponować i zdobyć względy swojej wybranki.
Bardzo podobał mi się ma zabieg, który wykonała autorka oddając pod koniec głos June. Przez całą książkę narratorem powieści był Wes, który opisywał swoje przygody zwracając się wprost do czytelnika, dzięki temu mogłam nawiązać jeszcze większą wieź z bohaterem. Z June końcówka nabrała jeszcze większego tempa. Bohaterka mocno angażowała mnie jako czytelnika.
Styl pisania autorki jest genialny i po raz kolejny sięgając po jej dzieło zagwarantowałam sobie niesamowicie przyjemny wieczór. Mogłam się pośmiać, zadumać lekko nad tym jak nieprzewidywalne może być życie, ale także wzruszyć, do czego skłoniła mnie końcowa część „Współczesnego dżentelmena”.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem przenosimy się do Nowego Jorku, do agencji HYPE, w której pracuje przystojny Wes Woldorf – felietonista...
Dobrze się bawiłam, zabawna książka :)
Dobrze się bawiłam, zabawna książka :)