Mafijna księżniczka

- literatura obyczajowa, romans
- Mafijna księżniczka (tom 1)
- 2023-11-30
- 2023-11-30
Lara Collins zostaje kartą przetargową swojej rodziny. W zamian za wsparcie i pieniądze dla jej rodu ma poślubić przyjaciela ojca. Wepchnięta do brutalnego świata mafii podejmuje ryzykowną walkę o przyszłość.
Gabriel Callaghan przejmuje władzę po ojcu. W ostatnią noc beztroskiego życia postanawia zabawić się w modnym klubie. To właśnie tam poznaje zdeterminowaną dziewczynę, od której nie potrafi odwrócić wzroku.
Rodzina Collinsów i Callaghanów od lat toczy wojny o bogate tereny i wpływy. Co się wydarzy, gdy przywództwo uzyskają ich dzieci? Czy pomimo pamiętnej nocy poradzą sobie z emocjami i udowodnią, że są godnymi następcami swoich ojców? A co z owocem ich przygody? Lara ukrywa dziecko przed Gabrielem i przygotowuje się do poślubienia wieloletniego znajomego. Gabriel nie wybacza kłamstw, ale chęć zdobycia kobiety z klubu, a w końcu i własnego syna, skłania go do odbycia największej bitwy – z samym sobą.
Kup Mafijna księżniczka w ulubionej księgarni
Oceny książki Mafijna księżniczka
691 użytkowników ma tytuł Mafijna księżniczka na półkach głównych- Przeczytane 503
- 2024 25
- Legimi 20
- 2023 18
- Mafia 6
- 2025 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mafijna księżniczka
Świetni napisana :) bardzo szybko się czyta
Świetni napisana :) bardzo szybko się czyta
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka to dokładnie to, czego szukałam w romansie z mafią: napięcie, tajemnice, silne emocje i bohaterowie, których trudno nie pokochać (albo nie znienawidzić 😏).
Jeśli lubisz intensywne historie, dynamiczną akcję i romans, który chwyta za serce, „Mafijna księżniczka” zdecydowanie powinna trafić na Twoją listę! 🔥👑
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka świetnie buduje klimat – mroczny, zmysłowy, wciągający od pierwszych stron. Relacja między bohaterami jest pełna iskier, konfliktów i chemii, która aż „pali” podczas czytania.
Jeśli lubisz intensywne...
Ciekawa
Ciekawa
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAudiobook
Audiobook
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHm. Było okej. Słuchane w audiobooku z podziałem na role, to mogło zarzutować trochę na postacie.
Ulubiona postać: brak / Lara
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zachęciła mnie aby sięgać po kolejną część, ale książka była dobrym przejściem aby wyrwać się z poprzedniej lektury i wejść w kolejny gatunek
Ulubiona postać: brak / Lara
6/52
Dzień dobry 🐻
🗨️ Mnie to chyba coś zaczyna pobierać, dosłownie wszystkie mięśnie mnie bolą i nie mam siły. Nienawidzę chorować 😮💨.
🏵️Lara żyje od dziecka w świecie mafii, jednak jej ojciec bardzo skutecznie ją ukrywa przez to tylko nieliczni wiedzą o jej istnieniu. Kiedy dorosła ojciec chce wydać ją za mąż za swego przyjaciela, który niestety wiekowo jest dla niej za stary. Wtedy uknuła plan, dzięki któremu uniknie zamążpójścia. Jeden wypad do klubu, jeden nieznajomy, kłamstwo i wspólnie spędzona noc. Po tym wszystkim, nawet nie zdaje sobie z tego sprawy jak bardzo później skomplikuje jej to życie i być może odmieni na lepsze.
🌹Mafijny romans który pokochałam od pierwszych stron. Powiem wam że trochę inny niż te które do tej pory czytałam, ponieważ nie jest on aż w taki sposób brutalny jak co poniektóre z nich. Najbardziej urzekło mnie chyba to w jakiś sposób zachowuje się Gabriel. Dla obcych zimny i bez skrupułów, dla kobiety którą kocha czuły i kochany. Lara za to pokazała że potrafi postawić na swoim i będzie szła do celu po trupach.
🌹Szczerze, nie mogę się doczekać kiedy zabiorę się za tom drugi, bo jestem na prawdę ciekawa co się w nim dzieje.
🌹Oczywiście za możliwość przeczytania dziękuję @ksiazkowa_nutka ♥️
6/52
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDzień dobry 🐻
Niby mamy tu wątek mafijny, ale jest on zupełnie innych niż w większości książek tego typu. Nie ma w tej historii takiej brutalności, co mi się spodobało. Gabriel to takie słodkie stworzenie, że kocha się go już od pierwszych stron, a Lara, oj, ta dziewczyna pokazał się z mocnej strony i ten jej misterny plan, który uknuła, aby, tylko nie zostać żoną dużo starszego od siebie mężczyzny przez zaaranżowane małżeństwo. Polubiłam się z bohaterami, pomimo krętych dróg i odległego czasu nie potrafili o sobie zapomnieć i gdy las ponownie krzyżuje ich ścieżki on robi wszystko, aby przekonać ją do siebie, jednak Lara ze względu na swój mały sekret próbuje go unikać za wszelką cenę.
Czytałam ich historię z zapartym tchem, ponieważ byłam bardzo ciekawa, czy ta ich miłość wygra. Mamy tu dużo uniesień, dynamiczną akcję, która swoimi zwrotami potrafi zaskoczyć czytelnika i ta chemia między bohaterami… lubię to!
Według mnie warto było po nią sięgnąć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie była taka zła , ale główny bohater/ głowa rodziny nie był wiarygodny taki trochę flegmatyczny, za miękki jakby autorytetu mu brakowało. Drugi tom sobie darowałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka mi się bardzo podobała, chociaż przyznam że z mafii to moim zdaniem jest tylko tylu. Bardzo lubię mafijne powieści, ale tu zabrakło mi wszystkiego co jest związane z tym motywem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Mafijna księżniczka” to historia osadzona w brutalnym świecie mafijnych intryg, w którym główna bohaterka Lara, staje się pionkiem w grze swojej rodziny. Zmuszona do małżeństwa z przyjacielem ojca, zostaje uwikłana w ryzykowną walkę o swoją przyszłość. Z kolei Gabriel nowy przywódca mafijnego rodu, w ostatnią noc wolności poznaje Larę, co na zawsze zmienia ich losy.
Fabuła, choć obiecująca, ma swoje mankamenty. Największym problemem jest niedostatecznie rozwinięty początek – brakuje wprowadzenia w świat bohaterów i zarysowania ich motywacji.
Lara, choć przedstawiona jako zdeterminowana kobieta, wydaje się niedojrzała, a jej sposób myślenia nie do końca mnie przekonał. Gabriel, z kolei, nie emanuje aurą groźnego mafiosa – jest bardziej zagubiony i emocjonalny niż można by się spodziewać.
Na plus zasługuje jednak dynamiczna akcja, która utrzymuje czytelnika w napięciu do samego końca. Autorka umiejętnie buduje atmosferę mafijnego świata pełnego tajemnic i niebezpieczeństw, a zwroty akcji potrafią zaskoczyć. Warto również docenić próbę ukazania wewnętrznych konfliktów Gabriela, co dodaje mu nieco ludzkiego wymiaru i pozwala spojrzeć na niego z innej perspektywy.
Mimo wszystko, „Mafijna księżniczka” to interesująca propozycja dla fanów mafijnych romansów. Książka porusza ważne tematy lojalności, zdrady i walki o własne szczęście, choć wykonanie mogłoby być bardziej dopracowane 🧡
„Mafijna księżniczka” to historia osadzona w brutalnym świecie mafijnych intryg, w którym główna bohaterka Lara, staje się pionkiem w grze swojej rodziny. Zmuszona do małżeństwa z przyjacielem ojca, zostaje uwikłana w ryzykowną walkę o swoją przyszłość. Z kolei Gabriel nowy przywódca mafijnego rodu, w ostatnią noc wolności poznaje Larę, co na zawsze zmienia ich...