Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2020-03-12
- 2020-03-12
- angielski
Do you find yourself endlessly scrolling through social media or the news while your anxiety rises? Are you feeling frazzled after a long day of endless video calls?
In this timely book, professor Cal Newport shows us how to pair back digital distractions and live a more meaningful life with less technology.
By following a 'digital declutter' process, you'll learn to:
· Rethink your relationship with social media
· Prioritize 'high bandwidth' conversations over low quality text chains
· Rediscover the pleasures of the offline world
Take back control from your devices and find calm amongst the chaos with Digital Minimalism.
By following a 'digital declutter' process, you'll learn to:
· Rethink your relationship with social media
· Prioritize 'high bandwidth' conversations over low quality text chains
· Rediscover the pleasures of the offline world
Kup Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World
98 użytkowników ma tytuł Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World na półkach głównych- Chcę przeczytać 70
- 2025 2
- 2024 1
- 🧔 Nauki społeczne 1
- 🔬 Popularnonaukowe 1
- Non-fiction 1
- Libby 1
Cytaty z książki Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World
Dodaj cytat z książki Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Digital Minimalism: Choosing a Focused Life In a Noisy World
Autor przedstawia rzeczowe przykłady i sensowne argumenty wsparte praktycznymi poradami jak wyciszyć się w erze digitalizacji. Podoba mi się jak bardzo podkreślony jest aspekt WARTOŚCIOWEJ socjalizacji oraz tego jak powoli na jej drodze staje iluzoryczna warstwa w postaci ekranu. Otwiera oczy.
Mimo to, jeśli ktoś ma problemy na innej płaszczyźnie, a telefon to dla niego pewnego rodzaju ucieczka przed jego anxiety, wątpię, że tutaj znajdzie odpowiedzi.
W tej pozycji chodzi o nową perspektywę i rozsądne korzystanie z cudów XXI wieku. Chodzi o to żeby ujarzmić technologię i dostosować ją do naszych potrzeb a nie dać jej nad nami kontrolę. Trzeba trenować uważność i obecność, bo algorytmy, które za tym wszystkim stoją, mogą nas łatwo wciągnąć zanim to zauważymy.
“Simply put, humans are not wired to be constantly wired.”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo to, jeśli ktoś ma problemy na innej płaszczyźnie, a telefon to dla niego...