Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters

Okładka książki Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters autorstwa Abigail Shrier
Abigail Shrier Wydawnictwo: Regnery Publishing nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2020-06-30
2020-06-30
angielski
Until just a few years ago, gender dysphoria—severe discomfort in one’s biological sex—was vanishingly rare. It was typically found in less than .01 percent of the population, emerged in early childhood, and afflicted males almost exclusively.

But today whole groups of female friends in colleges, high schools, and even middle schools across the country are coming out as “transgender.” These are girls who had never experienced any discomfort in their biological sex until they heard a coming-out story from a speaker at a school assembly or discovered the internet community of trans “influencers.”

Unsuspecting parents are awakening to find their daughters in thrall to hip trans YouTube stars and “gender-affirming” educators and therapists who push life-changing interventions on young girls—including medically unnecessary double mastectomies and puberty blockers that can cause permanent infertility.

Kup Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters

Opinie i dyskusje o książce Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters

Trudno mi ocenić tę książkę. Z jednej strony są tam opisane rzeczy, z którymi jakoś się mogłam utożsamić czy zrozumieć (np. zinternalizowana mizoginia sprawiająca, że kwestionuje się przynależność do płci żeńskiej). Styl jest taki, że wydaje się bezstronna i rzetelna. Ale z drugiej książka ta stała się bronią w rękach osób szkodzących osobom transpłciowym, które i bez tego mają wystarczająco ciężko.

Ważny temat, ale miałem wrażenie, że autorka nie udźwignęła go technicznie i literacko. W rezultacie narracja wędrował od nużących detali po ogólniki. Warto sięgnąć, ale dużo bardziej polecam Bad Therapy tej samej autorki.

Bardzo ważna książka. Ponoć już wyszła po polsku, więc dobrze. Polscy rodzice powinni ją przeczytać, bo wszelkie zachodnie wariactwa przychodzą do nas z lekkim poślizgiem, zatem dobrze się na przygotować.

55 użytkowników ma tytuł Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters

Abigail Shrier
Abigail Shrier
Abigail Shrier is a frequent contributor to the Wall Street Journal. She holds an A.B. from Columbia College, where she received the Euretta J. Kellett Fellowship; a B.Phil. from the University of Oxford; and a J.D. from Yale Law School.

Cytaty z książki Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters

Dodaj cytat z książki Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters