Jeszcze raz pokochaj

Okładka książki Jeszcze raz pokochaj autora Aleksandra Muraszka, 9788328901971
Okładka książki Jeszcze raz pokochaj
Aleksandra Muraszka Wydawnictwo: BeYa Cykl: Jeszcze raz (Muraszka) (tom 3) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Jeszcze raz (Muraszka) (tom 3)
2024-03-05
2024-03-05
9788328901971

Kup Jeszcze raz pokochaj w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jeszcze raz pokochaj

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jeszcze raz pokochaj

Piękna historia dwojga młodych ludzi,ona zmaga się z atakami paniki,nie potrafi dogadać się ze swoją matką,postanawia zacząć od nowa w innym miejscu,on zajmuję się młodszym bratem,matka zostawiła ich jak byli dziećmi, cały ciężar i trud wychowania spada na niego z dnia na dzień. Do tego ojciec ma problemy z alkoholem. Historia smutna, wzruszająca,ale i z dobrymi momentami. Bardzo mi się podobała, miło przy niej spędziłam czas.

Ellie postanawia zrobić kolejny krok dla swojego zdrowia psychicznego i zaprasza ojca, aby opowiedzieć mu co w przeszłości spotkało ją ze strony matki. Jest to dobrą decyzją i chociaż część ciężary jaki nosi w sobie od dawna spada z jej barków. Dziewczyna jednak nieustannie próbuje nawiązać kontakt ze swoją przyjaciółką Aylą, zostawiając jej wiele SMS’ów i wiadomości głosowych. Niestety okazuje się to być bezskuteczną próbą kontaktu, dziewczyna po śmierci matki zapadła się pod ziemią.
To nie koniec problemów Ellie, pewnego dnia otrzymuje telefon od koleżanki matki, że wylądowała ona w szpitalu. Dziewczyna nie zastanawia się długo i postanawia wyjechać do Kansas, żeby odwiedzić matkę w szpitalu. W głębi duszy wierzy, że może coś zmienić się w ich ciężkiej relacji.
Kiedy Asher dowiaduje się o tym postanawia wyruszyć w podróż ze swoją dziewczyną do jej rodzinnego miasta. Wie, że zawiedzie Maxa, ale nie widzi innej możliwości. Sądzi, że chłopiec zostaje w dobrych rękach, bo przecież zajmą się nim rodzice. Asher jeszcze wtedy nie wie, że za tą decyzję będzie obwiniał się do końca życia.
Max cieszy się, że w końcu zaczął spędzać czas z ojcem. Dodatkowo poznał matkę , którą od dziecka uważał za zmarłą. Życie chłopca na nowo nabrało barw. Lecz wszystko co piękne przecież nie trwa wiecznie. Młodszy z braci ma pewne tajemnice z ojcem. W pewnym momencie Max zaczyna podejrzewać czym są ich tajemnice oraz, że są one złe. Kiedy chłopiec podejmuje decyzji o złamaniu obietnicy, którą ma z ojcem okazuje się być za późno. Teraz chłopiec będzie musiał się mierzyć z nowymi problemami, zbyt dużymi na tak małe dziecko.
Czy Ellie uda się naprawić relację z matka? Jak przebiegnie ich wizyta w Kansas? Jaką tajemnicę Max chciał zdradzić? Co spotka braci z czym będą musieli się mierzyć? Czy Ayla da jakiś zna życia? Z jakimi problemami spotkają się tym razem nasi bohaterowie?
To ostania część trylogii, której bohaterowie zostaną w moje pamięci na bardzo długi czas.
Książka jak i cała trylogia wielokrotnie mnie wzruszyła. Tematy, które są w niej poruszane są ciężkie, a zarazem tak bliskie wielu z nas... Ola wie jak poruszyć serce czytelnika. Wie jak przekazać prawdziwe wartości i wie jak trudne potrafi być życie.
Tym razem historię opowiada nam tak jak w części drugiej trzech bohaterów. Ich skład jednak się różni. Jak w poprzednich częściach spotykamy się z perspektywą Ellie i Ashera, nowością jednak jest perspektywa mojego ulubieńca Maxa, słodkiego, ale z charakterkiem młodszego brata Ashera.

Nie wiem co teraz ze sobą zrobić...

Nie wiem co teraz ze sobą zrobić...

246 użytkowników ma tytuł Jeszcze raz pokochaj na półkach głównych
47 użytkowników ma tytuł Jeszcze raz pokochaj na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jeszcze raz pokochaj

Aleksandra Muraszka
Aleksandra Muraszka
Aleksandra Muraszka, w internecie znana również jako _sunsola, tworzy komfortowe powieści, przy których wylejecie morze łez, ale również odetchniecie od życia codziennego. Niepoprawna romantyczka, lubiąca karmelowe latte i powracanie wciąż do tego samego filmu, minimum raz w miesiącu (tak, zgadliście, chodzi o Zmierzch). Kobieta huragan, której wszędzie pełno. Pisze książki, w których najważniejsze są emocje i miłość wszelkiego rodzaju.

Cytaty z książki Jeszcze raz pokochaj