Tamta dziewczyna

Okładka książki Tamta dziewczyna autora Magdalena Kołosowska, 9788367639330
Okładka książki Tamta dziewczyna
Magdalena Kołosowska Wydawnictwo: Replika Cykl: Rodzinne sekrety (Kołosowska) (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Rodzinne sekrety (Kołosowska) (tom 1)
2023-03-07
2023-03-07

Kup Tamta dziewczyna w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tamta dziewczyna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tamta dziewczyna

Recenzja: „Tamta dziewczyna. Rodzinne sekrety” – Magdalena Kołosowska

„Tamta dziewczyna. Rodzinne sekrety” to książka, która od pierwszych stron wciągnęła mnie w świat pełen emocji, niedopowiedzeń i tajemnic, które ciągną się przez pokolenia.

Magdalena Kołosowska stworzyła historię, w której przeszłość splata się z teraźniejszością w sposób tak naturalny, że chwilami trudno odróżnić, co naprawdę minęło, a co wciąż trwa gdzieś pod powierzchnią wspomnień.

To opowieść o kobietach silnych, choć poranionych, o rodzinie, w której miłość i milczenie potrafią być równie niebezpieczne. Każda z bohaterek nosi w sobie coś, co chciałaby ukryć, a jednocześnie coś, co domaga się prawdy. To właśnie te emocjonalne niuanse sprawiają, że trudno odłożyć książkę, bo z każdą kolejną stroną czułam coraz większą potrzebę zrozumienia, co tak naprawdę wydarzyło się w przeszłości i dlaczego to wciąż wpływa na teraźniejszość.

Autorka pięknie pokazuje, jak sekrety potrafią kształtować całe życie jak mogą nas chronić, ale też niszczyć. Podobało mi się, że to nie jest historia czarno-biała. Postacie są pełne sprzeczności raz współczujemy im, raz się na nie złościmy, ale cały czas jesteśmy z nimi. Czułam ich ból, żal i niepokój, jakbym sama była częścią tej rodziny.

Magdalena Kołosowska ma wyjątkowy styl pisania lekki, a zarazem głęboki. Potrafi sprawić, że nawet zwykła rozmowa między bohaterkami brzmi jak wyznanie, a opis miejsc tchnie czymś ulotnym i prawdziwym. W tle tej historii słychać cichy, ale uporczywy głos przeszłości, który przypomina, że nic nie znika bez śladu.

„Tamta dziewczyna. Rodzinne sekrety” to nie tylko książka o rodzinnych tajemnicach. To też opowieść o przebaczeniu, o odwadze, by spojrzeć prawdzie w oczy, i o tym, jak trudno czasem uwolnić się od dawnych ran. To historia, która zostaje w głowie, ale przede wszystkim w sercu.

Zastanawiam się, ilu z nas nosi w sobie własne „rodzinne sekrety”, o których się nie mówi, ale które wciąż mają nad nami władzę. Czy lepiej czasem zostawić przeszłość w spokoju, czy raczej wyrzucić ją na światło dzienne, niezależnie od konsekwencji?
📖✨

#TamtaDziewczyna #RodzinneSekrety #MagdalenaKołosowska #książka #recenzja #czytam #literaturapolska #emocje #tajemnice #rodzina #czytaniejestfajne #booklover #czytelniczka #bookstagram #polskiautorka

Recenzja: „Tamta dziewczyna. Rodzinne sekrety” – Magdalena Kołosowska

Powieść dobrze i szybko się czyta. Historia mnie wciągnęła i czytałam z myślą jak potoczą się dalsze losy bohaterów. Dlatego też z niecierpliwością sięgnę po kolejny tom.

Fajna historia. Z niecierpliwością czekam na kolejną część. Lekko się czyta i można wczuć się w losy bohaterów.

118 użytkowników ma tytuł Tamta dziewczyna na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Tamta dziewczyna na półkach dodatkowych

Okładka książki Płatki pąsowych róż Ewa Formella, Renata L. Górska, Katarzyna Grabowska, Magdalena Kołosowska, Grażyna Mączkowska, Katarzyna Maludy, Agata Suchocka, Edyta Świętek, Joanna Sykat

Cytaty z książki Tamta dziewczyna

Dodaj cytat z książki Tamta dziewczyna