Liga Sprawiedliwości: Końce i początki

Okładka książki Liga Sprawiedliwości: Końce i początki autora J. M. DeMatteis, Keith Giffen, Kevin Maguire, Luke McDonnell, 9788328235205
Okładka książki Liga Sprawiedliwości: Końce i początki
Keith GiffenJ. M. DeMatteis Wydawnictwo: Hachette Polska Cykl: Międzynarodowa Liga Sprawiedliwości (tom 1) Seria: Wielka Kolekcja Komiksów DC. Bohaterowie i Złoczyńcy komiksy
komiksy
Międzynarodowa Liga Sprawiedliwości (tom 1)
Wielka Kolekcja Komiksów DC. Bohaterowie i Złoczyńcy
Justice League of America: Endings & Beginnings
2023-02-01
2023-02-01
Robert P. Lipski

Kup Liga Sprawiedliwości: Końce i początki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Liga Sprawiedliwości: Końce i początki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Liga Sprawiedliwości: Końce i początki

DeMatteis, Giffen i Maguire stworzyli całkiem fajne komiksy kończące Amerykańską Ligę Sprawiedliwości i rozpoczynające Międzynarodową Ligę Sprawiedliwości. Mimo uczestnictwa wielu superbohaterów nie było przesytu. Nawet Batman pokazał, że umie współpracować i co ciekawe miał momenty z poczuciem humoru, co u tej postaci jest wręcz niespotykane. Denerwujący był Guy Gardner jako Green Lantern, który wręcz rozwalał Ligę od środka, ale w pewnym momencie zmienił się nie do poznania. W tomie nie było wyjaśnienia tej zmiany. Całkiem przyjemnie się to czytało i oglądało.

Fabuła to typowa suoerbohaterska nawalanka, ale ratują ją burzliwe relacje członków drużyny, które ciekawie się śledzi.
Jeśli chodzi o bonusowy zeszyt o Blue Beetle'u, to jest to prosta historyjka, o której szybko się zapomina.

Co się stanie, gdy najsilniejsze postaci na planecie (i wszechświecie) zamkniesz w jednym budynku i każesz zbudować organizację chroniącą ludzkość? Właśnie, konflikty ego to pierwsze, co przychodzi na myśl. Tu ten wątek przedstawiony jest wiarygodnie, a i proces rekrutacji do nowej Ligi Sprawiedliwości bardzo mi się spodobał. Spośród postaci najcieplejsze wrażenie pozostawił po sobie kluskowaty Kapitan Marvel (znany dziś jako Shazzam),u którego niekwestionowana potęga fizyczna wiecznie ściera się z nastoletnim umysłem.

98 użytkowników ma tytuł Liga Sprawiedliwości: Końce i początki na półkach głównych
62 użytkowników ma tytuł Liga Sprawiedliwości: Końce i początki na półkach dodatkowych

Okładka książki Annihilation Modern Era Epic Collection. Conquest Prelude Dan Abnett, Sean Chen, Brian Denham, Keith Giffen, Timothy Green II, Andy Lanning, Mike Lilly, Christos N. Gage, Mike Perkins
Okładka książki Annihilation Modern Era Epic Collection. Annihilation Day Dan Abnett, Renato Arlem, Mitch Breitweiser, Keith Giffen, Javier Grillo-Marxuach, Scott Kolins, Andy Lanning, Ariel Olivetti, Gregory Titus, Kev Walker
Okładka książki Annihilation Modern Era Epic Collection. Desperate Measures Giuseppe Camuncoli, Simon Furman, Keith Giffen, Scott Kolins, Jorge Lucas, Mike McKone, Stuart Moore, Christos N. Gage, Andrea di Vito
Okładka książki Lobo Big Fraggin Compendium Book One Simon Bisley, Keith Giffen, Alan Grant, Val Semeiks, praca zbiorowa
Okładka książki Legenda Aquamana Robert Loren Fleming, Keith Giffen, Curt Swan
Legenda Aquamana Robert Loren Fleming, Keith Giffen, Curt Swan
Okładka książki Legion Superbohaterów: Wielka ciemność Keith Giffen, Paul Levitz, Curt Swan
Legion Superbohaterów: Wielka ciemność Keith Giffen, Paul Levitz, Curt Swan
Okładka książki Legion Superbohaterów: Nadciągająca Ciemność Pat Broderick, Keith Giffen, Paul Levitz

Okładka książki Superman na wszystkie pory roku Jeph Loeb, Tim Sale
Superman na wszystkie pory roku Jeph Loeb, Tim Sale
Okładka książki Ród X / Potęgi X Jonathan Hickman, Pepe Larraz, R.B. Silva
Ród X / Potęgi X Jonathan Hickman, Pepe Larraz, R.B. Silva
Okładka książki Batman/Huntress: Żądza krwi Rick Burchett, Bob Layton, Paul Levitz, Greg Rucka, Joe Staton
Okładka książki Nowi Nastoletni Tytani: Kontrakt Judasza Bob Haney, George Pérez, Bruno Premiani, Marv Wolfman
Okładka książki Batman: Zjawy z przeszłości Steve Englehart, Bill Finger, Bob Kane, Dennis O'Neil, Jerry Robinson, Marshall Rogers, Bob Rozakis, Len Wein
Okładka książki Aquaman: Utonięcie Dan Abnett, Philippe Briones, Scot Eaton, Andrew Hennessy, Brad Walker
Okładka książki Wonder Woman: Raj Utracony J. M. DeMatteis, Phil Jimenez, Joe Kelly, George Pérez, Pamela Rambo

Cytaty z książki Liga Sprawiedliwości: Końce i początki

Dodaj cytat z książki Liga Sprawiedliwości: Końce i początki