Vincent

Okładka książki Vincent autora Kinga Litkowiec, 9788396581044
Okładka książki Vincent
Kinga Litkowiec Wydawnictwo: Black Rose Cykl: Blakemore Family (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Blakemore Family (tom 2)
2023-02-17
2023-02-17

Kup Vincent w ulubionej księgarnii

Oceny książki Vincent

OPINIE i DYSKUSJE o książce Vincent

Zdecydowanie fajniejsza niż pierwsza. Przede wszystkim nie było nieprzyjemnych scen, ktore sprawiały, że nie chciało się ich czytać.

Zaskoczyło mnie wykreowana postać Vincenta - głównego bohatera. Po pierwszej części wydawało się, że to bezwzględny typ, który dąży do władzy. Jednak po tej części zyskał w moich oczach i okazał się zupełnie innym człowiekiem. Owszem, zmieniła jego podejście do życia kobieta, jednak mimo tego pokazała, że on " ma serce" i nie jest do końca taki bezduszny.

Historia ta ukazała też, że rodzeństwo, w chwili niebezpieczeństwa, potrafi się zjednoczyć i pokazać że w nich jest największą siła. Jestem bardzo ciekawa jak dalej potoczą się ich losy i czy uda im się "uwolnić od władzy" bezwzględnego i nieprzewidywalnego ojca.

🖤”𝐕𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭” 𝐊𝐢𝐧𝐠𝐚 𝐋𝐢𝐭𝐤𝐨𝐰𝐢𝐞𝐜

[współpraca reklamowa]
Recenzja:
Nie mogłam się doczekać, aż przeczytam ten tom i poznam losy najstarszego z braci i tym razem również się nie zawiodłam. Autorka świetnie oddaje klimat i emocje w tej historii, które towarzyszyły mi od początku i przeżywałam wszystko wraz z bohaterami. Vincent to najstarszy z braci, przygotowywany do przejęcia władzy. Różni się od reszty rodzeństwa. Ma swoje zasady i wszystko idealnie zaplanowane, jednak na jego drodze pojawia się Maddy - dziewczyna, która utkwiła mu w pamięci, którą poznał lata temu, a teraz kiedy się zbliżą do siebie, a wygaszone uczucia odżyją, sprawy zaczną się komplikować. Ich relacja nie jest usłana rożnami, na ich drodze do szczęścia stanie mnóstwo przeszkód, ale czy razem stawią im czoła i uda im się to przezwyciężyć? Nie brakuje tutaj momentów, które trzymają w napięciu i sprawiają, że książkę chce się czytać, aby poznać zakończenie. Jeśli lubicie mafijny klimat, to zdecydowanie polecam tę serię!

🖤”𝐕𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭” 𝐊𝐢𝐧𝐠𝐚 𝐋𝐢𝐭𝐤𝐨𝐰𝐢𝐞𝐜

[współpraca reklamowa]
Recenzja:

To będzie chyba moja ulubiona część. Tak jak w pierwszej części znienawidziłam Vina tak w tej go pokochałam. Co potrafi zrobić miłość z ludźmi? A no bardzo wiele. Nasz bohater pnie się coraz wyżej by zostać kiedyś szefem rodzinnej mafii, nie zauważa, że ojciec nim kieruje, że ojciec sprawił, że został sam bez reszty rodzeństwa. I tu pojawia się ona, robi podstęp by go zdobyć, a przecież ma narzeczona. W końcu Vin dzięki prawdziwej miłości zaczyna dostrzegać to co mu umykało. Ogromnie mi się podoba zakończenie, odcięcie od wszystkiego, a tak bardzo chciało się być głową rodziny.

493 użytkowników ma tytuł Vincent na półkach głównych
68 użytkowników ma tytuł Vincent na półkach dodatkowych

Okładka książki Cztery łapki Julia Brylewska, Ewelina Dobosz, Dagmara Jakubczak, Katarzyna Kasmat-Łyskaniuk, Anna Langner, Kinga Litkowiec, Monika Skabara, Paulina Zalecka
Kinga Litkowiec
Kinga Litkowiec
Kinga Litkowiec – polska autorka z Lubelszczyzny, urodzona 23.12.1994 roku. Spełniona mama i żona, zakochana w książkach i muzyce. Zaczęła pisać w marcu 2019 roku, co szybko przerodziło się w jej największą pasję. Hobbistycznie prowadzi profil lifestylowy na Instagramie – rhythm_of_my_life_, dzięki któremu odkryła swoją miłość do książek. Uwielbia niebanalne i odważne historie, wyróżniające się na tle innych.

Cytaty z książki Vincent

Kinga Litkowiec Vincent Zobacz więcej