- literatura obyczajowa, romans
- Blakemore Family (tom 2)
- 2023-02-17
- 2023-02-17
Vincent Blakemore miał jeden cel - przejąć władzę. Nic i nikt nie liczy się bardziej. To, co dla reszty rodzeństwa wydawało się właściwe, dla niego było marnowaniem potencjału.
Jednak każdy ma słaby punkt.
W przypadku Vincenta to Maddy Cloud, kobieta, która zauroczyła go przed laty. A teraz, kiedy spotykają się po raz kolejny, całe jego zaplanowane życie wywraca się do góry nogami...
Pozostaje jeszcze pewien mały problem. Narzeczona Vincenta. Gwarancja niezachwianych interesów rodziny.
Ojciec Vincenta nie jest zadowolony, gdy odkrywa, że jego syn zmienił priorytety i objęcie władzy nie jest już na pierwszym miejscu. Mężczyzna gotów jest posunąć się do wszystkiego. Nie wie tylko, że jego syn również.
Czy zakazane uczucie ma szanse przetrwać?
Do jakich rzeczy zdolni są ci, którzy pragną osiągnąć cel?
Kup Vincent w ulubionej księgarni
- 2024 4
- Przeczytane w 2023 3
- Od wydawnictwa 3
Cytaty z książki Vincent
Ten facet nie wiedział nawet, że powiedział coś śmiesznego. Przypominał trochę kogoś z innej epoki. Wybudzonego po kilkuset latach wampira, ...
RozwińWiedziałem, że znajdowałem się w odpowiednim miejscu. I pomyśleć, że jeszcze kilka tygodni temu patrzyłbym na to zupełnie inaczej.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Vincent
Zdecydowanie fajniejsza niż pierwsza. Przede wszystkim nie było nieprzyjemnych scen, ktore sprawiały, że nie chciało się ich czytać.
Zaskoczyło mnie wykreowana postać Vincenta - głównego bohatera. Po pierwszej części wydawało się, że to bezwzględny typ, który dąży do władzy. Jednak po tej części zyskał w moich oczach i okazał się zupełnie innym człowiekiem. Owszem, zmieniła jego podejście do życia kobieta, jednak mimo tego pokazała, że on " ma serce" i nie jest do końca taki bezduszny.
Historia ta ukazała też, że rodzeństwo, w chwili niebezpieczeństwa, potrafi się zjednoczyć i pokazać że w nich jest największą siła. Jestem bardzo ciekawa jak dalej potoczą się ich losy i czy uda im się "uwolnić od władzy" bezwzględnego i nieprzewidywalnego ojca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaskoczyło mnie wykreowana postać Vincenta - głównego bohatera. Po pierwszej części wydawało się, że to bezwzględny typ, który dąży do władzy. Jednak po tej części zyskał w moich oczach i okazał się zupełnie innym człowiekiem. Owszem,...
🖤”𝐕𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭” 𝐊𝐢𝐧𝐠𝐚 𝐋𝐢𝐭𝐤𝐨𝐰𝐢𝐞𝐜
[współpraca reklamowa]
Recenzja:
Nie mogłam się doczekać, aż przeczytam ten tom i poznam losy najstarszego z braci i tym razem również się nie zawiodłam. Autorka świetnie oddaje klimat i emocje w tej historii, które towarzyszyły mi od początku i przeżywałam wszystko wraz z bohaterami. Vincent to najstarszy z braci, przygotowywany do przejęcia władzy. Różni się od reszty rodzeństwa. Ma swoje zasady i wszystko idealnie zaplanowane, jednak na jego drodze pojawia się Maddy - dziewczyna, która utkwiła mu w pamięci, którą poznał lata temu, a teraz kiedy się zbliżą do siebie, a wygaszone uczucia odżyją, sprawy zaczną się komplikować. Ich relacja nie jest usłana rożnami, na ich drodze do szczęścia stanie mnóstwo przeszkód, ale czy razem stawią im czoła i uda im się to przezwyciężyć? Nie brakuje tutaj momentów, które trzymają w napięciu i sprawiają, że książkę chce się czytać, aby poznać zakończenie. Jeśli lubicie mafijny klimat, to zdecydowanie polecam tę serię!
🖤”𝐕𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭” 𝐊𝐢𝐧𝐠𝐚 𝐋𝐢𝐭𝐤𝐨𝐰𝐢𝐞𝐜
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to[współpraca reklamowa]
Recenzja:
To będzie chyba moja ulubiona część. Tak jak w pierwszej części znienawidziłam Vina tak w tej go pokochałam. Co potrafi zrobić miłość z ludźmi? A no bardzo wiele. Nasz bohater pnie się coraz wyżej by zostać kiedyś szefem rodzinnej mafii, nie zauważa, że ojciec nim kieruje, że ojciec sprawił, że został sam bez reszty rodzeństwa. I tu pojawia się ona, robi podstęp by go zdobyć, a przecież ma narzeczona. W końcu Vin dzięki prawdziwej miłości zaczyna dostrzegać to co mu umykało. Ogromnie mi się podoba zakończenie, odcięcie od wszystkiego, a tak bardzo chciało się być głową rodziny.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa początku, bardzo nie lubiłam Vincenta. Jednak poprawił się 😄
Na początku, bardzo nie lubiłam Vincenta. Jednak poprawił się 😄
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo fajna część, widać przemianę zachodząca w bohaterach, ale czy porywająca? Nie. Ciekawa? Momentami. Ogólnie, gdyby nie była częścią całości, nie poleciłabym jej. Jednakże, aby poznać zakończenie, trzeba po nią sięgnąć. I po kolejna także...
Najstarszy z braci, prawa ręka ojca i równocześnie jego następca, także w pewnym sensie wróg pozostałych braci.
Maddy zostaje podstawiona jako przynęta, żeby odciągnąć Vincenta od ojca.
Dawne uczucie tej dwójki ma szansę na odrodzenie, jednak nie będzie to takie proste. Vincent ma zobowiązania, a Maddy nie chce działać przeciwko niemu.
Romans z wątkiem mafijnym, rodzinne problemy, spiski, intrygi i konspiracje. Świetna lektura.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMaddy zostaje podstawiona jako przynęta, żeby odciągnąć Vincenta od ojca.
Romans z wątkiem mafijnym, rodzinne...
Druga część serii o rodzinie Blakemore. Poznajemy Vincenta najstarszego z rodzeństwa i szaloną Maddy, która zawraca mu w głowie. Vin staje przed trudnymi wyborami. Presja wywierana przez bezwzględnego ojca i lojalność wobec rodzeństwa, co wybierze mężczyzna? Historia toczy się w mafijnym świecie, porachunki gangsterskie mocno mieszają w rodzinie. Kolejna książka autorki, która wciąga, jest nieodkładalna, a zakończenie to prawdziwy wybuch emocji. Nie tylko tych mrocznych. Czytelnik kolejny raz przekonuje się, że miłość potrafi przezwyciężyć wszystko. Polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toVincent jako najstarszy z braci, od lat przygotowywany jest do przejęcia władzy. Wszystko jest zaplanowane, jednak ponowne spotkanie z Maddy Cloud-dziewczyną, która oczarowała go przed laty, wywróci jego życie do góry nogami. Dawne uczucia odżyją, kobieta pokaże mu inne życie, jakiego dotąd nie znał.
Ojciec nie będzie zadowolony, iż traci nad synem kontrolę.
Miłość poważnie namiesza, wszelkie plany legły w gruzach. Co w takim razie z narzeczoną Vincenta? - ten ślub miał być gwarancją udanych interesów!
" Wcale nie byłem zadowolony z miejsca, w którym byłem, choć starałem się, by z boku tak to właśnie wyglądało"
"Maddy otworzyła mi oczy i pokazała, że istotniejsze jest życie w zgodzie z samym sobą".
"Wciąż pozostawałem więźniem, który jedynie wyrwał się na kilka dni przepustki".
"Całe życie spędziłem na kształtowaniu siebie na kogoś, kim nie byłem".
Przyznam, że nie polubiłam Vincenta w pierwszym tomie, byłam zła na niego, za to jak traktuje braci- z wyższością, jak by wyczuwał w nich rywali. Był zimy, wpatrzony w ojca.
W tym tomie dał się poznać z innej strony, rozumiem, że to ojciec i jego oczekiwania, kształtowały go na takiego drania. Mężczyzna pod wpływem Maddy przechodzi ogromną przemianę, jak na mój gust za dużą i za szybko. A może właśnie to przez to, mylne pierwsze wrażenie, jakie zrobił na mnie.
Ogromnie podobało mi się jak rodzeństwo, mimo że nie wszyscy się lubią, to jednak jednoczą siły we wspólnej sprawie i to jest piękne.
Walka o prawo do szczęścia i miłości. Czy w świecie mafii jest miejsce na uczucie?
Jestem romantyczną duszą, wierzę, że miłość ma moc wielką i powinna być świętością. Ale jednak żal mi też Nory-narzeczonej Vincenta. Wiem, że to ma być aranżowane małżeństwo, nie ma mowy tu o miłości, jednak wyobrażam sobie, co czuje...
Uwielbiam tę serię! Już po przeczytaniu pierwszego tomu pt."Jacob" wiedziałam, że historia rodu Blakemore to będzie fascynująca przygoda, dostarczy mi mnóstwa emocji.
Autorka ma niesamowicie lekkie pióro, jej powieści wciągają niesamowicie. Ten tom już od pierwszych stron mnie zaskoczył, pokazał bezwzględny świat mafii.
a uwagę zasługuje cudowne wydanie tej serii-książki mają pierwsze strony rozdziałów czarne, opatrzone też grafiką. Okładki i grzbiety są czarne, więc cała kolekcja będzie na regale wyglądać niesamowicie.
Czekam na więcej!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOjciec nie będzie zadowolony, iż traci nad synem kontrolę.
Miłość...
Blakemore Family
Tom 2
Vincent chce przejąć władzę i nie zamierza się nikim ani niczym przejmować. Czy mu się to uda? 🤔 Mężczyzna ma też narzeczoną, która jest gwarancją niezachwianych interesów w rodzinie. Czy dojdzie do ślubu? 🤔
Maddy Cloud jest kobietą, która bardzo zauroczyła Vincenta lata temu. Czy to uczucie nadal w nim jest? 🤔
Po latach ta para spotyka się i jego całe życie, które miał zaplanowane wywraca się do góry nogami. Dlaczego się tak dzieje? 🤔 Czy jest możliwe, że stara miłość nie rdzewieje? 🤔
Vincenta ojciec bardzo nie jest zadowolony tym, że jego syn zmienił priorytety i objęcie władzy przestało być na pierwszym miejscu, a nie powinno. Dlaczego jego ojciec jest taki zły na niego? 🤔 Dlaczego mężczyzna zmienił priorytety tak nagle? 🤔
Każdy z mężczyzn jest gotów posunąć się do wszystkiego, żeby postawić na swoim. Który z nim wygra? 🤔 🤣
Hmm i co ja Wam mogę powiedzieć tylko to, że książka była fantastyczna. Ten Pan na okładce przykuwa wzrok. Pióro autorki jest lekkie, przez co książkę czyta szybko, z każdą stroną cała historia wciąga coraz bardziej.
Z niecierpliwością czekam, na kolejne tomy z tej serii 🙂.
Polecam Wam ogromnie tę pozycję, jak i inne książki autorki.
Gratuluję autorce i życzę dalszych sukcesów 📚 ❤️.
Bardzo dziękuję wydawnictwu za egzemplarz ❤️.
Współpraca reklamowa, barterowa 🙂.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBlakemore Family
Tom 2
Po latach ta para spotyka się...
Recenzja booktour
Czy Wy też uważacie, że ryzyko ma sens? A może idziecie z duchem czasu?
Vincent Blakemore ma od dawna postawiony cel. Cel, który wybrał mu ojciec. Przejąć po nim władzę i połączyć rodziny. Jednakże jest ktoś, kto zaburzy w nim spokój i jego zimną krew. Ktoś, kto pokaże mu jak żyć, ale czy ojciec jest gotowy na to? I co na to Vincent? Tego musicie się sami dowiedzieć.
Drugi tom tym razem o Vincencie. O człowieku, który na samym początku ufał bezgranicznie ojcu, który zgadzał się na wszystko. Jego serce było tak zimne, że miałam wrażenie, że mnie samą zamrozi. Jednakże punkt zwrotny nastąpił, gdy jego szalona siostra zaprosiła jego dawną miłość. Maddy. To co się działo po tym spotkaniu przyprawiało mnie o zawał serca, o przyspieszony oddech i zaciskanie pięści. Z drugiej strony miałam ochotę zabić starego Blakemore. Normalnie nóż mi się w kieszeni otwierał. Stary pierdziel. A Vincent zaskakiwał mnie i rozpalał moje zmysły. Może nie aż tak jak Jacob, ale też miał to coś. A koniec całkowicie mnie rozbroił i żałowałam, że aż tak mało:( Seria o rodzinie Blakemore pokazuje, że każdy członek rodziny jest zupełnie inny, ale jeśli przyjdzie co do czego to potrafią stanąć na wysokości zadania i wzajemnie się chronić. Czekam na więcej, a wam po
Recenzja booktour
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to[…]W końcu zrozumiałam, że życie polega właśnie na ryzyku. Nie można wegetować, czekając na smierć, bo w takim układzie życie traci sens[…]
Czy Wy też uważacie, że ryzyko ma sens? A może idziecie z duchem czasu?
Ta druga część sagi Pani Litkowiec, powiem szczerze - trochę mnie znudziła. Najstarszy z braci, wiernie trwający u boku ojca i nawet w pewnym momencie również zakochany po uszy - ani nie wzbudził mojej sympatii ani większego zaciekawienia. A jego ekspresowa przemiana pod wpływem miłości jest jeszcze bardziej zaskakująca i jeszcze bardziej nierzeczywista niż Jacoba z pierwszej części. Akcja książki jest moim zdaniem trochę za szybka i przeładowana dziwnymi zwrotami, które czasami ma się wrażenie, że kompletnie do siebie nie pasują i stwarza to wrażenie pewnej po prostu sztuczności, takiego pisania trochę na siłę.
Jedyną ciekawą postacią w tej części jest Maddy Cloud, która w pewnym sensie ratuje całą książkę i chociażby dla niej samej chce się poznać zakończenie tej historii. Trochę szkoda, że Maddy trafiła akurat na Vincenta, bo wtedy hej wątek mógłby być o wiele ciekawszy. No ale jak to mówią: "serce, nie sługa"! A tak mamy nieco powściągliwy romans, dużo zawrotnego tempa i bałaganu naokoło i zaskakująco nudne i niepasujące zupełnie do całości zakończenie.
Pomimo tego liczę, że kolejne części będą o wiele ciekawsze i może trochę bardziej przemyślane.