Escape Quest. Superbohaterowie

Okładka książki Escape Quest. Superbohaterowie autora Florian Sirieix, Frédéric Vaugnat, 9788328160545
Okładka książki Escape Quest. Superbohaterowie
Florian SirieixFrédéric Vaugnat Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Escape Quest (tom 6) interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
Agata Cieślak

Kup Escape Quest. Superbohaterowie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Escape Quest. Superbohaterowie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Escape Quest. Superbohaterowie

Escape Quest. Superbohaterowie to zeszyt z cyklu gier ksiązkowych. W tym tomie trafiamy do akademii superbohaterów, chociaż do tej pory nie odkryliśmy w sobie żadnych mocy. Rozwiązując zagadki i odkrywając kolejne elementy fabuły musimy poznać tajemnicę skrywaną w murach szkoły...

Jest to paragrafówka o ciekawym formacie. Każda strona zawiera w sobie zagadkę, której rozwiązanie pozwala odkryć numer kolejnego paragrafu, do którego mamy przejść. Zagadki są nieźle zespolone z fabułą i spójne. W -pojedynczych zdarzało się, że trudniej było odkryć sedno, czy sens zagadki, ale w większości było logicznie i ciekawie.

Poziom trudności nie jest wygórowany, a w razie utknięcia mamy dostęp do wskazówek i rozwiązań. Gra posiada nawet ciekawy handout, czyli odrywany z wypraski zegarek, który fizycznie jest potrzebny do rozwiązywania niektórych łamigłówek - lubię takie dodatki :)

Fabuła była całkiem ciekawa i zawierała w sobie intrygującą opcję decyzyjności co do finału. Całości towarzyszyły też ilustracje o cieszącej oko kresce :)

Z pewnością sięgnę też po inne zeszyty z tego cyklu i mogę polecić fanom zagadek i paragrafówek :)

10 użytkowników ma tytuł Escape Quest. Superbohaterowie na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Escape Quest. Superbohaterowie na półkach dodatkowych