W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań

Okładka książki W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań autora Rafał Boczek, Maciej Bukowski, Adam Froń, Krzysztof Galas, Przemysław Godyla, Jacek Kalinowski, Andrzej Kędracki, Renata Krzyżaniak, Alicja Mikołajczak, Radosław Nawrot, Marek Stanisławski, Grażyna Szypulska, 9788377683200
Okładka książki W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań
Radosław NawrotAdam Froń Wydawnictwo: Wydawnictwo Miejskie Posnania sport
sport
2022-10-21
2022-10-21

Kup W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań w ulubionej księgarnii

Oceny książki W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań

OPINIE i DYSKUSJE o książce W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań

Niektóre opowiadania były pisane gwarą poznańską, która była dla mnie czasami wymagająca, choć jestem Poznaniakiem. Spodziewałem się książki z większą ilością faktów historycznych o Lechu Poznań. Niektóre historie były wręcz abstrakcyjne.

14 użytkowników ma tytuł W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań

Radosław Nawrot
Radosław Nawrot
Polski dziennikarz specjalizujący się w tematyce sportowej oraz przyrodniczej, z wykształcenia prawnik. Radosław Nawrot pochodzi z Poznania. Jest absolwentem VI LO im. Ignacego Jana Paderewskiego. Od najmłodszych lat planował zostać dziennikarzem. Przez większość życia zawodowego związany był z poznańską redakcją Gazety Wyborczej, współpracuje także z magazynem „Logo”. W 1997 roku ukończył studnia prawnicze na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. Przez niemal 29 lat prowadził w poznańskim Radiu Afera magazyn filmowy "Pół żartem, pół serio". Od stycznia 2021 roku redaktor oraz wydawca w dziale sport portalu Interia.pl. Nawrot jest wszechstronnym dziennikarzem, który zajmuje się przede wszystkim sportem, ale pisze również teksty o tematyce przyrodniczej oraz recenzje filmowe. Jego pasją są podróże. Jest kibicem Lecha Poznań. Autor książek o Lechu Poznań i sporcie: "Okoń" (fabularyzowana biografia Mirosława Okońskiego),"Najsłynniejsze mecze Lecha Poznań", czy też serii komiksów "Słynni polscy olimpijczycy", jak również publikacji spoza zakresu sportu, w tym historii, geografii, filmu i zoologii. Autor powieści "Szachownica" o powstaniu wielkopolskim oraz książki "Australia, no worries!", której pierwszy tom z 2020 roku poświęcony jest Tasmanii. Uczestnik i prelegent panelu naukowego w Berlinie o relacjach polsko-niemieckich w futbolu na przestrzeni dziejów, jaki odbył się przed mistrzostwami Europy w piłce nożnej Euro 2012. W swoim dorobku ma również współpracę z poznańskimi uczelniami w obszarze dziennikarstwa sportowego. Zwycięzca teleturnieju Wielka gra.

Cytaty z książki W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań

Dodaj cytat z książki W górę serca! Antologia opowiadań na 100-lecie Lecha Poznań