Cudowny lek

42 str. 42 min.
- komiksy
- Kajko i Kokosz (tom 15)
- Kajko i Kokosz
- 2021-01-01
- 1984-01-01
- 42 min.
Zbójcerze wymyślają plan zdobycia Mirmiłowa - używają swego chorego Kaprala jako broni biologicznej. Dla zarażonego Kasztelana jedynym ratunkiem jest cudowna woda ze źródła Pochwista. Po wodę wyruszają Kajtek i Koko w towarzystwie smoka Milusia. Niestety źródło jest zatrute i aby przełamać czar, trzeba pokonać wiele przeszkód. Tymczasem Zbójcerze, dowiedziawszy się, że gród został pozbawiony ochrony najdzielniejszych wojów, szykują się do ataku...
Kup Cudowny lek w ulubionej księgarni
Oceny książki Cudowny lek
821 użytkowników ma tytuł Cudowny lek na półkach głównych- Przeczytane 751
- Komiksy 80
- Komiks 40
- Dzieciństwo 10
- Dla dzieci 5
- Komiksy 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cudowny lek
W tym tomie mieszkańcy Mirmiłowa mierzą się z problemami zdrowotnymi, które dotykają kasztelana Mirmiła. Kajko i Kokosz wyruszają więc na poszukiwanie cudownego leku, który ma mu przywrócić zdrowie i energię. Podczas wyprawy bohaterowie napotykają wiele przeszkód, przeciwników i dziwnych postaci. „Cudowny lek” to nie tylko zabawna historia dla dzieci, ale także inteligentna satyra, która może być czytana na wielu poziomach – zarówno przez młodszych, jak i starszych czytelników. Komiks odnosi się też z humorem do polskiej rzeczywistości z czasów PRL, co jest charakterystyczne dla całej serii. Bardzo polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLegendarny komiks. Wybitny. Prześmiewczy. Ratował w ponurych czasach mrocznego PRL-u.
Pełna ciepła i humoru.
Prawdziwy lek dla duszy!!
Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowieść o przygodach dwóch wojów Kajka i Kokosza w świecie rycerzy, smoków, czarownic i magii.
Pełna ciepła i humoru.
Prawdziwy lek dla duszy!!
Polecam.
Uwielbiamy z dzieckiem humor i grafikę tych historii. Ja pamiętam z dzieciństwa, a on dopiero odkrywa, zachęcają go też do samodzielnego czytania. Niektóre żarty trzeba wyjaśniać, bo wynikają ze specyfiki tamtych czasów. Czcionka mogłaby być wyraźniejsza, ale poza tym super.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSama się wychowałam na tych komiksach, a teraz czytam je synowi do poduszki i oboje mamy z tego przyjemność. "Kajko i Kokosz" to klasyka polskiego komiksu, dla mnie nieodzowny kawałek kultury i chyba ośmielę się stwierdzić, że spośród innych, również lubianych, ta seria jest moim numerem jeden.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytane córce na dobranoc.
Idealny komiks. To powinna być lektura miast Szkoły latania. Tutaj mamy wszystko, miłość, przyjaźń, poświęcenie, chciwość. Zło jest niejednoznaczne, a dobro zwycięża, ale nie na 100%. Można wyciągnąć z niego wnioski dla siebie, a przy tym świetnie się bawić. Niektóre żarty śmieszyły mnie, inne córkę. Oboje bawiliśmy się świetnie. Mała przeżywała bardzo. Losy Kapryldy i jej rodziców ją zadziwiły. Ale i tak najgorsze było to, że Miluś odleciał na zawsze. Blurp. Polecamy serdecznie.
Przeczytane córce na dobranoc.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealny komiks. To powinna być lektura miast Szkoły latania. Tutaj mamy wszystko, miłość, przyjaźń, poświęcenie, chciwość. Zło jest niejednoznaczne, a dobro zwycięża, ale nie na 100%. Można wyciągnąć z niego wnioski dla siebie, a przy tym świetnie się bawić. Niektóre żarty śmieszyły mnie, inne córkę. Oboje bawiliśmy się świetnie. Mała...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWychowałam się na tych komiksach. Dla mnie są bezkonkurencyjne, rozkochały mnie w historii, a szczególnie sprowokowały do pogłębienia wiedzy o średniowieczu. Cudowna rozrywka, która nigdy się nie zestarzeje. Fantastyczna fabuła, świetni bohaterowie i wspaniała grafika. Nie potrzeba nic więcej. Dla mnie to hit.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna seria komiksów. Wspaniale wykreowani bohaterowie i pełne poczucia humoru dialogi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzepis na dobry komiks: wyraziści bohaterzy, dynamiczna fabuła, cudowny rysunek, humorystyczne dialogi to wszystko plus wspomnienia z dzieciństwa daje taki wynik.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW "Cudownym leku" żegnamy się ze smokiem Milusiem, który odnajduje swoją miłość. Przyjaciele spotykają wróżkę i zdejmują klątwę z mieszkańców wioski.