Tablica Szmaragdowa

2022-07-30

Kup Tablica Szmaragdowa w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tablica Szmaragdowa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tablica Szmaragdowa

Oryginalna fabuła przedstawia bohaterów osadzonych w tajemnicy ezoteryki, kształtującej się na przestrzeni wieków. Od starożytności po czasy współczesne. Dużo miejsca poświęcone jest nazistom i ich dążeniu do nadludzi i nieśmiertelności... Dzieje bohaterów uwrażliwiają na zdobycze wyników nauki w fizyce kwantowej. Powieść jest wartka i momentami zaskakująca. Odważna scena miłosną dopełnia i podsumowuje wrażenia emocji.. Konstrukt pisarki ciekawy. Ja taki nazywam warkoczem.. Dla laików rzeczywistości niejawnej będzie bodźcem do poszukiwań wiedzy w tematach poruszanych. Może też być zaczątkiem wejścia w świat duchowy. Zachęcam do lektury.

Jak dla mnie- coś pięknego. Lubię połączenie ciekawej fabuły z klimatami mistycznymi. Styl pisarski jak u Wiktora Suworowa, czyli mieszanka wartkiej akcji z elementami popularno-naukowymi. Tajemnice starożytności i III Rzeszy na raz. Lekko się czyta i ma tylko jedną wadę- pozostawia uczucie niedosytu. Ta akcja wręcz prosi się o dalszy ciąg. Opisy bardzo pobudzające wyobraźnię i po przeczytaniu w głowie dalej akcja się toczy na różne sposoby. Drogi autorze, sam napisałeś "Einmal ist Keinmal", do pióra zatem :) Polecam zdecydowanie.

Bardzo miło spędziłam czas z tą książką. Autor potrafił wzbudzić moją ciekawość,a właśnie o to chodzi w takich pozycjach. Warto przeczytać i warto być otwartym na wszystkie mistyczne zdarzenia, które nas spotykają.
Mariola Kruziel

Mariola Kruziel

8 użytkowników ma tytuł Tablica Szmaragdowa na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Tablica Szmaragdowa

Leszek Szulczyk
Leszek Szulczyk
Urodził się w Białymstoku. Dzieciństwo spędził na Podlasiu, skąd przeprowadził się z rodzicami do Warszawy w roku 1973. W latach 1989 - 2006 mieszkał z rodziną w Kielcach. W roku 2007 emigrował do Londynu, gdzie mieszka i pracuje do chwili obecnej. To z emigracji płynęły jego felietony do podlaskiego czasopisma "Wiadomości gródeckie". Od kilku lat publikuje wiersze, aforyzmy, felietony i opowiadania na łamach Facebooka, gdzie ma rzeszę wielbicieli. W roku ubiegłym debiutował tomikiem poezji "Jubiler słowa".

Cytaty z książki Tablica Szmaragdowa

Dodaj cytat z książki Tablica Szmaragdowa