Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe

Okładka książki Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe autora Ewa Szponar, 9788381915472
Okładka książki Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe
9788381915472

Kup Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe w ulubionej księgarnii

Oceny książki Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe

OPINIE i DYSKUSJE o książce Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe

Byłam bardzo ciekawa tej pozycji, ale niestety autorka za dużo chciała. Bardzo gęsto od anegdot, ale niestety opisane są zbyt płasko, przez co wszystkie zlewają się w jedną historię. A skoro książka historiami powinna stać, to niestety powinny być one bardziej zgłębione, ponieważ z tyłu książki znajduje się kilka pytań na które po przeczytaniu powinniśmy umieć odpowiedzieć, a w moim przypadku, nie znam odpowiedzi na żadne z nich i wcale nie czytałam nierozważnie. Zdecydowanie na plus język, czyta się łatwo i szybko, choć mam wrażenie, że są momenty niezrozumiałe gramatycznie. Z chęcią przeczytałabym książke-wywiad autorki z młodymi, polskimi twórcami, którzy już zdobywają perły europejskich festiwali filmowych.

Sporo się dowiedzialam. Warto przeczytać

Sporo się dowiedzialam. Warto przeczytać

Polecam wszystkim fanom niekoniecznie filmów, a kina. Dość nierowna, ale czyta się z przyjemnością. Gorzej że po przeczytaniu mało zostaje w głowie, bo i mało ciekawych anegdot.

195 użytkowników ma tytuł Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe na półkach głównych
40 użytkowników ma tytuł Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe

Okładka książki EKRANy nr 2 / 2023 Paulina Haratyk, Karolina Kostyra, Joanna Łuniewicz, Piotr Mirski, Redakcja czasopisma EKRANy, Piotr Śmiałowski, Miłosz Stelmach, Barbara Szczekała, Ewa Szponar
Okładka książki EKRANy nr 1 (65) / 2023 Marcin Adamczak, Joanna Łuniewicz, Piotr Mirski, Redakcja czasopisma EKRANy, Piotr Śmiałowski, Grażyna Stachówna, Miłosz Stelmach, Barbara Szczekała, Ewa Szponar
Ewa Szponar
Ewa Szponar
Absolwentka Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Humanistycznych na Uniwersytecie Jagiellońskim, doktor filmoznawstwa, adiunkt w Warszawskiej Szkole Filmowej, dziennikarka. Publikuje na łamach „Filmu”, „Ekranów” „Kina”, portalu Onet i w innych magazynach.

Cytaty z książki Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe

Dodaj cytat z książki Fabryka splendoru. Światowe festiwale filmowe