Niegrzeczny prezes

Weronika Jaczewska Wydawnictwo: Agora literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2022-06-29
2022-06-29

Kup Niegrzeczny prezes w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niegrzeczny prezes

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niegrzeczny prezes

Ta książka to oczywiście nie arcydzieło, ale też wcale nie jest zła. Autorce udało się świetnie oddać seksualne napięcie między bohaterami, ono dosłownie wisiało w powietrzu, a ja sama czułam podniecenie podczas lektury! Bardzo udany jest też bohater: tak, jest bogaty, jest nieziemsko przystojny, wszystko to brzmi schematycznie, ale przy tym autorka stworzyła naprawdę sympatycznego faceta, o którym marzyłaby pewnie niejedna kobieta. No i bardzo dobrze oddany klimat pracy w wielkiej korporacji.

Co mi się mniej podobało — bohaterka często się obrażała i wyciągała pochopne wnioski, nawet nie próbując wyjaśnić sytuacji. Wystarczyłaby minuta rozmowy. Ale to typowy problem romansów.

Miałam też wrażenie, że główny problem „co będzie, jeśli wszyscy się o nas dowiedzą” został zbyt wyolbrzymiony. Jeśli naprawdę się kochacie i traktujecie to poważnie, to jaki sens tak panicznie się tym przejmować? Dla mnie to było lekko przesadzone.

Finał jest przewidywalny i tak słodki, że aż mnie mdliło bardziej niż samą bohaterkę :-).

Do tej książki na pewno już nie wrócę, ale połknęłam ją błyskawicznie, słuchało się naprawdę przyjemnie, to zdecydowanie plus dla autorki!

Ach, i jeszcze jedno: słuchałam tego romansu w formie audiobooka i muszę osobno pochwalić lektorkę. Moim zdaniem lepiej przeczytać tej historii po prostu by się nie dało. Pełen zachwyt i idealne dopasowanie do postaci!

Początek książki nie zrobił na mnie dobrego wrażenia – zachowanie głównej bohaterki i sposób opisu sytuacji były dość niezgrabne. Jednak z każdą kolejną stroną autorka wyraźnie się rozwijała. Oczywiście, momentami powieść wydaje się nieco odrealniona, ale mimo to czytało mi się ją przyjemnie i zachęciła mnie do sięgnięcia po inne książki tej autorki. Jak na debiut, to naprawdę całkiem udana próba.

Co ta książka ze mną zrobiła! Po prostu sztos! Nie mogłam się oderwać. Postać Fryderyka Backera - o boże! Facet idealny - nieziemsko przystojny, w dodatku gdy zakochany to już na zabój! 🔥 oficjalnie został moim nowym książkowym mężem. I chyba teraz coś mi się wydaje, że ciężko będzie go przebić. Ale zacznijmy od początku - Lena Artel dowiaduje się, że będzie mieć nowego szefa. Od początku nie pała do niego sympatią. Irytujący szef, jak większość. Jednakże między bohaterami jest przyciąganie, które widać od razu. Podobało mi się, że chemia i napięcie między bohaterami była tak odczuwalne. W książce nie zabraknie humoru, a także intryg. Zapoznacie się ze światem i zasadami jakie panują w pracy w korporacji. Nie zabraknie zwrotów akcji, które trzymają w napięciu. Dużo jest również spicy scen, dla miłośników takiej tematyki będzie idealnie! Gdy już weźmiecie książkę w swoje ręce gwarantuje Wam - nie oderwiecie się od niej dopóki nie poznacie zakończenia 🔥❤️

639 użytkowników ma tytuł Niegrzeczny prezes na półkach głównych
103 użytkowników ma tytuł Niegrzeczny prezes na półkach dodatkowych

Weronika Jaczewska
Weronika Jaczewska
Jest żoną, mamą, a także autorką erotyków, z czego jest dumna. Debiutowała w czerwcu 2022 roku powieścią „Niegrzeczny prezes”. W listopadzie 2022 ukazała się jej druga książka pt.: „Niepokorny driver”. W marcu 2023 miała premierę nowa powieść „Shameless” – tytuł z kategorii new adult.

Cytaty z książki Niegrzeczny prezes

Weronika Jaczewska Niegrzeczny prezes Zobacz więcej