ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać425
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać2
Mad Dogs

- literatura obyczajowa, romans
- 2022-07-13
- 2022-07-13
Podczas przerwy wakacyjnej Zuzanna wraz z przyjacielem wraca do rodzinnego miasta i trafia w sam środek kryminalnej afery. Bestia ze Zwierzyńca bierze na cel kolejne ofiary, a miejscowa policja jest bezradna, dziewczyna jednak jest pewna, że zna mordercę.
Niedawno do miasta przybył tajemniczy motocyklista, który zdaje się być w samym centrum wydarzeń. Rozum podpowiada Zuzie, żeby trzymać się od niego z dala, ale jej serce bije mocniej za każdym razem, kiedy napotyka jego groźne spojrzenie. Kiedy dłonie Sergiusza lądują na ciele dziewczyny, motyle w jej brzuchu nieproszone zrywają się do lotu. Do czego doprowadzi fascynacja całkowicie nieodpowiednim mężczyzną? Jakie mroczne sekrety na temat Sergiusza odkryje Zuza? Co będzie silniejsze: zdrowy rozsądek czy pożądanie?
Mad dogs” to romans, który spodoba się wszystkim wielbicielkom kryminalnych zagadek z nutką pożądania.
Tajemnicze morderstwa, niebezpieczne przyciąganie i niewyjaśniona historia z przeszłości.
Te wakacje będą naprawdę gorące.
Kup Mad Dogs w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Mad Dogs
Na początku przyznaję się, że to moje pierwsze spotkanie z twórczością Autorki. Pierwsze koty za płoty. Po przeczytaniu opisu podejrzewałam, że książka może przypaść mi do gustu. Jak faktycznie było? W tej książce pojawiły się wyłącznie aspekty, o których lubię czytać. Ot tak, na rozluźnienie. Książka przedstawia losy Zuzy, młodej dziewczyny, która w okresie wakacyjnym, przyjeżdża do rodzinnego miasta. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że w małej miejscowości dochodzi do tajemniczych zbrodni. Jakby jeszcze tego było mało, kobieta staje się obiektem obserwacji motocyklisty. Nowy mężczyzna, który pojawił się w tym samym miejscu akurat wtedy, gdy popełniono pierwsze przestępstwo. Zuza jednak wykazuje się cechami podobnymi do moich (oczywiście, jeśli chodzi o upodobania co do bohaterów książkowych) - tajemniczy, mroczny mężczyzna przyciąga ją do siebie. Wydaje się tak bardzo nieodpowiedni... Czy to powstrzyma bohaterkę przed kontaktem z nim? Może się wydawać, że nic jej nie powstrzyma, ale atmosfera zaczyna robić się coraz bardziej napięta. Pojawia się wiele niedopowiedzeń, tajemnic. Być może z czasem będzie trzeba wybrać - serce czy rozum. Ta walka zawsze niesie za sobą pewne konsekwencje. Zwłaszcza, gdy w grę wchodzą również inne obiekty westchnień. Sergiusz, nasz motocyklista, to bohater, który bardzo przyciąga moją czytelniczą ciekawość. Cały czas, z niecierpliwością czekałam na to, jakim charakterem się okaże. Nie powiem Wam oczywiście, czy moje oczekiwania zostały zaspokojone. Zuza jest natomiast bohaterką, która niczego się nie boi. Zrobi wszystko, żeby poznać prawdziwą tożsamość Bestii ze Zwierzyńca. Czasami uważałam, że postępuje aż nadto irracjonalnie, nie bacząc na konsekwencje, cóż odważna z niej babka. Śmiało mogę powiedzieć, że styl Ady przypadł mi do gustu. Jak wspomniałam, nie miałam wcześniej okazji czytać Jej książek, ale dobrze trafiłam z tą historią. Jeśli szukacie czegoś, co na kilka godzin Was pochłonie, bo macie akurat wolny wieczór lub dzień - polecam. Czyta się bardzo szybko, oprócz tego - wciąga. Jest to literatura obyczajowa, w którą sprawnie wplątane są: romans, odrobina sensacji i bardzo ciekawa zagadka kryminalna. Swoją drogą - nie spodziewałam się właśnie takiego obrotu spraw. Więc chyba jeszcze za mało siedzę w kryminałach. Jednak i to z czasem nadrobię.
Oceny książki Mad Dogs
372 użytkowników ma tytuł Mad Dogs na półkach głównych- Przeczytane 266
- 2022 12
- Legimi 9
- 2023 7
- Romans 5

Opinie i dyskusje o książce Mad Dogs
Trochę słaby język. Nielogiczne postępowanie głównych bohaterów. Taka tam lekka pozycja do odmóżdżenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStrata czasu. Niesamowicie nudna, postacie bardzo dziecinni
Strata czasu. Niesamowicie nudna, postacie bardzo dziecinni
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna historia. Nie zgadłam kto jest zabójca. Trochę zakończenie mnie zawiodło ale całość świetna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemne zaskoczenie, łyknęłam całą w jeden wieczór. Przesympatyczne czytadło - aż mi teraz żal, że się skończyło :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka podobała mi się. Wciagajaca, ciekawa historia. Niestety nie udało mi się domyślić kto jest mordercą. Plecam 😊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemny romans z wątkiem kryminalnym w tle. Kilka dość zwięźle opisanych pikantniejszych scen. Byłam pewna, że dobrze obstawiłam mój typ mordercy a autorka i tak mnie zaskoczyła. Historia nie za długa, bez zbędnych rozmyślań i przeciągania fabuły.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoze być ps podoba mi się kryminalny wątek 😁
Moze być ps podoba mi się kryminalny wątek 😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🖤🏍️ RECENZJA 🏍️🖤
Cześć, kochani dziś przychodzę do was z książką „Mad Dogs”.
Jest to romans z motywem seryjnych morderstw w tle. Lubicie takie połączenie? Jeśli tak to będziecie nią zachwyceni.
Poczucia humoru również tu nie zabraknie.
Co mnie skłoniło, żeby sięgnąć po tę książkę? Na pewno mroczna okładka i motyw motocyklistów.
Jest to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki. Fabułę czytało, się z lekkością byłam, od samego początku ciekawa jak potoczą się losy głównych bohaterów.
Muszę przyznać, że spodziewałam się więcej romansu z wątkiem MC, a miałam wrażenie, że więcej było tu kryminału, ale widocznie taki był zamiar autorki.
W tej powieści nie zabraknie emocji, pożądania, mrocznych tajemnic, niebezpieczeństwa, strachu, demonów przeszłości.
Zuzanna wraz z przyjacielem przyjeżdża do rodzinnego miasta w przerwie wakacyjnej. Tam trafia w sam środek afery kryminalnej, gdzie „Bestia ze Zwierzyńca” zaczyna atakować swoje kolejne ofiary.
Zuza jednak jest pewna, że zna mordercę.
Następnie do miasta przyjeżdża tajemniczy motocyklista. Czy ma coś wspólnego z morderstwami ze Zwierzyńca? Szybko zaczyna iskrzyć między tą dwójką.
Jakie tajemnice skrywa Sergiusz?
Czy pożądanie będzie silniejsze?
Kim się okaże seryjny morderca?
Fajnie zostali przedstawieni bohaterowie przez autorkę.
Ona – charakterna, zwariowana czasem lekkomyślna, ale pozytywna postać.
On – mroczny i tajemniczy byłam bardzo ciekawa, jakie sekrety skrywa.
Oboje tak różni od siebie jednak przyciągała ich ku sobie chemia, którą było czuć już od samego początku ich spotkania.
Czy spodziewałam się, kim jest seryjny morderca? Oczywiście miałam swoje przypuszczenia, ale powiem wam, że stawiałam na kogoś innego. Jednak autorka potrafi zaskoczyć swojego czytelnika i do samego końca. Byłam, trzymana w napięciu nie mogłam uwierzyć, co tam się wydarzyło. Tego na pewno się nie spodziewałam i sądzę, że i wy będziecie w szoku.
Pożądania i gorących scen też nie jest tu mało.
Zakończenie bardzo mi się podobało. 😍
Polecam wam sięgnąć po nią i przeczytać.
⭐ 8 /10
🖤🏍️ RECENZJA 🏍️🖤
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Co zrobić, kiedy serce rwie się do mężczyzny, który może stanowić śmiertelne zagrożenie?"
Cześć, kochani dziś przychodzę do was z książką „Mad Dogs”.
Poczucia humoru również tu nie zabraknie.
Co mnie skłoniło, żeby sięgnąć po tę książkę?...
"Co zrobić, kiedy serce rwie się do mężczyzny, który może stanowić śmiertelne zagrożenie?" Jak postąpić, jeśli rozum daje nam jasne ostrzeżenie, ale serce nas nie słucha...
Taki dylemat miała bohaterka książki "Mad Dogs". Zuzanna Peszek wraca do swojego rodzinnego domu na przerwę wakacyjną. Jej nazwisko jest nieprzypadkowe. Dziewczynę prześladuje wręcz pech. Jednak dzielnie daje sobie z nim radę i stara się nad wszystkim panować, mimo że jest odrobinę zakręcona. Od lat podkochuje się w swoim najlepszym przyjacielu, jednak sprytnie to przed nim ukrywa. Wracając do rodzinnej miejscowości wpada prosto w kryminalną aferę. W brutalny sposób została zamordowana młoda dziewczyna, a przestępcy nadal nie schwytano. Dodatkowo w mieście pojawił się nowy chłopak. Wytatuowany motocyklista, który roztacza aurę tajemnicy wokół siebie. Policja niezbyt radzi sobie ze sprawą więc Zuzanna postanawia przyjrzeć się wszystkiemu sama. Nie ułatwia jej tego fakt, że osoba, którą podejrzewa wywołuje w niej nowe uczucia. Wspomniany motocyklista - Sergiusz widocznie się nią interesuje. Rozum podpowiada dziewczynie, by trzymała się od niego z daleka, ale gdy dane jej było poczuć dłonie i usta Chłopaka, serce chce więcej. Ofiar przybywa, a Zuza nie wie jak postąpić. Czy przystojny i tajemniczy chłopak wybrał ją na swoją kolejną ofiarę? Jakie sekrety skrywa Sergiusz i kim jest naprawdę?
Świetnie się bawiłam z tą książką. To lekka, zabawna i niezobowiązująca lektura. Bardzo podobała mi się relacja Zuzy z rodzicami. Wspierali ją na każdym kroku i byli zawsze, gdy ich potrzebowała. Tak powinny wyglądać relacje dziecko - rodzic. Przyjemnie się to czytało, a wątek kryminalny dodał wszystkiemu smaczku. Nie wspomnę już o przystojnym motocykliście, do którego sama poczułam słabość 😏
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaki dylemat miała bohaterka książki "Mad Dogs". Zuzanna Peszek wraca do swojego rodzinnego domu na przerwę wakacyjną. Jej nazwisko jest nieprzypadkowe. Dziewczynę prześladuje wręcz pech. Jednak...
Lubicie romanse? A może motyw seryjnych morderstw ?
A co gdyby połączyć jedno z drugim?
__________________________________
Dziś właśnie o połączeniu tych dwóch w jednym czyli „Mad Dogs” autorstwa Ady Tulińskiej.
„Podczas przerwy wakacyjnej Zuzanna wraz z przyjacielem Jankiem wraca do Zwierzyńca i trafia w sam środek afery kryminalnej,która mrozi krew w żyłach młodej dziewczynie i okolicznym mieszkańcom.
Bestia ze Zwierzyńca - bo taki dostaje przydomek,bierze na cel kolejne ofiary a miejscowa policja jest bezradna i bezużyteczna.
Dziewczyna ma przeczucie,iż zna mordercę…
Niedawno do miasta przybył tajemniczy motocyklista,który jest w centrum wydarzeń.
Rozum podpowiada Zuzannie,żeby trzymać się od niego z daleka ale jej serce mówi zupełnie co innego..
Z czasem Zuza zbliża się do Sergiusza.
Do czego doprowadzi fascynacja nieodpowiednim mężczyzną?
Jakie mroczne tajemnice na temat Sergiusza odkryje Zuzanna ?
Co będzie silniejsze : zdrowy rozsądek czy pożądanie?”.
„Mad Dogs” to przede wszystkim dobry romans. Z tą książką spędziłam miło czas.
Miło,że jest to romans,to jednak mamy tutaj zagadkowe morderstwa i sprawcę którego nie można namierzyć.
Początkowo myślałam,iż wiem jak się to skończy ale końcówka książki rozwaliła mi system!
Sprawca okazał się zupełnie inny człowiek niż podejrzewałam !
Świetne zakończenie z happy endem
To było moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i już wiem że nie ostatnie.
Jeśli szukacie romansu z którym spędzicie miło czas,z poczuciem humoru i jednoczenie motywem zbrodni w tle to polecam serdecznie !
8/10
Lubicie romanse? A może motyw seryjnych morderstw ?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA co gdyby połączyć jedno z drugim?
__________________________________