Sidła

Okładka książki Sidła autora Piotr Kościelny, 9788367093934
Okładka książki Sidła
Piotr Kościelny Wydawnictwo: Skarpa Warszawska Cykl: Komisarz Sikora (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Komisarz Sikora (tom 2)
2022-06-15
2022-06-15

Kup Sidła w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sidła

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sidła

Za każdym (licznym!) razem kiedy czytałam, że dorosły facet się „zabujał” miałam ciarki żenady. Wątek łowcy wpleciony w aktualną fabułę na odwal.

Uwielbiam tego komisarza takiego chama a dodatkowo okazuje jakim jest wspaniałym przyjacielem .

Duet Bielecki i Sikora znowu w akcji. Jezusie Nazarejski co tu się działo!! Świetna książka.

Sidła. Druga odsłona historii z komisarzem Sikorą. Kolejna bardzo brutalna historia o porywanych i mordowanych kobietach.

Sikora czuje że to kolejny seryjny zawitał do miasta a że wcześniejsze śledztwo dotyczące zabójstw pedofilii nie daje mu spokoju. To wszystko jest obietnicą że będzie ciekawie miejscami okrutnie czasami śmiesznie. Pojawią się nowe postacie które wiele wniosą do śledztwa.

Tutaj każdy z zespoły kryminalnego opowiada swoją historię. Całość spaja właśnie niepokorny komisarz Sikora. Arogancki wyszczekany glina z krwi i kości. Tworzący nietypowy policyjny duet z młodym policjantem.

Plus za zakończenie może zaskoczyć. Minus jak zawsze za dużą brutalność choć tutaj jest tego mniej niż w pierwszym tomie. Bohaterowie czasami posługują się bardzo wulgarnym językiem nie każdemu to może się podobać. Kontynuacja wątku z pierwszego tomu sprawie że lepiej czytać chronologicznie aby nie być miejscami zagubionym.

Jestem po wysłuchaniu drugiego tomu serii o Komisarzu Sikorze. Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że autor nie bierze jeńców, a „Sidła” to kolejny dowód na jego bezkompromisowe podejście do kryminału. To mroczna, duszna i brutalna opowieść, która wciąga czytelnika w sam środek policyjnego bagna i ludzkiego okrucieństwa.
W poprzedniej serii mieliśmy do czynienia z pedofilami, tym razem bestia w ludzkiej skórze, która zabija w brutalny sposób młode kobiety.

W poprzedniej serii mieliśmy do czynienia z...

Wciągająca, mocna i brutalna

Wciągająca, mocna i brutalna

Druga czesci moim zdaniem lepsza od pierwszej a końcowa naprawdę trzyma w napięciu nie mozna sie oderwac nawet na chwilę.

Kiedy sięgałam po „Sidła”, nie wiedziałam, czego się spodziewać. Ale od pierwszych stron poczułam, że to książka, która nie bierze jeńców. Nie chodzi tu o fabułę, bo jej nie będę streszczać – chodzi o atmosferę, język i emocje, które zostają z czytelnikiem długo po odłożeniu książki.

Styl Kościelnego jest dla mnie jak mocna kawa: bez zbędnych dodatków, prosto w sedno, a przy tym totalnie wciągający. Każde zdanie ma swój ciężar, każda strona wciąga, aż trudno się oderwać. I nawet jeśli czasem jest brutalnie, to właśnie w tym tkwi siła tej książki – w tym, że nie boi się pokazać ciemniejszych zakamarków ludzkiej natury.

Co najbardziej uderza w „Sidłach”? Dla mnie to intensywność emocji i napięcie, które autor potrafi zbudować bez dramatyzowania. To nie jest lekka lektura, nie jest też „dla każdego” – ale jeśli lubisz książki, które wciągają, zostawiają ślad i zmuszają do myślenia, to jest to zdecydowanie pozycja dla Ciebie.

Podsumowując – „Sidła” to mocna, wciągająca i niebanalna książka, która zostaje z Tobą jeszcze długo po przeczytaniu. Nie da się przejść obok niej obojętnie, i właśnie dlatego tak bardzo polecam sięgnąć po nią nawet tym, którzy na co dzień omijają thrillery szerokim łukiem.

Takiej lektury było mi trzeba 🔥 Było mocno,brutalnie i zarazem piekielnie wciągająco. Teraz już wiem,że nie dopuszczę więcej do tak długiej przerwy pomiędzy kolejnymi częściami. Czas nadrabiać przygody komisarza Sikory💪

3390 użytkowników ma tytuł Sidła na półkach głównych
488 użytkowników ma tytuł Sidła na półkach dodatkowych