Jak usłyszeć miłość?

- 2022-06-17
- 2022-06-17
- 2015-03-30
- Anna Piechowiak
Kan znowu mnie uderzył. Ale to nic. Już dawno stałem się nieczuły na razy i obelgi. Trwałem w tym chorym układzie, dopóki pewnego dnia nie spotkałem Mayamy, z którym chodziłem do gimnazjum. Od razu zainteresował się moimi siniakami, a potem powiedział, że nic się nie zmieniłem od tamtego deszczowego dnia, kiedy mnie pocałował.
Kup Jak usłyszeć miłość? w ulubionej księgarni
Oceny książki Jak usłyszeć miłość?
100 użytkowników ma tytuł Jak usłyszeć miłość? na półkach głównych- Przeczytane 70
- Manga 11
- Mangi 5
- 2022 3
- Kotori 2
- Komiksy / Manga 2
- 2023 2
- Przeczytane 2017 1
Tagi i tematy do książki Jak usłyszeć miłość?
Cytaty z książki Jak usłyszeć miłość?
Mayama stara się dostrzeć to... Od czego inni odwracają wzrok. (...) Tylko on nie daje mi spokoju... I próbuję zobaczyć rzeczy, których nie chcę przed nikim odsłaniać.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak usłyszeć miłość?
Nie najgorsza,bez rewelacji. Czasami słodka a czasami gorzka.
Nie najgorsza,bez rewelacji. Czasami słodka a czasami gorzka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie najciekawsza, ale fajne się ją czytało
Nie najciekawsza, ale fajne się ją czytało
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGorzka i, mimo happy endu, w gruncie rzeczy bardzo smutna historia patologicznego związku. Dużo przemocy i erotyki, ale i pytania o rolę ofiary i kata. Sprawa tym bardziej była przykra, że znając inne części cyklu wiedziałam, co tak bardzo zmieniło Kan'a. Tylko dla osób o mocnych nerwach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże to dziwne, ale Kan stał się jedną z mangowych postacii, których się boję. Nie rozumiem dlaczego autorka postanowiła pokazać taki rodzaj przemocy i obchodzenia się z nią. Przemoc nie musi być jedynie fizyczna i mogła ona w inny sposób przedstawić nam toksyczny związek. Uznałabym tą postać za beznadziejnie zarysowaną, gdyby nie ostatnia scena z nim w której sam przyznaje, że nie jest z nim dobrze i sam się siebie boi.
Może to dziwne, ale Kan stał się jedną z mangowych postacii, których się boję. Nie rozumiem dlaczego autorka postanowiła pokazać taki rodzaj przemocy i obchodzenia się z nią. Przemoc nie musi być jedynie fizyczna i mogła ona w inny sposób przedstawić nam toksyczny związek. Uznałabym tą postać za beznadziejnie zarysowaną, gdyby nie ostatnia scena z nim w której sam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak na Ogeretsu to nie jest to jakaś rewelacja. Już na początku łatwo przewidzieć dalszą akcję, relacje między bohaterami są wymuszone i nienaturalne. Tym razem zawiodłam się i porzuciłam plan kompletowania dalszych części tej historii. Sama manga to broszurka, nie warta tych pieniędzy. Nie jestem zadowolona.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO jeju...
To było tak brutalne i okrutne, że aż odechciało się czytać.
O jeju...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo było tak brutalne i okrutne, że aż odechciało się czytać.
Słodko-gorzka historia z ładną kreską.
Słodko-gorzka historia z ładną kreską.