Pokój w kolorach szczęścia 9

Okładka książki Pokój w kolorach szczęścia 9 autora Hakuri, 9788380019058
Okładka książki Pokój w kolorach szczęścia 9
Hakuri Wydawnictwo: Studio JG Cykl: Pokój w kolorach szczęścia (tom 9) komiksy
komiksy
Pokój w kolorach szczęścia (tom 9)
Sachi-iro no One Room
2022-03-30
2022-03-30
9788380019058
Anna Koike-Kamińska

Kup Pokój w kolorach szczęścia 9 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pokój w kolorach szczęścia 9

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pokój w kolorach szczęścia 9

Na początku 9 tomu policjant ze swoim partnerem wpada na trop Matsubase i jadą w tamte rejony. W tym samym czasie Sachi gra z resztą w szachy i nawet pokonuję błyskotliwego detektywa , który złości się jak dziecko , ale w głębi duszy zauważa , że dziewczyna całkiem się zmieniła i jest szczęśliwa. I nagle do Yashiro dzwoni tamta kobieta i mówi , że jak policja Jej pomogła to wszystko zaczęło się układać i niedługo weźmie rozwód. A po jakimś czasie Haru przynosi Matsubase zdjęcia , które robił Sachi i mówi , że już ich nie potrzebują , ale prosi by nie mówił nic Sachi i po powrocie do dziewczyny zapewnia , że Je wyrzucił i wtedy Sachi proponuję by poszli na zewnątrz i zrobili nowe zdjęcia. I niespodziewanie na dworze spotykają tamtą kobietę i ta dziękuję bohaterowi , że Ją powstrzymał przed samobójstwem i prosi o chwilę rozmowy z Sachi i jak zostają same kobieta pyta czy ta nie żałuję , że została z porywaczem i ta odpowiada , że nie i kobieta Ją ostrzega by uważała , bo policja w końcu trafi na ich ślad i bohater zostanie aresztowany i wtedy Sachi wyjawia Jej jakąś tajemnicę i odchodzi z Haru , a kobieta patrzy na nich i myśli , że życzy im szczęścia i wtedy pojawiają się policjanci , ale kobieta ich odciąga. A , gdy bohaterowie wracają Haru jest szczęśliwy i nawet się uśmiecha , a Sachi jest zła , że nie uchwyciła tej chwili na zdjęciu. A w tej samej chwili Matsubase i Yashiro oglądają zdjęcia od Haru i widząc siniaki na ciele dziewczyny(Sprawka matki) i detektyw tłumaczy , że Haru dał im te zdjęcia by w razie Jego aresztowania lub nawet śmieci pomogli Sachi. I Matsubase dowiaduje się również , że policja już tu jest i mówi Yashiro , że wszystko idzie zgodnie z planem i ku Jego zaskoczeniu dzwoni do gliniarza i proponuję spotkanie , ale każę Yashiro siedzieć w domu , ale ten wściekły wychodzi zaraz za Nim. I dochodzi do spotkania i gliniarz jest wściekły na Matsubase , że ten zataił fakty , ale wtedy Matsubase pokazuję mu jedno ze zdjęć i gliniarz orientuję się , że Jego przeczucie co do matki Sachi było prawdziwe , ale i tak jest zły i żąda by Matsubase powiedział mu , gdzie jest dziewczyna i porywacz , ale ten nagle zaczyna go błagać na kolanach by dał mu trochę czasu i wszystko się dobrze skończy i przy okazji pomogą tym , którzy tego potrzebują i nagle zjawia się partner gliniarza i chcę założyć kajdanki Matsubase , ale wtedy pojawia się również Yashiro i mu nie pozwala , a gliniarz każę swojemu partnerowi odpuścić i pozwala Matsubase działać. A później , gdy bohater wychodzi do sklepu Sachi przychodzi do Yashiro i pyta czemu został detektywem i po Jego opowieści wyznaję , że chcę być fotografem i prosi go by został Jej modelem i , gdy szczęśliwa biegnie po aparat dodaję , że Haru musi robić idealne zdjęcia , ale Jego mogą być koszmarne:D A w tym samym czasie bohater spotyka w sklepie Matsubase i razem wracają i Hiro zdradza mu , że ma zamiar pojechać do miasta i spotkać się z rodzicami dziewczyny i prosi by w razie czego zaopiekowali się Sachi. Potem mamy wspólny obiad i Sachi robi zdjęcie im wszystkim , a na koniec bohater mówi dziewczynie o swoim planie i ta jest podekscytowana , ale nagle Haru usypia i okazuję się , że Sachi go uśpiła i wychodzi na jaw , że ma zamiar wrócić do miasta sama , bo nie chcę by został aresztowany i wie także , że Jej rodzina go nie posłucha. I wychodzi wierząc , że jeszcze do niego wróci. I okazuję się , że to właśnie tą tajemnice zdradziła kobiecie. I w ostatniej scenie Haru się budzi i przybiegają do Niego detektywi i okazuję się , że w sieci są informację , że Sachi wróciła do domu… No i finał. I oczywiście kolejny świetny tom. Nie spodziewałem się takiej końcówki. Jednak wątpię by Sachi wróciła. Matka na pewno Ją zatrzyma. Jednak pewnie Haru z detektywami Ją uratuję. Zostały jeszcze dwa tomy i coś czuję , że będą kapitalne. Podobała mi się również scena spotkania z policją. I zapewne gliniarz też pomoże uratować Sachi. A we wszystkim na pewno pomogą te zdjęcia Sachi w siniakach. Na plus także wątek kobiety , która uwolniła się od męża. Ciekawe czy postać jeszcze powróci. Mogłaby się spiknąć z Yoshiro

Odważna decyzja.

Odważna decyzja.

Bardzo się cieszę, że Sachi odnalazła swoją pasję, jaką jest fotografia. W trakcie fabuły charakter dziewczyny przechodził wiele zmian, lecz jej obecne wcielenie jest moim zdaniem najbardziej stabilne. Martwi mnie tylko zakończenie, które może oznaczać, że następny tom będzie pełen przemocy i strachu.

161 użytkowników ma tytuł Pokój w kolorach szczęścia 9 na półkach głównych
82 użytkowników ma tytuł Pokój w kolorach szczęścia 9 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pokój w kolorach szczęścia 9

Okładka książki Moriarty: Tom 1 Arthur Conan Doyle, Hikaru Miyoshi, Ryosuke Takeuchi
Moriarty: Tom 1 Arthur Conan Doyle, Hikaru Miyoshi, Ryosuke Takeuchi
Okładka książki Ogród słów Midori Motohashi, Makoto Shinkai
Ogród słów Midori Motohashi, Makoto Shinkai
Okładka książki Sprzedałem swoje życie za 10 000 jenów rocznie #3 Sugaru Miaki, Shouichi Taguchi
Okładka książki Ten przeklęty świat #1 Kensuke Koba, Natsuko Uruma
Ten przeklęty świat #1 Kensuke Koba, Natsuko Uruma