Sekretna droga do odkrycia pewności siebie

- poradniki
- 2022-01-26
- 2022-01-26
Najsilniejszą potrzebą człowieka jest wiara w samego siebie. Tym stwierdzeniem dr Joseph Murphy otwierał często swoje wykłady.
Wiara w siebie nie jest jedyną z naszych potrzeb. Ale jest tą najbardziej pierwotną. Bez zdrowej wiary w siebie, w której pojęciu Murphy dostrzega zdolność do tworzenia rzeczy nowych, żadne przedsięwzięcie nie byłoby możliwe. Ta książka mówi o odkrywaniu i budowaniu pewności siebie. Pewność rodzącą się nie tyle z nabytych umiejętności, ile z potencjalnych zdolności.
Pewność wynikająca z uświadomienia sobie, że sam twój umysł jest pośrednikiem większych praw i sił, które czynią cię istotą twórczą. Pewność, która nie jest butą czy dumą, ale wartością solidną i trwałą opartą na pracy umysłu, która otworzy nam nowe możliwości. Pewność siebie, która sprzyja budowaniu własnej samooceny i zaufania do samego siebie, a nie słabej i złudnej arogancji.
Recepta na tego rodzaju pewność siebie nie jest tania. Wymaga, pisze Murphy, intencji, poświęcenia, wytrwałości i skupienia. Twój umysł nie wyda owoców bez wysiłku. Ale dzięki nim, jako poszukiwacz, odkryjesz, że masz wszelkie powody, by czuć się pewnie. Ponieważ odkryjesz istnienie większego, nielokalnego umysłu, którego twój własny intelekt jest jedynie przekaźnikiem i środkiem twórczej ekspresji.
Czy jesteś gotów odkryć, kim naprawdę jesteś? Zdrowa wiara w siebie jest największym wyznacznikiem sukcesu. Ale tak wielu z nas jej brakuje. W The Secret Formula Joseph Murphy, autor przełomowego klasyka The Power of Your Subconscious Mind, ujawnia sposób do wewnętrznego wzmocnienia poczucia własnej wartości: uświadomienia sobie nieskończonych mocy swojego umysłu.
Kup Sekretna droga do odkrycia pewności siebie w ulubionej księgarni
Oceny książki Sekretna droga do odkrycia pewności siebie
236 użytkowników ma tytuł Sekretna droga do odkrycia pewności siebie na półkach głównych- Przeczytane 139
- 2024 4
- 2022 3
- Przeczytane 2023 2
- Przeczytane w 2023 2
- Legimi rozwój 1
- Audioteka 1
Cytaty z książki Sekretna droga do odkrycia pewności siebie
Każde wydarzenie z naszego życia ma swoją przyczynę, a przyczyna ta leży w naszym umyśle.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekretna droga do odkrycia pewności siebie
Książkę można streścić słowami,wierz w Boga jednocześnie razem wierz w siebie i swój sukces pracuj a owoc tych działań jest wynikiem w/w ,to protestanckie w warunkach amerykańskich podejście do życia niemniej na takim podejściu zbudowano USA.Książka tylko czytana z ,,Potęgą Podświadomości" oraz innymi sama to za mało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo przeczytaniu wielu pochlebnych opinii na temat książek tego autora czuję spore rozczarowanie. Jak dla mnie zdecydowanie za dużo słów w stosunku do ilości treści, którą faktycznie autor miał do przekazania. Trochę żałuję, że zaopatrzyłam się aż w trzy jego książki. Oby w pozostałych było więcej konkretów, a mniej religii...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMało do mnie przemówiła. Lepiej przeczytać potęgę podświadomości tego samego autora.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałem 50 stron i jako osoba niewierząca nie mogę zdzierżyć ciągłego odwoływania się do Boga. Za dużo. Książka jednakże ciekawa i zdarzają się dobre momenty niestety na pewno jej nie dokończę. Zachęciła mnie cena i tytuł.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie odmawiam osobą które raczej stronią od słuchania i odwoływania się w kółko do Boga.
Książka podobna do "Potęgi podświadomości" i nawet powtarzają się przykłady. A ogólnie autor ma dobry przekaz że tylko silna wiara w siebie i w naszą moc jest najistotniejsza aby osiągnąć jakiś wyznaczony przez nas cel. Jednak u Murphygo jest mało konkretów a dużo przykładów i to niekiedy zbyt wybujałych. Osobiście bardziej przekonujący jest dla mnie Eckhart Tolle.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa początku książka bardzo interesująca, jeżeli ktoś rzeczywiście trochę zagubił się w życiu i jest poszukiwaczem siebie. Z każdym kolejnym rozdziałem treści są powielane. Dużo przykładów, jak to bywa w tego typu książkach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodsumowując. Wystarczy przeczytać kilka pierwszych rozdziałów żeby wiedzieć o co chodzi w tej książce. Reszta powtarza się.
Trochę dużo odniesień do biblii ale książka nie szkodliwa, wręcz przeciwnie.
Trochę dużo odniesień do biblii ale książka nie szkodliwa, wręcz przeciwnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoim zdaniem autor okazuje w tej książce holistyczna droge do jednosci, harmonii, miłosci, zycia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam, że ta książka daje nadzieję i motywację. Podobała mi się, ale myślę, że to czy się komuś spodoba zależny do tego czy lubi taki książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa szybko napisana gorsza wersja "Potęgi podświadomości". Lanie wody w kółko o tym samym, nie ma nic o pewnosci siebie.