Kiedy budzą się motyle

- literatura obyczajowa, romans
- 2022-04-27
- 2022-04-27
Dajmy się porwać opowieściom, w których radość, optymizm, miłość pokazują, że to, co się w życiu liczy, jest często tuż obok nas, wystarczy tylko otworzyć szeroko oczy. I się przebudzić.
Kup Kiedy budzą się motyle w ulubionej księgarni
Oceny książki Kiedy budzą się motyle
409 użytkowników ma tytuł Kiedy budzą się motyle na półkach głównych- Chcę przeczytać 205
- 2022 13
- Legimi 12
- 2023 9
- E-book 4
- 2025 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedy budzą się motyle
Tylko jedna historia wywarła na mnie dobre wrażenie. Reszta z tych opowiadań nie była zła, ale zdecydowanie za krótka by coś z niej wycisnąć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo miła i przyjemna w czytaniu.
Bardzo miła i przyjemna w czytaniu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrótkie, lekkie opowiadania.
Krótkie, lekkie opowiadania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMajowe, lekkie i romantyczne opowiadania, jedne dobre drugie trochę mniej. Trojanowskiej i Szafrańskiej zasługują na uwagę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMaj nieodmiennie kojarzy się z miłością, swobodą, kwiatami i wolnością. Każdy choć przez moment chce poczuć się beztrosko jak motyle wyruszające w swoją magiczną, barwną, chociaż krótką podróż. W antologii „Kiedy budzą się motyle” popularne polskie autorki zabierają nas do świata pełnego kolorów, aromatów i wiosennych porywów serca. Cudowne historie opowiedziane na kartach tej książki sprawią, że serca zabiją nam szybciej, a motyle w brzuchu przypomną o fantastycznych uniesieniach. Bo przecież na miłość nigdy nie jest za późno, ona nie zna pojęcia wieku. „Kiedy budzą się motyle” przypomni, co to znaczy żyć, cieszyć się każdym dniem, zapachami wiosny, słońcem i barwami, które radują oczy.
Dajmy się porwać opowieściom, w których radość, optymizm, miłość pokazują, że to, co się w życiu liczy, jest często tuż obok nas, wystarczy tylko otworzyć szeroko oczy i się przebudzić.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiężko było przebrnąć...
Ciężko było przebrnąć...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka o motylach budzących się w brzuchu i maju. Tym przyjemniej czytało się te wszystkie miłosne historie w jesienne dni.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie ukrywam, że do książki przyciągnęła mnie rzucająca się w oczy okładka. Tym bardziej się cieszę, że środek jest równie piękny.
Opowiadania to dość specyficzna dla mnie forma, której jeszcze parę lat temu nie lubiłam. Teraz mocno je doceniam przede wszystkim za to, że w tak krótkiej formie potrafi mnie zaciekawić losami bohaterów, sprawia że chcę im towarzyszyć i nie chcę się rozstawać.
Tak samo miałam podczas czytania tego zbioru. Autorki stworzyły bohaterów, w których większość z nas odnajdzie siebie i swoje związki.
Najbardziej zapadną mi w serce dwa opowiadania: Pani Moniki Skabary (nigdy jeszcze nie czytałam jej tekstów i zdecydowanie nabrałam chęci na więcej) i Pani Anny Szafrańskiej. W krótkiej dawce ogromna fala emocji i wrażeń - z chęcią poznałabym losy tych bohaterów rozwiniętych co najmniej do poziomu jednej powieści.
Dobrze spędziłam czas przy tych opowiadaniach, z chęcią do nich siadałam i jestem usatysfakcjonowana lekturą.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowiadania to dość specyficzna dla mnie forma, której jeszcze parę lat temu nie lubiłam. Teraz mocno je doceniam przede wszystkim za to, że w tak krótkiej formie potrafi mnie zaciekawić losami bohaterów, sprawia że chcę im towarzyszyć i nie...
Bardzo sympatyczne opowiadania - idealne na weekend czy wakacje
Bardzo sympatyczne opowiadania - idealne na weekend czy wakacje
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZbiór fantastycznych, lekkich opowiadań o miłości rodzącej się w maju . Mi najbardziej przypadła do gustu historia napisana przez Annę Szaflarską oraz Annę Bellon , ale myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam.