Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach

- poradniki
- Aksjomaty miłości - zbiór myśli o uczuciach
- 2021-07-01
- 2021-07-01
„Aksjomaty miłości” to zbiór niezwykle celnych, do szpiku kości prawdziwych i przenikliwych przemyśleń dotyczących życia, miłości i relacji damsko-męskich. Uwaga: czasem może zaboleć!
Kobus z charakterystyczną dla siebie śmiałością wchodzi do głowy, szpera w naszym życiu, odkopuje to, co chcielibyśmy pozostawić poza zasięgiem cudzego wzroku, i dotyka najczulszych punktów, aby poruszyć sumienie i zmusić do refleksji na temat uczuć i podstawowych wartości otaczającego nas świata. Każdy kolejny wpis wydaje się jeszcze bardziej trafny od poprzedniego – w pełni oddaje nasze własne doświadczenia życiowe i budzi w nas uczucie ulgi i zrozumienia. Związkowe, miłosne katharsis!
Wpisy zawarte w niniejszej książce mają charakter terapeutyczny i oczyszczający z trudnych emocji, ale są również lekcją dla osób, które nie dojrzały do tego, aby kochać odpowiedzialnie i trwale. Książka została podzielona na trzy rozdziały: Dla Niej, Dla Niego, Dla Was, a teksty podane są w formie przystępnych codziennych zapisków. Ponadczasowe treści to coś więcej niż kompas wyznaczający właściwy kierunek. To cała niezwykle barwna mapa opowiadająca o emocjonalnej stronie życia, ze wszystkimi jego blaskami i cieniami. To pozycja, do której wraca się latami i w zależności od przebytych doświadczeń, wciąż odnajduje się w niej coraz to nowsze refleksje i morały otwierające nam oczy na sprawy, których tak często nie zauważamy lub… nie chcemy zauważać.
Jeśli szukasz drogi do wewnętrznej przemiany i nowego początku, to w końcu masz ją na wyciągnięcie ręki. Nie pozwól, aby znów zabrakło Ci odwagi…
Kup Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach
507 użytkowników ma tytuł Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach na półkach głównych- Przeczytane 375
- Psychologia 1
- 2021 1
- Rozwój 1
- Popularnonaukowe 1
- Miłość, relacje 1

Opinie i dyskusje o książce Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach
„Aksjomaty miłości” Mateusza Kobusa uważam za wartościową lekturę. To książka, która może być jak przyjaciel — czasem trudny, bo mówi rzeczy, które brzmią znajomo i mogą zaboleć, ale też dają poczucie, że nie jesteś sam/a z tym, co przeżywasz. Refleksje zawarte są w prostym i przystępnym języku, a forma pozwala łatwo wracać do fragmentów. Dla mnie — mocne 10/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna świetna książka. Dostałam ją na Święta od mamy i dużo się z niej nauczyłam. Wiem już na co mam zwracać uwagę w relacjach i jak uczyć się na własnych błędach. Dzięki Kobus. Lubię Cię i Twoje książki :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo książka, która stanowi głęboką, literacką refleksję nad naturą miłości, relacji międzyludzkich i emocji. Autor, w formie przemyślanych esejów i tekstów, stawia przed czytelnikiem fundamentalne pytania dotyczące uczucia: co to znaczy kochać? Jakie mechanizmy kierują naszymi wyborami emocjonalnymi? I w jaki sposób miłość kształtuje nasze życie?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJako osoba, która przez całe życie była otoczona ludźmi i miłością, lecz także rozczarowaniami, muszę przyznać, że książka „Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach” Mateusza Kobusa porusza tak ważne tematy, że z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, iż jest to lektura, która zasługuje na uwagę każdego, kto pragnie zgłębić kompleksową naturę miłości i uczuciowych zawirowań.
Kobus w tej książce nie podaje gotowych odpowiedzi ani nie przedstawia miłości w sposób jednowymiarowy. Jego aksjomaty to zbiór przemyśleń, które ukazują, że miłość nie jest tylko romantycznym uczuciem, ale także serią decyzji, które podejmujemy każdego dnia, stojąc wobec trudnych wyborów i wyzwań. Aksjomaty są głęboko refleksyjne, ale jednocześnie niosą ze sobą ogromną mądrość życiową. Przez pryzmat każdego tekstu autor skłania nas do myślenia, analizowania naszych własnych doświadczeń i poszukiwania odpowiedzi na pytania, które często są niewypowiedziane.
Zbiory tekstów o miłości często bywają powierzchowne lub zbyt idealizowane, ale Kobus potrafił oddać jej złożoność – zarówno tę radosną, jak i smutną. Każdy aksjomat to osobna historia, refleksja o miłości, zaufaniu, zdradzie, odpowiedzialności, samotności czy wybaczeniu. Autor nie unika trudnych tematów, takich jak ból związany z rozstaniem, czy cierpienie po utracie ukochanej osoby. Daje czytelnikowi narzędzie do zastanowienia się nad tym, co miłość naprawdę dla nas znaczy.
Styl pisania Mateusza Kobusa jest elegancki i przemyślany, ale także bliski i osobisty. Jego słowa mają głębię, ale jednocześnie nie są zbyt skomplikowane, co sprawia, że książkę czyta się łatwo i z wielką przyjemnością. W każdym aksjomacie można odnaleźć coś dla siebie, coś, co poruszy i zmusi do przemyśleń.
Wydaje mi się, że książka ta jest niezwykle uniwersalna, ponieważ porusza temat miłości w jej najbardziej podstawowej formie, ale także w kontekście złożonych relacji międzyludzkich. Może przemawiać zarówno do młodszych, jak i starszych czytelników, ponieważ miłość i uczucia to tematy, które dotyczą nas wszystkich, niezależnie od wieku.
Jako osoba, która przez całe życie była otoczona ludźmi i miłością, lecz także rozczarowaniami, muszę przyznać, że książka „Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach” Mateusza Kobusa porusza tak ważne tematy, że z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, iż jest to lektura, która zasługuje na uwagę każdego, kto pragnie zgłębić kompleksową naturę miłości i uczuciowych...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach” to książka, która w subtelny, ale głęboki sposób dotyka jednego z najistotniejszych tematów ludzkiego doświadczenia – miłości. Zbiór tekstów, który wychodzi naprzeciw naszym emocjom, potrzebom i refleksjom o uczuciach, ukazuje miłość w jej najbardziej złożonej i wielowymiarowej postaci. Autorzy zróżnicowanych tekstów, wchodzą w rozmowę z czytelnikiem, oferując spojrzenie na miłość zarówno od strony filozoficznej, jak i codziennych doświadczeń. To książka, która pełni rolę lustrzanego odbicia dla każdej osoby, która kiedykolwiek kochała, tęskniła, pragnęła, przeżywała rozczarowanie, radość czy smutek.Czytając Aksjomaty miłości, dostrzegamy, jak miłość przenika nasze życie na każdej możliwej płaszczyźnie. Ta książka jest zarówno zbiorem osobistych refleksji, jak i głębokich ogólnych prawd, które każdy z nas może poczuć na własnej skórze. Każdy esej lub tekst w zbiorze sprawia, że czytelnik zatrzymuje się na chwilę, by zastanowić się nad swoim własnym życiem i uczuciami.
Język, jakim posługują się autorzy, jest pełen delikatności i wrażliwości, ale także głębokiej inteligencji. Nie jest to literatura powierzchowna – to książka, która zmusza do przemyśleń, porusza w głębi serca, ale robi to z szacunkiem i zrozumieniem dla złożoności ludzkich uczuć. W każdym tekście dostrzegamy esencję miłości: jej cudowną tajemnicę, jej zmysłowość, jej nieprzewidywalność i jej potrzebę wybaczenia.
Nie ma tu miejsca na tanie sentymentalizmy. Autorzy wykazali się dużą wrażliwością literacką i dojrzałością emocjonalną, by miłość ukazać w pełnym jej spektrum – nie zawsze idealnej, ale zawsze prawdziwej. Miłość jest tu zarówno światłem, jak i ciemnością, nie zawsze doskonała, ale człowiecza w każdym calu.
„Aksjomaty miłości” to książka, która wykracza poza tradycyjne granice literatury o uczuciach, oferując prawdziwą głębię i uniwersalność. Każdy tekst to nowe odkrycie, które przybliża nas do zrozumienia tej niezwykłej i tajemniczej siły, jaką jest miłość.
„Aksjomaty miłości. Zbiór tekstów o uczuciach” to książka, która w subtelny, ale głęboki sposób dotyka jednego z najistotniejszych tematów ludzkiego doświadczenia – miłości. Zbiór tekstów, który wychodzi naprzeciw naszym emocjom, potrzebom i refleksjom o uczuciach, ukazuje miłość w jej najbardziej złożonej i wielowymiarowej postaci. Autorzy zróżnicowanych tekstów, wchodzą w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBohaterowie książki są różnorodni i autentyczni, więc łatwo ich polubić. Ich historie przypomniały mi o moich własnych doświadczeniach, a to czyni tę książkę jeszcze bardziej osobistą i wartościową.:
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStyl pisania autora jest super przystępny! Czułam, jakby rozmawiał ze mną jak dobry przyjaciel, dzieląc się swoimi spostrzeżeniami. Dzięki temu książkę czyta się naprawdę szybko i przyjemnie, dzięki!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKobus świetnie łączy teorię z praktyką, wykorzystując osobiste historie, które sprawiają, że tekst jest autentyczny i bliski czytelnikowi. 'Aksjomaty miłości' dostarczają nie tylko wiedzy, ale również emocji, co czyni je niezwykle wartościową lekturą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka 'Aksjomaty miłości' to kompendium mądrości na temat relacji. Autor nie tylko analizuje uczucia, ale także proponuje konkretne rozwiązania i strategie, które pomagają budować zdrowe związki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCieszę się, że sięgnąłem po " Aksjomaty Miłości". Sam lubię pisać i to jak wydana, napisana i o czym mówi książka są godne podziwu!