Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura

- publicystyka literacka, eseje
- 2021-08-28
- 2021-08-28
- 46 min.
- Syrena
Jebać pały znaczy, że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura!
Oddajemy w wasze ręce zina poświęconego krytycznemu stosunkowi do cancel culture w kontekście sprawiedliwości naprawczej. Mamy nadzieję, że ten tekst ponownie otworzy dyskusję dotyczącą tego, jak możemy mierzyć się z przemocą i konfliktem, nie niszcząc jednocześnie środowisk i społeczności, które są dla nas ważne.
Tekst ten oddajemy wam w wersji surowej – same i sami nie zgadzamy się w stu procentach z jego treścią, są w nim rzeczy, które budzą nasz opór i wymagają komentarza. Istotne wydaje nam się jednak jego przesłanie: w sytuacjach przemocy i konfliktu istotna jest zachowanie wrażliwości – nie tylko tej opartej na nakazie ochrony słabszych, ale również ochrony społeczności. Zapewnienie bezpieczeństwa, ustanawianie granic i interwencja w sytuacjach przemocy są obowiązkami społeczności; jej obowiązkiem jest jednak także niedopuszczanie do tego, by w ramach naprawy krzywd nie dochodziło do wyrządzania kolejnych.
Kup Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura w ulubionej księgarni
Oceny książki Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura
11 użytkowników ma tytuł Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura na półkach głównych- Chcę przeczytać 8
- 2023 1
- Eseje 1
- Nie-fikcja 1
- E-book 1
- Anarchizm 1
Tagi i tematy do książki Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura
Cytaty z książki Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura
Są chwile, kiedy chciałbym cofnąć wskazówki zegara i przybić pione z Hitlerem.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jebać pały, znaczy że nie zachowujemy się wobec siebie jak prokuratura
Bez gwiazdek, bo zbyt skomplikowane uczucia mam co do tego... Niby trafne, ale jednak coś mi tu nie gra do końca. Nie wiem, popracuję nad zwerbalizowaniem tego,